Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy oferta hostingu Enderchest pakietu Universal jest prawdziwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym się was zapytać o to czy ta oferta ,,Universal''

na hostingu EnderChest

w, której pisze, że jest Bez limitu RAM, Graczy

Jest prawdziwa, czyli czy naprawde nie ma tam limitów

Planuję zrobić serwer i nie wiem na jakim hostingu zrobic!

Jesli macie jakies doswiadczenie o EnderChest

proszę abyście pisali, ponieważ nie mam pojęcia :(

Opublikowano

Nie ma serwera "bez limitu ram" serwery na enderchest.pl uniwersalne mają 32 ram o ile pamiętam.

Ja mam serwer na enderchest.pl universal i jest dobry nawet z duża liczbą pluginuw. 

Ja polecam serwer "universal"

95791812907417420268.png

Opublikowano

Na enderchest slotów ile chcesz ustawiasz ale wątpię żeby wytrzymał ponad 200 online ten pakiet miałem kiedyś na nim 150 online i tps spadały myślę że 100 spokojnie utrzyma

Opublikowano

Jak planujesz serwer 150+ zainwestuj w dedyka. CO do pakietu niema czegos takiego  jak ,,non limit" max to 32 na serwer :) (i tak tego nie przekroczysz xD) Testujac botami botami przy 100 tps spadl do 11,7 wiec nwm co to cb :) Dla srednich serwerow to spk.

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

A czy coś takiego jak unlimited istnieje? Jeszcze za takie małe pieniądze.... Oferta to marketingowy fake zalimitują Ci ram jak wbijesz użycie koło 14gb. Nic nie ma w polsce za darmo i jeszcze bez limitu :)

Polecam zakupić serwer dedykowany na vps lub innym hostingu i tam zakładać swój serwer

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha xD

Oferta jest jak najbardziej prawdziwa Dostajesz 16 GB RAM i 10% CPU, c*****y bok, c*****y panel, c*****e maszyny (...) All U need :D

Przy limicie procesora 10% nie ma szans by wykorzystać (zapchać) 16GB RAM *sorry*

Pakiety tak zwane "bez limitu" nie są tak prawdziwie pozbawione limitów. Aby to było opłacalne dla hostingu, konieczne jest maksymalne wykorzystanie zasobów maszyny, a zatem "upychanie" serwerów. Jak nie trudno się domyślić, wpływa to wyraźnie na ich wydajność.

Jeśli juz chcesz zakładać serwer i oszczędzać (czas, stresy bycia w wspolpracy z dzieciakami z enderchesta, nawet kase) weź coś prawdziwego [VPS/Dedyk].... Niekiedy bardzo sie oplaca.

Jako hosting moge polecic lvlup.pro (bardzo tanie VPSy)

Jeśli nie ogarniasz jak działać na VPSie, spokojnie pomoże Ci aimpanel.pro by @SystemZ

EnderChest to g****o jakich mało

Z poważaniem

Licze na +

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Na wstępie mówię, że nie czytałem powyższych postów ^^

Miałem pakiet universal (około 3-4 miesiące temu). Na początku nie było z nim problemu. 100/100 osób online, 20TPS, procek w granicach 3-4%, ram 2-4GB zżerało - no okej. Jednak w pewnym momencie zaczęło wywalać całą maszynę z powodem OutOfMemory (pomimo tego, że zużywał mój serwer 2-4GB ramu :O). Prawdopodobnie powodem jest złe ograniczanie zasobów maszyny. Nie wiem jak teraz - może już poprawili. Jednak jeżeli szykuje się coś "większego" to nie zastanawiaj się - kupuj dedyka u ovh, jeżeli nie ogarniasz linuxa to masz MineOS/AimPanel dzięki którym możesz za pomocą 2-3 kliknięć nowy stworzyć serwer :)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Opublikowano

Mam serwer na pakiecie universal i go jak najbardziej polecam.

Co do "nie ograniczonej ilości ramu" to wystarczy przeczytać faq:

enderchest.pl/centrum_pomocy/?p=701

Jak tam jest napisane 'Nasz limit ochrony, przed np. próbami zapchania pamięci, jest ustawiony na 32GB.'

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nigdy nie jest bez limitu... Piszą tak bo żaden serwer może nie wykorzystać aż 32 GB ramu. To zbyt dużo aby serwer mógł tyle wykorzystać.

50 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 / 450 / 500 / 550 / 600 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Nie polecam na takim pakiecie będziesz miał lagi bo dostaniesz słaby procesor ja miałem kiedyś tam taki pakiet to 60-70 graczy i zaczynały się lagi i spadki tps'ów nawet do 9. Dlatego jest on taki tani :)

Opublikowano

Z tym bez limitu wszystko, to nie prawda, nigdy tak nie będzie. Ilość graczy jak najbardziej jest prawdą. Osobiście polecam Ci ten pakiet, sam z niego korzystałem i nie było z nim problemów. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...