Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami/klientem w Metin2

Szoluś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przychodzę tutaj z małym problemem odnośnie lagów w Metin2. 

Grając ogólnie w mieście (kanały nie są handlowymi) mam około 10-15 fps (pusto jak nie wiem)
Próbując expić gdziekolwiek mam około 7-12fps
Jadąc przykładowo przez expowiska, przez jakiś teren max 10fps.
Będąc na handlowym max 5fps.

Mam najniższe ustawienia, wysoki priorytet, raczej brak wirusów, skanowałem CClanerem, CleanMasterem itp.
Da się coś z tym zrobić? To raczej nie możliwe że przy takich (klik) wymaganiach (mam na uwadze, że są aktualizacje itp) taki laptop - może nie najlepszy, ale.. - jest tak mało fps. Tu nawet GTA V na praktycznie stałych 30 leci.

Specyfikacja laptopa:
Acer Aspire 5750G
Procesor: Intel Core i5-2450M, 2.50Ghz, 4 rdzenie (turbo ponad 3.1) - a odnośnie turbo o co z tym chodzi, jeśli może ktoś wyjaśnić.
Grafika: NVIDIA GeForce 610M, 1gb (turbo 2.7 (?) )

RAM: 4gb (dostępne 3.85)

Dysk: 500gb

Opublikowano

Everest Home Edition i sprawdź temperaturę karty graficznej, następnie upewnij się że masz najnowsze sterowniki. Jeżeli wszystko się zgadza, to odpal procesy i zobacz, który proces tak żarłocznie podgryza Ci procesor ;)

­

Opublikowano

Everest Home Edition i sprawdź temperaturę karty graficznej, następnie upewnij się że masz najnowsze sterowniki. Jeżeli wszystko się zgadza, to odpal procesy i zobacz, który proces tak żarłocznie podgryza Ci procesor ;)

Siemka. Sprawdziłem przy samym Metinie odpalonym i mam jakoś 70-80 stopni, bo jak pisałem jest to laptop. 

Procesów nie zżera mi nic aż tak, jedynie metin ma tam 20-25 procesora uzycia i 450.000 pamięci. 

Opublikowano

Spróbuj może CTR+ALT+Delete, Menadżer zadań, Procesy, Znajdz Metina, Prawym, Ustaw Priorytet, Wysoki, / może Ci SIę grzeje mocno ten laptop sprawdz ;)

tumblr_lvgzgf6IoX1qhsfoio1_500.gif

Opublikowano

Spróbuj może CTR+ALT+Delete, Menadżer zadań, Procesy, Znajdz Metina, Prawym, Ustaw Priorytet, Wysoki, / może Ci SIę grzeje mocno ten laptop sprawdz ;)

Witam, czy czytałeś w ogóle mój temat? Bo akurat w to wątpię. Napisałem, że mam ustawiony wysoki priorytet. Nie wiesz, nie czytasz? Nie nabijaj postów. :P

Opublikowano

rozpakuj se klijeta jakims unpacerem wywal wszyskie budynki drzewa zostaw tylko podloze zamien wszyskie moby na psy wylacz nazwy sklepow.

ja ba kompie z ery kamienia lupanego mam wtedy 60 klatek a bez tego z 5.

Opublikowano

rozpakuj se klijeta jakims unpacerem wywal wszyskie budynki drzewa zostaw tylko podloze zamien wszyskie moby na psy wylacz nazwy sklepow. ja ba kompie z ery kamienia lupanego mam wtedy 60 klatek a bez tego z 5.

Chyba nie jesteś poważny, mam zrobić z tego płaski świat Minecrafta? Chcę rozwiazania problemu tych dziwnych lagów a nie usuwanie wszystkiego...

Opublikowano

A neta jakiego masz?moze modem i nie wyrabiaa

Tak, nie mam FPS przez internet. xD Ludzie, weźcie tu już lepiej nie piszcie - takie durnoty piszecie.. BRAK FPS, MAŁO FPS, NISKIE FPS - a nie LAGI Z INTERNETEM, OPÓŹNIENIA. 

Opublikowano

Powiem Ci, że to bardzo nietypowy problem. Spróbuj pokombinować z innymi rozdzielczościami, ogólnie pogrzeb w configu. Zmień gamma na 1, zobacz czy jest zmiana itd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powiem Ci, że to bardzo nietypowy problem. Spróbuj pokombinować z innymi rozdzielczościami, ogólnie pogrzeb w configu. Zmień gamma na 1, zobacz czy jest zmiana itd.

Próbowałem, mało rezultatu. Zauważyłem że na oknie mam kilka więcej FPS niż na pełnej rozdzielczości. Dziwny problem, dziwny.

Opublikowano

Miałem kiedyś podobny problem , nie wiedzieć czemu komputer odpalał grę przy pomocy zintegrowanej karty graficznej (nawet jeśli miałem wszędzie ustawioną karte z nvidii a grę odpalałem PPM->uruchom za pomocą karty...). Pomogło sformatowanie kompa.

Opublikowano

Mam podobny problem z tym, że gram na prywatnym serwerze. Co prawda laptopa mam słabszego ale przy BF3 dociąga do 60 FPS a w Metinie max 30 i to nie stałe na exie jak wyciąga 15 to cud. O DT nawet nie ma co marzyć. Wchodze i od razu ścina 1 FPS do widzenia. Próbowałem ze sterownikami, niby zaktualizowane ale dało to może 5 FPS i to tez nie stałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...