Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping skacze tylko w CS:GO [70ms - 1100ms]

Majster152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj nie mogę grać gdyż mój ping regularnie podwyższa się i spada, dzieje się tak cały czas, nie wiem co robić i od czego się to wzięło. Czy może to być od tego, że mój download wynosi 3Mb mimo, iż powinien 10? Jutro dzwonię do neostrady, aby to naprawili, ale czy to załatwi problem pingu?

Opublikowano

ping: 57 ms (podłączyłem się do Londynu -.- )

download: 2.76

Upload: 0.08

Nie wiem jaki jest sens podawania tych danych skoro napisałem, że taki ping jest tylko w CS:GO. Przed chwilką wszedłem na serwer i ping 800 ms, nawet się nie zmniejszał :/

W CS:Source ping skakał z 34 do 800, ale nie był stałą wartością :/ No i napisałem też, że jutro będę dzwonił do neostrady gdyż okradają mnie z internetu :/

Opublikowano

Wyłącz zbędne programy np. skype, Utorrent....

I napisz czy lepiej działa.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Widzę, że na tej stronie, którą Ci podesłałem aktualnie nie działa ten pomiar, też mam ten sam komunikat. Otwórz konsolę i wpisz "pathping wp.pl". Poczekaj aż wyliczy Ci statystyki i wrzuć tutaj screen ;)

Opublikowano

Zobacz czy do innych stron też nie chce Ci śledzić trasy, np. google.pl, interia.pl. To powinno trwać max kilkanaście sekund.

Opublikowano

Ewidentnie widać, że wina leży po stronie Twojego łącza internetowego, masz skoki pingu od 400 aż do 1000ms. Na Twoim miejscu skontaktowałbym się jak najszybciej z neostradą w celu zweryfikowania problemu.

Opublikowano

@Ne0x dzięki wielkie za pomoc, kontaktowałem się już ale problem został rozwiązany na jeden dzień ;) Jutro będę jeszcze próbował się dodzwonić :) Dzięki tobie już wiem na 100%, że wina leży po stronie mojego łącza.

Opublikowano

@Ne0x Jednak się pomyliłeś hehe :D

Dzwoniłem do dostawcy, powiedział, że to u mnie z komputerem jest coś nie tak. Wziąłem laptopa siostry gdyż akurat przyjechała w odwiedziny, zrobiłem test i... wszystko było okej??

Co może być nie tak? Dysk zdefragmentowany, przeskanowany komputer, pousuwane niepotrzebne programy, wyczyszczony przez Ccleaner :/

@EDIT: Nagle samo się naprawiło, nie ściemniam... Nie wiem co o tym myśleć oO Będę czekał, zobaczymy co dalej będzie.

Opublikowano

Wysoki ping nie może być winą komputera, ale skoro mówisz, że po przeskanowaniu wszystko jest w porządku, to mogłeś mieć jakieś zainfekowane pliki ;)

Opublikowano

@Ne0x tylko, że nie wykryło żadnego pliku :D Może po prostu zdenerwowali się już na mnie i naprawili mi to, a powiedzieli, że to była wina komputera? Nie wiem, ale ping nie był winą komputera, ale mogło to być od niskiego uploadu, który mógł być tak niski przez komputer ;)

@EDIT: Problem powrócił, znowu upload 0.06 mb a dwonload 2 mb.... już nie wiem co mam robić.

Opublikowano

Często tak jest, że dostawca nie przyznaje się do błędu, nieraz wina leży po ich stronie, ale i tak mówią, że to u Ciebie występuje jakiś problem, bo niby w jaki sposób im udowodnisz, że tak nie jest? ;)

Mniejsza o to, jeżeli się naprawiło to się cieszę :)

Opublikowano

Sprawdź, czy na laptopie siostry masz taką prędkość łącza jak u siebie, czy jest normalna, czyli wyciąga te 10Mb/s.

Opublikowano

Miałem sytuację podobną. Ping skakał non-stop, dzwoniłem do dostawcy którzy stwierdzili że wina leży po mojej stronie (resetowali moje ustawienia, robili wszystko).
Na speedtestach itp. miałem ping w granicach 40. Pożyczyłem od kolegi internet i co? Ping normalny.
Dzwoń do neostrady, męcz ich ile wlezie bo wina leży po ich stronie, tak samo jak w moim przypadku. Aktualnie jestem w stanie grać tylko wieczorami, ponieważ w ciągu dnia ping jest zbyt wysoki.
Sprawdź jeszcze serwery społeczności, bo u mnie jest tak, że na MM-ach ping wysoko a na społeczności zazwyczaj niższy.

Opublikowano

Na MM'ach ping jest wyższy, bo serwery Valve są rozlokowane w różnych miejscach Europy, za to serwery społecznościowe zazwyczaj stoją w Polsce, dlatego też ping jest mniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...