Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór serwera czy ma znaczenie?!

kubatoja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gram może 3-5 h w GW 2 i wybrałem serwer Blacktide i nwm czy dobrze zrobiłem?!  głównie zależy mi na grze solo PVE. Na razie wbiłem 11lv wojownika, dobrze wybrałem z tym serwerem czy może lepiej zagrać od nowa i wybrać inny jakieś bardziej popularny czy coś? W tej grze jest coś takiego jak handel między ludźmi? np. wystawiam sklepik i ktoś inny kupuje itemsy? Jakieś minusy/plusy serwera, który wybrałem oraz minusy/plusy innych względem tego?

Opublikowano

Blacktide było kiedyś niczym Chicago - pełne polaków. Teraz z tego co mi wiadomo przerzucili się na inne servery i Blacktide dostaje w dupe na WvW. Spróbuj na Desolation

Opublikowano

Blacktide było kiedyś niczym Chicago - pełne polaków. Teraz z tego co mi wiadomo przerzucili się na inne servery i Blacktide dostaje w dupe na WvW. Spróbuj na Desolation

Kurde nie chce mi się znowu to samo zaczynać :D Ta propozycja napisana z doświadczenia czy ot tak? :) czyli co? ten serwer umarł nikt tam nie gra jak na innych? TO wvw jest od któregoś lvl  czy na każdym można tam wchodzić, na koncie f2p be graniczeń można tam śmigać czy są ograniczenia np. 2 w tygodniu?

Opublikowano

Grałem w GW2 od początków, i jak zaczynałem server Blacktide był opanowany przez Polaków. Teraz mam chwilową przerwę ale ostatnim razem jak grałem to miałem dobrą gildię na Desolation, więc tam możesz spróbować. WvW możesz grać od początku, ale lepiej z 80 poziomem, jak będziesz miał już wszystkie specjalizacje etc.

Opublikowano

Grałem w GW2 od początków, i jak zaczynałem server Blacktide był opanowany przez Polaków. Teraz mam chwilową przerwę ale ostatnim razem jak grałem to miałem dobrą gildię na Desolation, więc tam możesz spróbować. WvW możesz grać od początku, ale lepiej z 80 poziomem, jak będziesz miał już wszystkie specjalizacje etc.

OK dzięki, jednak po namyśle zostaje na Blacktide :D Na razie zapoznam się z grą jak mi się spodoba to może w przyszłości kupie itd.

Opublikowano

Wlasnie dlatego blacktide dostaje po dupie na WvW, bo wszyscy ktorzy narzekaja zamiast zmienic ten stan rzeczy to uciekaja na inne serwery. Na blacktide sa przynajmniej 2/3 dobre polskie gildie na WvW. Wiem, bo sam jestem w prawdopodobnie najlepszej na serwerze.

Co do wad blacktide masz wyzej, jedyna wada to WvW. Zaleta to wlasnie ilosc obywateli w naszym kraju, latwo znalesc gildie dla siebie, latwo sie dogadac. 

Poki co nie ma sensu sie przenosic, w pve nie ma to znaczenia jaki serwer wybrales. Wiekszosc eventow sie laczy na mega serwerze, a zawsze mozna skorzystac z opcji guest.

Co do handlu masz black lion trading posta. 

­

Opublikowano

1. Serwer w tej grze ma znaczenie tylko dla WvW odkąd zostały wprowadzone megaserwery*.
2. Kiedyś co prawda Blacktide oraz Underworld były serwerami głównie opanowanymi przez polaków, ale teraz nie ma to znaczenia dla PvE i PvP, jedynie WvW.
3. Wiele gildii aktualnie jest międzyserwerowych, jeśli nie są one stricte WvW.

*Znaczy to tyle, że grając pve na normalnych mapach możesz biegać obok ludzi z Desolation, Far Shiverpeaks czy nawet Seafarers Rest, jest to automat, zrobiony po to, aby mapy nie świeciły pustkami.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Wlasnie dlatego blacktide dostaje po dupie na WvW, bo wszyscy ktorzy narzekaja zamiast zmienic ten stan rzeczy to uciekaja na inne serwery. Na blacktide sa przynajmniej 2/3 dobre polskie gildie na WvW. Wiem, bo sam jestem w prawdopodobnie najlepszej na serwerze.

Co do wad blacktide masz wyzej, jedyna wada to WvW. Zaleta to wlasnie ilosc obywateli w naszym kraju, latwo znalesc gildie dla siebie, latwo sie dogadac. 

Poki co nie ma sensu sie przenosic, w pve nie ma to znaczenia jaki serwer wybrales. Wiekszosc eventow sie laczy na mega serwerze, a zawsze mozna skorzystac z opcji guest.

Co do handlu masz black lion trading posta. 

1. Serwer w tej grze ma znaczenie tylko dla WvW odkąd zostały wprowadzone megaserwery*.

2. Kiedyś co prawda Blacktide oraz Underworld były serwerami głównie opanowanymi przez polaków, ale teraz nie ma to znaczenia dla PvE i PvP, jedynie WvW.

*Znaczy to tyle, że grając pve na normalnych mapach możesz biegać obok ludzi z Desolation, Far Shiverpeaks czy nawet Seafarers Rest, jest to automat, zrobiony po to, aby mapy nie świeciły pustkami.

Nie chce zakładać nowego tematu dla jednego/dwóch pytań, a wy trzej mi doradzaliście, ale czy jest jakiś normalny sposób bez wydawania zł, aby dorwać jakieś większe plecaki na itemsy bo mam tylko ten startowy i x2 torby po 4 miejsca, a to jest trochę śmiech na sali. Szukałem coś, ale to znowu na mapach, gdzie jeszcze nie byłem albo trzeba skądś wziąć te "gemy"( a ja nawet nwm skąd :/ powie ktoś?). Czy np. stare miecze/strzelby można jakoś przetapiać czy tylko na sell u npc?

Opublikowano

bagi 18 slotowe niewiele kosztuja

Black Lion Trading

Znalazłem, ale chyba jako f2p musze poczekać 4 dni, aż będę mógł kupić te gorsze bagi po 4-10 slotów, a 18 jest dla nie trochę drogi na chwile obecną bo mam tylko  0 golda 44 silvera i 67 brązu, skąd najlepiej zdobyć ta kasę? mam 18lvl i długo trzeba czekać na jakieś inne wyglądy/skiny zbroi/broni bo chodzenie w tym samym skinie jest bardzo nużące. Dzięki za odp + lecą.

Opublikowano

Znalazłem, ale chyba jako f2p musze poczekać 4 dni, aż będę mógł kupić te gorsze bagi po 4-10 slotów, a 18 jest dla nie trochę drogi na chwile obecną bo mam tylko  0 golda 44 silvera i 67 brązu, skąd najlepiej zdobyć ta kasę? mam 18lvl i długo trzeba czekać na jakieś inne wyglądy/skiny zbroi/broni bo chodzenie w tym samym skinie jest bardzo nużące. Dzięki za odp + lecą.

bagi mniejsze zawsze mozesz pocrafcic

Opublikowano

wbij pierw 80 lvl, wtedy przejmuj sie zarobkiem

poki co nie ma dla ciebie sposobu na zarobek

Dobrze, Ci mówić jak nawet nie mogę kupić baga, do 80lv mam biegać z 15 +8 slotami? prędzej mi gra zbrzydnie niż się wciągnę w nią. Co z tymi skinami po 20+lvl są jakieś z misji czy coś może inny sposób na zdobycie w grze? czy wszystko za zł trzeba kupować?

bagi mniejsze zawsze mozesz pocrafcic

Ok thx. sprawdze sobie co i jak.

Opublikowano

Dobrze, Ci mówić jak nawet nie mogę kupić baga, do 80lv mam biegać z 15 +8 slotami? prędzej mi gra zbrzydnie niż się wciągnę w nią. Co z tymi skinami po 20+lvl są jakieś z misji czy coś może inny sposób na zdobycie w grze? czy wszystko za zł trzeba kupować?

Ok thx. sprawdze sobie co i jak.

dobrze mi mowic, bo jakos wbilem 80 od zera i wiem z czym to sie je, na 18 lvl nie zarobisz zadnych powaznych pieniedzy

a crafcenie bagow wyjdzie cie tyle samo co ich kupienie na trading poscie, nie stac cie na to

jakie skiny? do broni/zbroi/backa? automatycznie sie odblokowuja kiedy dodajesz bron do konta

zloto to nie jedyna waluta, masz karme, tokeny za drogi na dungach i tokeny za wvw

­

Opublikowano

dobrze mi mowic, bo jakos wbilem 80 od zera i wiem z czym to sie je, na 18 lvl nie zarobisz zadnych powaznych pieniedzy

a crafcenie bagow wyjdzie cie tyle samo co ich kupienie na trading poscie, nie stac cie na to

jakie skiny? do broni/zbroi/backa? automatycznie sie odblokowuja kiedy dodajesz bron do konta

zloto to nie jedyna waluta, masz karme, tokeny za drogi na dungach i tokeny za wvw

Dobra kumam, a o ten wygląd chodzi mi czy zmieni się po 20/25lv wygląd tych zbroi(jak znajde/z misji) np. bo na razie ani jednej nie widziałem, żeby była wyglądem inna, broń ofc. coś mi tam się zmieniły te skiny, ale zbroi żadnej cały czas zwykła taka kolczuga i tyle, gram Nornem- warriorem. Widziałem w początkowej lokacji npc. nazwa armorsmith coś takiego 3 obok siebie tier1, tier2, tier3 coś może u nich da się zmienić?

Opublikowano

Dobra kumam, a o ten wygląd chodzi mi czy zmieni się po 20/25lv wygląd tych zbroi(jak znajde/z misji) np. bo na razie ani jednej nie widziałem, żeby była wyglądem inna, broń ofc. coś mi tam się zmieniły te skiny, ale zbroi żadnej cały czas zwykła taka kolczuga i tyle, gram Nornem- warriorem. Widziałem w początkowej lokacji npc. nazwa armorsmith coś takiego 3 obok siebie tier1, tier2, tier3 coś może u nich da się zmienić?

Wygląd zbroi się zmienia na późniejszych lvl. Masz też odblokowany system skinów i za takie itemki które dropią z różnych rzeczy możesz sobie po wbiciu 80 przypisywać wygląd jednej zbroi do drugiej.

Opublikowano

Wygląd zbroi się zmienia na późniejszych lvl. Masz też odblokowany system skinów i za takie itemki które dropią z różnych rzeczy możesz sobie po wbiciu 80 przypisywać wygląd jednej zbroi do drugiej.

Black Lion Trading

Lekko odświeżę temat(może admin zmienić nazwę  tematu jak chce :D np. "Pytania newbie" :) bo chyba nie będę robił co pytanie nowego tematu, ale do rzeczy. Są mapy np. 1-15,15-25 itd. te 1-15 to jak dobrze rozumiem każda rasa ma swój mały świat początkowy, ale co z tymi 15-25 bo jestem Nornem i poszedłem w prawo mapa 15-25 Diessa Plateau, ale do wyboru też miałem tą po lewo zimową 15-25 Snowden Drifts, czy wybór, gdzie wbije ten lvl ma znaczenie? bo teraz muszę zapierdzielać przez tą 15-25 do 25-35. Jest też mapa 25-40/30-40 o co biega? gdzie mam w końcu expić? Trochę się w tym gubię i zaczyna to irytować bo nawet nie ma żadnego spisu misji czy coś(czy ta gra opiera się tylko na takich expach od lvl do lvl i co jakiś czas dostaje się misje niby fabularną?).

Opublikowano

Lekko odświeżę temat(może admin zmienić nazwę  tematu jak chce :D np. "Pytania newbie" :) bo chyba nie będę robił co pytanie nowego tematu, ale do rzeczy. Są mapy np. 1-15,15-25 itd. te 1-15 to jak dobrze rozumiem każda rasa ma swój mały świat początkowy, ale co z tymi 15-25 bo jestem Nornem i poszedłem w prawo mapa 15-25 Diessa Plateau, ale do wyboru też miałem tą po lewo zimową 15-25 Snowden Drifts, czy wybór, gdzie wbije ten lvl ma znaczenie? bo teraz muszę zapierdzielać przez tą 15-25 do 25-35. Jest też mapa 25-40/30-40 o co biega? gdzie mam w końcu expić? Trochę się w tym gubię i zaczyna to irytować bo nawet nie ma żadnego spisu misji czy coś(czy ta gra opiera się tylko na takich expach od lvl do lvl i co jakiś czas dostaje się misje niby fabularną?).

"Niby fabularną". Za to powinienem Cię zlinczować. Fabuła w tej grze jest epicka i lepsza od niejednego singla. No, ale tak po kiego to czytać w ogóle ...

Mapy wybierasz sobie jak Ci się podoba, nie zmienia to nic szczególnego.

Questy to taski 'serduszka', a do tego masz trochę eventów dynamicznych. Po prostu eksploracja świata daje Ci poziom.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

"Niby fabularną". Za to powinienem Cię zlinczować. Fabuła w tej grze jest epicka i lepsza od niejednego singla. No, ale tak po kiego to czytać w ogóle ...

Mapy wybierasz sobie jak Ci się podoba, nie zmienia to nic szczególnego.

Questy to taski 'serduszka', a do tego masz trochę eventów dynamicznych. Po prostu eksploracja świata daje Ci poziom.

Chodziło mi o to, że ta fabuła jest jakaś okrojona bo nie ciągnie się tylko jak wbije się lvl to dopiero odblokowują się chaptery ;/ w innym grach jak wspomniałeś "singlach" można tylko robić fabułę i skończyć grę, a tu nie. Czy ta gra posiada abonament? czy wystarczy kupić ten dodatek Heart of Thorns  wszystko mi się odblokuje i będzie na zawsze czy wygaśnie po jakimś czasie? Można jakoś podnieść status konta f2p na taki "prefered"-nazwa typu konta z SWTOR nwm jak na to się mówi w GW2 to coś pomiędzy pełnym kontem, a f2p.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej.
Raz kupujesz i grasz do woli, jeśli wychodzi dodatek możesz go kupić, ale nie musisz.
Tak więc albo grasz za darmo, albo raz płacisz i cieszysz się w pełni :)
Nie ma żadnej opcji premium.

Opublikowano

Ja osobiście też gram na Blacktide, jestem w gildii Polaków i na dzień
tak w porywach do 8 ludzi online jest (W gildii), Polaków też często zacząłem
spotykać od kiedy zacząłem wgl coś kumać w tej grze.

Niedawno wbiłem 30lv Guardiana, mój nick to Lord Atheran, może
kiedyś się spotkamy. :D

edit: @1373230489-U611928.pngPanty

Jak wykupisz dodatek masz odblokowane możliwości. Twoje stwierdzenie, że
gra jest oparta na Buy 2 Pay jest wg. mnie zbędne, dlaczego? Dlatego, że i
bez dodatku idzie sobie NA LUZIE grać i korzystać z większości ponieważ wiele
rzeczy dostaję się za samą rozgrywkę.

Polecam osobiście (Tak samo jak polecił mi kolega z wykupionym dodatkiem) najpierw
poznać grę, dobić ten 80lv i wtedy (Jeżeli gra nie straci swego uroku) wykupić dodatek.

Chciałbym także dodać, że próbowałem grać w Aiona, Shaiye i inne chuya warte
MMORPG, ale zdecydowanie GW2 jest jedyną grą typową MMORPG, która pozwala
mi całą nockę jebn*ć i się nadal nie nudzi, dlatego polecam ją tym co poszukują
nowej gierki (Bo ile można trybić tego Metka i Lola, co? xD)

Pozdrawiam, Synthious.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Ja osobiście też gram na Blacktide, jestem w gildii Polaków i na dzień

tak w porywach do 8 ludzi online jest (W gildii), Polaków też często zacząłem

spotykać od kiedy zacząłem wgl coś kumać w tej grze.

Niedawno wbiłem 30lv Guardiana, mój nick to Lord Atheran, może

kiedyś się spotkamy. :D

edit: @1373230489-U611928.pngPanty

Jak wykupisz dodatek masz odblokowane możliwości. Twoje stwierdzenie, że

gra jest oparta na Buy 2 Pay jest wg. mnie zbędne, dlaczego? Dlatego, że i

bez dodatku idzie sobie NA LUZIE grać i korzystać z większości ponieważ wiele

rzeczy dostaję się za samą rozgrywkę.

Polecam osobiście (Tak samo jak polecił mi kolega z wykupionym dodatkiem) najpierw

poznać grę, dobić ten 80lv i wtedy (Jeżeli gra nie straci swego uroku) wykupić dodatek.

Chciałbym także dodać, że próbowałem grać w Aiona, Shaiye i inne chuya warte

MMORPG, ale zdecydowanie GW2 jest jedyną grą typową MMORPG, która pozwala

mi całą nockę jebn*ć i się nadal nie nudzi, dlatego polecam ją tym co poszukują

nowej gierki (Bo ile można trybić tego Metka i Lola, co? xD)

Pozdrawiam, Synthious.

SPoko, może się spotkamy^^ jakby co to nick: Jacobbeast  na razie wbiłem 42lv-warriora/Norna, wyłącznie eksploracja map i fabuła jeszcze się muszę pouczyć co i jak z tymi dungami itd. :) Gra fajna, a głównie gram dla tego, że można fajnie tworzyć postać pod względem wizualnym ten system skinów itd. :D Też zamierzam wbić min. 80 lvl-1 postacią i dopiero potem pomyśleć na kupnem czegokolwiek jak gra mi się nie znudzi całkowicie. Jak na razie gram solo, bo nie mam zbyt czasu, lecz pomyślę nad jakąś gildią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...