Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy Multibot na miarę mbota!

karox

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@pvpandpk

Używasz komendy ./bot.sh start? 

Już wszystko działa, dzięki za zainteresowanie:)

Mam jeszcze pytanko, a mianowicie czy jest możliwość przerobienia tego skryptu tak, aby status administracji był aktualizowany wraz z wejściem/wyjściem administratora z serwera, a nie tylko co określony czas? Przy małych serwerach ustawienie odświeżania nawet co 5 min powoduje spam na czacie.

Opublikowano

WItam, gdzie jest downlad?

autor usunął bota, bo za dużo osób zaczęło sobie go przywłaszczać. 

Pisał, że jeśli ktoś byłby zainteresowany to żeby odzywał się na PW :)

Opublikowano

Tutaj jest link do ostatniej wersji multibota https://github.com/Exus1/ExusMultibot

Jeśli ktoś orientuje się w php i chciałby współtworzyć takiego bota to zapraszam na PW.

W tym momencie pracuję nad botem który tworzy wybraną ilość instancji i rozkłada funkcje na te instancje według ich obciążenia dzięki czemu ten multibot może być nawet 200 razy szybszy niż poprzednia wersja oraz posiada implementacje komend  ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wersja Alpha2

https://github.com/Exus1/ExusMultibot

Zapraszam do pobierania najnowszej wersji multibota.

Więcej informacji na github'ie lub na początku tematu.

Tryb debugowania można uruchomić poprzez uruchomienie bota za pomocą komendy "php Core/commands-core.php" z głównego katalogu.

Opublikowano

jaki masz problem? :)

skonfigurowałem plik general-config oraz afkautomove, następnie wrzuciłem całego bota do folderu root. W jaki sposób mogę tego bota włączyć?
Opublikowano

skonfigurowałem plik general-config oraz afkautomove, następnie wrzuciłem całego bota do folderu root. W jaki sposób mogę tego bota włączyć?

Spróbuj przejść do folderu z bocikiem następnie uruchom go taką komendą " ./bot.sh start "

Opublikowano

Spróbuj przejść do folderu z bocikiem następnie uruchom go taką komendą " ./bot.sh start "

Gdy wpisuję tą komendę to wyskakuje taki błąd - -bash: ./bot.sh: No such file or directory

Opublikowano

Gdy wpisuję tą komendę to wyskakuje taki błąd - -bash: ./bot.sh: No such file or directory

Najpierw sprawdź jak się u ciebie nazywa plik *.sh nie zapomnij o parametrach start oraz stop.

Moje pytanie. 

Lista administracji się nie wyświetla ( w sumie to tylko nagłówek się wyświetla ) to jakiś bug ? A kolejne to czy można ustawić poke na kilku kanałach.

Opublikowano

a spróbuj tą: screen -AdmS ExusMultibot-master php core.php

Na chwile obecną nie mam jak pobrać bota żeby dokładnie sprawdzić, internet nie pozwala ale sprawdzam tu w temacie starsze wypowiedzi.

Najpierw sprawdź jak się u ciebie nazywa plik *.sh nie zapomnij o parametrach start oraz stop.

Moje pytanie. 

Lista administracji się nie wyświetla ( w sumie to tylko nagłówek się wyświetla ) to jakiś bug ? A kolejne to czy można ustawić poke na kilku kanałach.

Skopiuj te linijki, które odpowiadają za "poke" i wklej je pod tym co są następnie skonfiguruj pod nowe kanały.

Opublikowano

a spróbuj tą: screen -AdmS ExusMultibot-master php core.php

Na chwile obecną nie mam jak pobrać bota żeby dokładnie sprawdzić, internet nie pozwala ale sprawdzam tu w temacie starsze wypowiedzi.

Skopiuj te linijki, które odpowiadają za "poke" i wklej je pod tym co są następnie skonfiguruj pod nowe kanały.

Próbowałem komendą ./multibot.sh start (plik SH nazywa się multibot) i wyskakuje informacja : 

-bash: ./multibot.sh: Permission denied
Opublikowano

Próbowałem komendą ./multibot.sh start (plik SH nazywa się multibot) i wyskakuje informacja : 

-bash: ./multibot.sh: Permission denied

nadaj chmody na cały folder z botem

chmod -R 777 scieżkadofolderuzbotem

Opublikowano

Nadałem chmody, wpisałem komendę ./multibot.sh start - nie wyskoczyła żadna informacja oraz bot nie działa na serwerze :/

Opublikowano

Nadałem chmody, wpisałem komendę ./multibot.sh start - nie wyskoczyła żadna informacja oraz bot nie działa na serwerze :/

Sprawdź config, porty query, hasła itp. czy wszystko poprawnie wpisałeś żeby BOT mógł wejść na serwer.

Opublikowano

Sprawdź config, porty query, hasła itp. czy wszystko poprawnie wpisałeś żeby BOT mógł wejść na serwer.

Wszystko wydaję się być ok, może jest jakaś alternatywa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...