Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież kosy

bgkbgjhk69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem. Dzis kupilem kose. 2h pozniej wchodze na steama, a tej kosy nie ma, a w wysylanych jest oferta do kogos kto byl offline 35dni temu i jest odrazu zaakceptowana. Na maila nic nie przyszlo. Nie mam kosy. Typ ma ją w eq.

Oto jego steam: http://steamcommunity.com/id/scovtz/inventory/

Idzie cos z tym zrobic ? Bo jestem wkurwiony, jestem 150zł w plecy..

Zreportujcie go prosze.

Opublikowano

1. Nie wchodziłeś w żadne podejrzane linki?

2. Masz włączony Steam Guard?

W nic nie wchodziłem, bo w sumie nawet nie byłem na komputerze od czasu przyjęcia kosy do czasu jej kradzieży.

Mam włączony Steam Guard od ponad Roku . :p

Opublikowano

Bardzo ciekawe są te wszystkie zabezpieczenia steam. Mi też ktoś śmignął jakiś czas temu jedno z moich kont (LEM, kilka fajnych skinów) nie wiem w jaki sposób :D Zero powiadomień na maila, nic. Steam Guard aktywny, nie wchodzę w żadne podejrzane linki itd. :D

Gość wbija na konto uj wie w jaki sposób, zmienia sobie hasło i maila od tak i tyle, a Ty się dowiadujesz dopiero jak chcesz sie zalogować :D 

Twój przypadek bardzo podobny.. z tym, że agent wziął sobie tylko kose choć mógł zabrać też konto :D

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Napisz do Supportu, podejrzewam, że mają możliwość to sprawdzić. Jakieś dowody w postaci screenów masz ;)

Wiadomość do nich to i tak jedyne możliwe rozwiązanie, sam jej nie odzyskasz.

Opublikowano

Bardzo ciekawe są te wszystkie zabezpieczenia steam. Mi też ktoś śmignął jakiś czas temu jedno z moich kont (LEM, kilka fajnych skinów) nie wiem w jaki sposób :D Zero powiadomień na maila, nic. Steam Guard aktywny, nie wchodzę w żadne podejrzane linki itd. :D

Gość wbija na konto uj wie w jaki sposób, zmienia sobie hasło i maila od tak i tyle, a Ty się dowiadujesz dopiero jak chcesz sie zalogować :D

Twój przypadek bardzo podobny.. z tym, że agent wziął sobie tylko kose choć mógł zabrać też konto :D

Mógł równie dobrze wziąć jeszcze 1 skina z eq, a mianowicie AWP Siatka Safari z Name tagiem AWP | Dragon Lore, ktora ma swój klimat, a jednak tak sie nie stało

Napisz do Supportu, podejrzewam, że mają możliwość to sprawdzić. Jakieś dowody w postaci screenów masz ;)

Wiadomość do nich to i tak jedyne możliwe rozwiązanie, sam jej nie odzyskasz.

Napisałem odrazu jak sie dowiedzialem. Powinni miec możliwosc sprawdzenia zwłaszcza, ze akurat wszedl na steama i akceptowal te oferte jak ja NIBY mu ją wysłałem, a jednak dalej jest  offline od ponad 35dni, wiec jest to dziwne. Dziwi mnie, ze dzieją sie takie rzeczy przy takich zabezpieczeniach steama.

Opublikowano

Mi się wydaje, że te zabezpieczenia to "pic na wodę, fotomontaż" i oni chcą żebyśmy myśleli że są zabezpieczenia. Tak jak kamery osiedlowe, gdzie bardzo często są to tylko atrapy, a mimo to mieszkańcy bloku mają większy spokój :P

Wątpię by support ci pomógł, ale powodzenia życze.

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Jeżeli sprawdzą, że ktoś zalogował się na Twoje konto z innego IP i w tym czasie nastąpiła kradzież, to powinni pomóc ;)

Opublikowano

Jeżeli sprawdzą, że ktoś zalogował się na Twoje konto z innego IP i w tym czasie nastąpiła kradzież, to powinni pomóc ;)

"Powinni" :/

A wiadomo ile ok. czeka się na odpowiedz ? :p

Opublikowano

"Powinni" :/

A wiadomo ile ok. czeka się na odpowiedz ? :p

Koledze ukradli konto, odzyskał je po miesiącu, więc na szybką pomoc nie licz.

tenor.gif

Opublikowano

Zależy, raz odpowiadają w ciągu 4 dni, a raz w dwa tygodnie. Musisz cierpliwie czekać, jeżeli będą dowody, że ktoś włamał Ci się na konto, to myślę, że ją odzyskasz  :)

Opublikowano

Konto odzyskasz, itemow nie. Nawet do nich nie pisz bo się osmieszysz. Btw przeczytaj sobie regulamin steam o kradziezach.

Opublikowano

W nic nie wchodziłem, bo w sumie nawet nie byłem na komputerze od czasu przyjęcia kosy do czasu jej kradzieży.

Mam włączony Steam Guard od ponad Roku . :p

Powiedz jak mogl cie okrasc z kosy, jezeli w nic nie wszedles ?

Dales sie wyjebac polskiemu bachorowi, zebys tej kosy nie odzyskal za glupote.

Opublikowano

Steam nie oddaje żadnych przedmiotów utraconych podczas transakcji. (mają to zapisane w regulaminie)

Powiedz jak mogl cie okrasc z kosy, jezeli w nic nie wszedles ?

Dales sie wyjebac polskiemu bachorowi, zebys tej kosy nie odzyskal za glupote.

Zdziwiłbyś się co można robić w internecie.

Opublikowano

Po 1. Nie jestem 12 letnim dzieckiem, żeby wchodzić w jakieś scam linki licząc na skiny.

Po 2. Nie zostałem okradziony podczas transakcji, a podczas prawdopodobnego włamu na moje konto.

Wiec nie piszcie, że to z własnej głupoty bo ja nie mam z tym nic wspólnego. Po przeskanowaniu komputera, nie znalazło żadnych zagrożonych plików..

Opublikowano

Zabezpieczenia steam'a można złamać już w kilka godzin po ich zaaktualizowaniu przez Steam'a. (Ale nie dla zielonych) Ty widocznie jesteś w tym zielony, jak i większość użytkowników na tym forum. :)

Co do tematu to jeśli nie nawiążesz kontaktu z "Okradającym"  to raczej są marne szanse na odzyskanie tej oto "Kosy".

Opublikowano

Hello,

Thank you for contacting Steam Support.

We are unable to issue an item restoration for your case.

There was insufficient evidence to show that your account was compromised at the time these exchanges occurred.

For more information on how Steam Support determines if items will be restored to an account, please see the following article:

Title: Steam Item Restoration Policy

URL: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9958-MJDG-3003#hijackpolicy

If you think you have encountered a scammer, make sure that you report them through the Steam Community:

Title: How to Report a Scammer, Hijacker or Phisher

URL: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1927-RTSV-6909

Dostałem taka wiadomość od steama. Chodzi w nim głównie, że nie mam dowodów wystarczających.

Poszperalem jeszcze w mailu, aby odzyskać maile i trafiłem na logowania IP. Kradzież nastąpiła o 17:39, a od 17:32 do 17:39 logował się na mojego maila z innego IP. Był to ten złodziej i prawdopodobnie dlatego nie mam żadnych informacji na mailu. I tu pojawia się pytanie. Czy to juz jest jakiś bardziej wiarygodny dowód? I dlaczego steam nie może sprawdzić z jakiego IP logowano się na dane konto o danej godzinie, żeby sprawdzić czy zostałem okradziony? :p

Opublikowano

Poza tym jak to jest możliwe? Przed kupnem kosy normalnie miałem asiimovy w eq i nic. A potem jak kupiłem za to nóż to odrazu ktoś mnie ojebal. Tak jakby czekał aż będę miał te kose :v

Opublikowano

Steam Odpowiada 2 razy na tą samą wiadomość ? Bo wysłalem im i dostalem odpowiedz, ale potem dosłałem im wiecej dowodow itp. Na takie coś odpiszą czy musze napisać od nowa ? Bo wtedy praktycznie dostalem odpowiedz po 1 dniu, a teraz od 3 nie ma odpowiedzi xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...