Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania do Jackpota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu postanowiłem postawić własny jackpot, nie chodzi mi o zarabianie na nim pieniędzy czy coś tylko, chciałbym mieć coś swojego sprawdzonego, a przy okazji może nauczyć się paru rzeczy, ale utknąłem w pewnym punkcie z którego nie mogę znaleźć wyjścia, mianowicie:

+ Mam wykupioną domene i hosting na którą wrzuciłem już wszystkie potrzebne skrypty mianowicie Baze danych i stronę, ' csgohazard.eu '

- Zastanawia mnie kilka rzeczy, które chciałbym zrozumieć zanim kupie vps'a

* Posiadam skonfigurowane już skrypty pod bota i node_modules, ale czy muszę to wrzucić również na hosting nie tylko na vps'a ?

* Czy w skryptach na bota  : załączam link : http://scr.hu/3u9h/sqzx1 mam wpisywać swoje dane typu hasło itp czy dane konta bota

* W jaki sposób połączyć vps'a ze strony OVH z domeną i hostingiem z one.com ( o ile to w ogóle konieczne )

* Na czym polegała by cała instalacja

* i czy ja zwykły 'Kowalski' podołam temu mogłoby się wydawać banalnemu zadaniu 

Opublikowano

1. Wszystko hostujesz na VPSie

2. Dane bota

3. Najłatwiej instalując panel np. veste

4. Wrzucenie plików + eksport tabel do bazy + konfiguracja

5. Nie ma szans, zacznijmy od tego, że zwykły kowalski nie ogarnie vpsa z linuchem. Jak się na tym nie znasz to lepiej się za to nie bierz, szkoda pieniędzy, lepiej już dziewczynę do kina wziąć.

Opublikowano

W każdym razie skrypty są pisane chyba pod linuxa w jackpotach. Zresztą Windows Server to też nie jest zabawka, naprawdę bez odpowiedniej wiedzy to porywanie się z motyką na słońce.

Opublikowano

1. Wszystko musi się znajdować na vps ( też tak chciałem robić :D host+vps)

2. Wpisujesz tam dane na które loguje się bot var admin twojego main konta steamid, bot akcpetuje wszystkie oferty od tego konta ( odda dragonlore np.)

3. Na zainstalowaniu odpowiednich bibliotek jak np. steamtradeoffer na debianie, php i mongodb (bo pewnie na tym jest bot i strona)

4. Raczej nie, ja nie znając linuxa itd, poradziłem sobie, ale ja potrafię edytować kody html, php (bardziej je rozumiem) i potrafię naprawiać różne problemy samemu. (jak np. nie działająca baza danych mongodb ( nie tworzy zazwyczaj kont użytkowników)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...