Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybieramy kartę graficzną do AMD FX-8320

AllvarusAMD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to super, jak będzie latał na 4.5GHz i będzie sprawował się dobrze, to raczej tak zmiany nie będe robił na i5, tylko dozbieram jeszcze coś i na jakąś i7 dobrą :D

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@1373230489-U611928.pngPanty

Zarejestrowana, co masz na myśli mówiąc zarejestrowana? 
Mógłbyś podesłać gdzieś, do jakiegoś artykułu gdzie jest to opisane jak to działa?

Karta nie była jeszcze ani razu otwierana.

sygnatura.png

Opublikowano

Pierw to radzę zabrać się za dobre chłodzenie, odpowiedni zasilacz, który to wszystko uciągnie no i dobrą płytę główną, a dopiero potem procesory i karty graficzne. Polecam ci GTXa 970.

Opublikowano

Pierw to radzę zabrać się za dobre chłodzenie, odpowiedni zasilacz, który to wszystko uciągnie no i dobrą płytę główną, a dopiero potem procesory i karty graficzne.

Jak jego zasilacz nie jest dobry to ja chodze do kosciola co niedziele, chlodzenie warto owszem, ale plyte glowna, a potem procesor? Wytlumacz mi jak to ma zrobic, skoro zmienia tez podstawke? Twoj post to taki troche spam...

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Moim zdaniem upgrade PC zacząć od tego co jest najsłabsze, a tutaj ssie karta graficzna dlatego zmienial bym najpierw GPU. A w trakcie GPU dobre chłodzenie i znowu trochę pociągnie, a później nowe mobo i cpu.

Opublikowano

Moim zdaniem upgrade PC zacząć od tego co jest najsłabsze, a tutaj ssie karta graficzna dlatego zmienial bym najpierw GPU. A w trakcie GPU dobre chłodzenie i znowu trochę pociągnie, a później nowe mobo i cpu.

Jezu, wiekszych januszow komputerow dawno nie widzialem, gtx 970 np od asusa ma dobre chlodzenie, nawet pod oc, o co Ci chodzi? 

Opublikowano

Ja tutaj mówię o chłodzeniu do procesora, nie przewiduj tego co ktoś ma na myśli, bo możesz się pomylić..

Kiedy będzie zmieniał kartę graficznę, to fajnie, aby w tym samym czasie zmienił chłodzenie na procesor..

Opublikowano

@TheAutunoR Na logike (nie na przewidywanie, nie jestem wrozbita ;) ) mozna bylo to wywnioskowac, nie pisales tez nic o CPU, nie bylo nawet przecinka, zeby to jakos rozdzielic... 

To co autorze postanowiles? 

Opublikowano

@Oski0202

Dzwoniłem właśnie do sprzedającego, powiedział mi, że no rzadko jest aby taka karta premium uległa awarii czy też innych problemów ją dotknęło. 

I nic takiego jak rejestracja karty nie było robione.

Zastanawiam się tak teraz, co tutaj zrobić no bo z jednej strony skoro nie była otwierana ani razu, to ciekawe czy jest sprawna.
Powiedział mi, że jeśli odbiór osobisty to można ją na miejscu sprawdzić, ale ja mam do warszawy oj dużo, dlatego tylko allegro i wysyłka.

Co polecacie zrobić? Ktoś wie dokładniej jak wygląda rejestracja? Można ją zarejestrować jeszcze przed otwarciem w jakimś serwisie Zotac czy coś takiego?

@Edit

A może doradzicie mi, którą z tej listy wybrać? Inne mają gwarancje itd :D

sygnatura.png

Opublikowano

To moze wez nowa 970? Jesli allegro to zawsze mozesz zwrocic po bodajze 14 dniach, bez podania przyczyny, jakby cos to nie ma czegos takiego jak "nie przyjmuje zwrotow" 

Opublikowano

@Oski0202

Mi się wydaje, że kupować nową to lekki bezsens. 
Wygląd tutaj nie ma nic do znaczenia, a jeśli chodzi o użytkowanie to też zbytnio tutaj nic nie wpływa na różnice.

ew. jeśli karta była katowana na podkręceniu itd.

A skoro nowy GTX 970 to wydatek około 1600zł a jeśli chodzi o 980 używanego(z gwarancją) to średnio patrząc około 2400zł.
Wydajnością różnią się dość te dwie karty, a ceną również. Jeśli przyjmiemy używanego GTX 980 to cena w stosunku do GTX 970 nowego jest prawie taka sama.

A jak wyżej pisałem, wydaje mi się, że użytkowanie karty nie ma wpływu na obniżanie jej w stosunku do stan/cena/wydajnosc/uzytkowanie.

To jest moje zdanie, jeśli coś źle myślę proszę o poprawienie mnie, bo orłem nie jestem :D

sygnatura.png

Opublikowano

@Oski0202

Mi się wydaje, że kupować nową to lekki bezsens. 

Wygląd tutaj nie ma nic do znaczenia, a jeśli chodzi o użytkowanie to też zbytnio tutaj nic nie wpływa na różnice.

ew. jeśli karta była katowana na podkręceniu itd.

A skoro nowy GTX 970 to wydatek około 1600zł a jeśli chodzi o 980 używanego(z gwarancją) to średnio patrząc około 2400zł.

Wydajnością różnią się dość te dwie karty, a ceną również. Jeśli przyjmiemy używanego GTX 980 to cena w stosunku do GTX 970 nowego jest prawie taka sama.

A jak wyżej pisałem, wydaje mi się, że użytkowanie karty nie ma wpływu na obniżanie jej w stosunku do stan/cena/wydajnosc/uzytkowanie.

To jest moje zdanie, jeśli coś źle myślę proszę o poprawienie mnie, bo orłem nie jestem :D

Tylko nigdy nie wiesz co ktos robil z karta, mniejsza. GTX 970 po OC nie wiele ustepuje 980, a to oc nie jest jakies hardkorowe, ze masz piekarnik.

Opublikowano

@Oski0202

Jak GTX 970 równa się po OC z 980, a co będzie jak 980 bedzie po OC?

No właśnie, tutaj jest kolejny powód, który krzyczy zza pleców, bierz 980! :D

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...