Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostanę technikiem, stworzę serwer

Kraftowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Graczą? Hejtą? Widzę, że ortografię masz na bardzo wysokim poziomie.
Powiedz mi proszę, czym jest umiejętność wiedzy Technika? Albo ogarnianie pluginów? Nie rozumiem tego.

Twierdzisz, że jesteś w stanie zabezpieczyć serwer przed atakami hackerów, tak? Rozumiem, że ma to zrobić skrypt od ponownego logowania się :)
Pierwsze słyszę, że API jest wydajniejsze od silnika, (bukkit to api, craftbukkit to silnik) albo jego zoptymalizowanej wersji (pewnie też nie słyszałeś o PaperSpigocie).
Dodatkowo, szata graficzna prezentacji też nie jest jakaś piękna. No i na sam koniec wisienka na torcie: oczekujesz jakiejś aktywności. Ze zdania wynika, że nawet nie wiesz jakiej.

Podsumowanie:
- prezentacja nie zachęca potencjalnych właścicieli/administratorów serwerów do korzystania z Twoich usług,
- ortografia jest u Ciebie na bardzo niskim poziomie, co najprawdopodobniej wyjdzie, gdy będziesz pisał/konfigurował/spolszczał komunikaty jakiegoś pluginu,
- używasz kolokwializmów i niezrozumiałych skrótów myślowych (umiejętność wiedzy technika, ogarnianie pluginów), które tylko i wyłącznie odpychają potencjalnych klientów/usługobiorców,
- udowadniasz swoją nieprofesjonalność pisząc, że np. Bukkit jest wydajniejszy od Spigota,
- "nie ważne jest jakim pluginem, sposobem" - dobór odpowiednich pluginów, poprawna ich konfiguracja (jak i serwera) są obligatoryjne dla stabilnego, dobrze i szybko działającego serwera.

Gdyby przyszło mi Cię ocenić, dałbym Ci ocenę 
✮✮.
Proszę przyjąć mojego posta jako konstruktywną krytykę.

Opublikowano

@cubeman Pokażesz mi gdzie widzisz błąd ortograficzny? Jesli jest to owszem moze sie zdarzyć.
Oczekuje "jakiejś" aktywności, czyli na PW o tym też uzgadniam. Teraz z silnikami bukkita pracuje, ale więcej z spigotem.

"- "nie ważne jest jakim pluginem, sposobem" - dobór odpowiednich pluginów, poprawna ich konfiguracja (jak i serwera) są obligatoryjne dla stabilnego, dobrze i szybko działającego serwera." Ale po co ty to piszesz, jesli ja to wiem? ;)

I właśnie "hejtą" czyli ludzią, którzy próbują coś zepsuć bez bardziej sensownego powodu, tylko czepiając się innych. Zajmij się sobą proszę. Życzę Ci powodzenia.

@Edit

Pewnie dlatego piszesz mi tutaj takie opinie bo widzę, że sam ogłaszasz się jako programista i usiłujesz innych zgnoić, więc to widać i to bardzo. Także byleś miał dużo klientów ;)

A u mnie jest tak jak piszę w temacie. Na PW uzgadniamy dokładniejsze informację.

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

@Kraftowy - nie hejtuję, tylko zwracam Ci uwagę, żebyś stał się lepszy w swoim "zawodzie", a nie, żeby zgnoić i kogoś odepchnąć.
Z tym doborem pluginów itd. odniosłem wrażenie, że nie wiesz, bo napisałeś że Bukkit jest wydajniejszy od Spigota (?).

I nie czepiam się, tylko pokazuję, co możesz zmienić, prawda? :)
Pomiędzy hejtem a konstruktywną krytyką i pokazaniem, co robisz źle, jest gigantyczna różnica. Czy w mojej opinii były jakieś wulgaryzmy? Czerpię z tego przyjemność? Nie. 
I nie, nigdy nie uprawiałem polityki "reklamuj się u innego, hejtuj go", żeby przyciągnąć klientów.

hejtą, graczą - hejterom, graczom.

Życzę Ci samych sukcesów, pozdrawiam.

Opublikowano

@cubeman wiem, że tam są takie błędy, ale pisałem w którymś poście, ze nie chce edytować tematu, żeby ktoś potem nie napisał, że zmieniłem coś co było (wiesz)...

409.jpg?7190

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Witam, chciałbym abyś zrobił mi paczkę pluginów na serwer EasyHC.

Paczka ma zawierać:

- Ochronę przed botami

- Logowanie premium jak i non premium.

- Różne skrypty takie jak:

1.  SandFarmer
  2. BoyFarmer
  3. KopaczFossy
  4. Stoniarka

- 0 lagów

- Autorski TAB

- Autorskie Gildie

- Autorskie Punkty

W zamian za to dostaniesz:

- Kontakt

- Dodgadywanie się

- Współpracę

- Rangę Technik+OP

- 50% zysków z serwera

- Jak nabiorę zaufania to i konsolkę

- FTP

Opublikowano

@Sladerek, to jest jakiś żart? Rzeczywiście, moim marzeniem byłoby posiadanie rangi Technik i OP'a (wow! :O) za czas spędzony na pisanie plików (już nie mówiąc o skryptach), które mógłbym spokojnie sprzedać za 400zł... 50% z serwera, czyli nic, ok, rozumiem. Po czasie konsolka? Phi, to powinno być w pakiecie powitalnym z FTP, bazą danych i innymi rzeczami. Znając życie, serwer 1GB ramu, 1000 slotów i pro-elo kolorystyka i administracja na poziomie. #niepolecam

@antyblezur
Bardzo dobry technik, polecam!­

Opublikowano

Jak dla mnie serwer oparty na skryptach to nie serwer. Żaden z większych serwerów nie korzysta ze skryptów, bo to jest żałosne. Jak pisać, to porządne pluginy, a nie jakieś pierdółki w skryptach, na tym nie da się postawić dobrego serwera, chyba, że chce się zrobić serwer jak każdy inny w wysypie na liście serwerów.

Opublikowano

@Creative Wodzio pisałem, że Hejterom dziękuję, więc żegnam pana.

Nabijaj posty dalej, życzę powodzenia dopóki bana nie wyłapiesz.
Twój post nic nie wnosi do tematu. Offtopic/spam.

+ widzę, że dokładnie tematu się nie czytało.

A i przy okazji. Nie pisz bzdur porównaj sobie plugin na blok TNT, a skript na blok TNT.
Jak myślisz co bardziej obciąża? Co więcej zajmuje? ;)
To tyle w temacie. Dzięki za twoją "mądrą" opinię.

409.jpg?7190

Opublikowano

@Kraftowy ty majster czyli każdy kto opanował język angielski w stopniu podstawowym jest programistą ?

A i to że coś zajmuje mniej miejsca nie oznacza że jest wydajniejsze.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@Ak47Dev Hejterom dziękuje. Ludzie czytajcie.
Czy was takie coś cieszy? Bawi? Zachowujecie się gorzej niż dzieci.

Dlaczego wnioskujesz, że mam angielski opanowany w podstawowym stopniu?
Nie pisz głupot dalej, każdy ma prawo do swojego zdania, ale nie do podważania kogoś.

Nie odpowiadaj na pytania dalej, bo to nie temat do dyskusji.

Pisze w temacie:
pytania, propozycję, itp rzeczy proszę kierować na PW

Więc nie podważaj kogoś zdania i nie pisz, że ktoś nie potrafi angielskiego, skoro nie potraficie czytać po Polsku!

409.jpg?7190

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...