Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszerzanie Głównego Diva.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem od dłuższego czasu. Chodzi o to, że nie wiem jak zrobić w css aby div główny, w którym są dwa inne divy, poszerzał się razem z tymi divami w środku. Poniżej umieszczam obrazek aby lepiej to przedstawić.

wefwefwef_sxprqae.png

• Gdy div o kolorze Morskim wraz z divem Niebieskim będą miały na tyle zawartości, że muszą poszerzyć się w dół chcę aby div Czerwony poszerzał się razem z nimi.

Opublikowano

ja robię tak:

div #glowny{position: relative; min-width: 1280px;}
div #lewy{float: left; min-width: 230px;}
div #prawy{float: left; min-width: 1050px;}

Pamiętaj, żeby pod divami dopisać jeszcze jeden div ze stylem

clear: both;

arijh2.jpg

Opublikowano

Na div czerwony nadaj display: flex;

Jak użyjesz flexa to już nie da się użyć w nim float'ów. Tak jak napisał Writen, overflow: hidden; załatwia sprawę.

@Edit #2 :D

Bawiłem się trochę i jeśli używasz flex'a float:right zastępujesz margin-left: auto;

Opublikowano

"poszerzyć się w dół". Aż się  za głowę złapałem. Szerokość strony to oś X, więc nie da się poszerzyć w dół.

Obrazek sugeruje, że chcesz aby czerwony div zwiększał swoją wysokość (a nie szerokość). Jeśli divy wewnątrz są pływające (nadany float) to czerwonemu wystarczy dać overflow: hidden. Jeśli o to ci chodziło, to nie potrzebne są żadne flexy, ani clearfixy.

Edit: Swoją drogą, polecam flexa ;)

gamedevmania.com

Opublikowano

"poszerzyć się w dół". Aż się  za głowę złapałem. Szerokość strony to oś X, więc nie da się poszerzyć w dół.

Obrazek sugeruje, że chcesz aby czerwony div zwiększał swoją wysokość (a nie szerokość). Jeśli divy wewnątrz są pływające (nadany float) to czerwonemu wystarczy dać overflow: hidden. Jeśli o to ci chodziło, to nie potrzebne są żadne flexy, ani clearfixy.

Edit: Swoją drogą, polecam flexa ;)

a po ile bo fiva bym zjadl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...