Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja SinusBot'a (Bota muzycznego)

artur8889

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam problem

root@xxx:/home/musicbot/bot# xinit /home/musicbot/bot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Initializing built-in extension Generic Event Extension
Initializing built-in extension SHAPE
Initializing built-in extension MIT-SHM
Initializing built-in extension XInputExtension
Initializing built-in extension XTEST
Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
Initializing built-in extension SYNC
Initializing built-in extension XKEYBOARD
Initializing built-in extension XC-MISC
Initializing built-in extension SECURITY
Initializing built-in extension XINERAMA
Initializing built-in extension XFIXES
Initializing built-in extension RENDER
Initializing built-in extension RANDR
Initializing built-in extension COMPOSITE
Initializing built-in extension DAMAGE
Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
Initializing built-in extension RECORD
Initializing built-in extension DPMS
Initializing built-in extension Present
Initializing built-in extension DRI3
Initializing built-in extension X-Resource
Initializing built-in extension XVideo
Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
Initializing built-in extension SELinux
Initializing built-in extension GLX
[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!
[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled, removing from list!
[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled, removing from list!
[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/Type1, removing from list!
[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/100dpi, removing from list!
[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/75dpi, removing from list!
xinit: XFree86_VT property unexpectedly has 0 items instead of 1
xinit: connection to X server lost

waiting for X server to shut down
root@xxx:/home/musicbot/bot#

Nie mam pojęcia o co chodzi, proszę o pomoc autora tematu lub kogoś kto się na tym zna.

Opublikowano

@someduws -

sprawdź czy masz tam plki

/usr/share/fonts/X11/

apt-get intall x11vnc

Opublikowano

Takie mam pliki w tych folderach:

100dpi  75dpi  Type1  cyrillic  encodings  misc  util

:(

next :

root@demosksg:/# apt-get install x11vnc
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
x11vnc is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

Problem wyjaśniony, proszę o pomoc w głownym temacie o 6 instacji.

Opublikowano

Fatal server error:

Server is already active for display 1

If this server is no longer running, remove /tmp/.X1-lock

and start again.

root@vps522:/home/musicbot/bot# XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":1"

after 6 requests (6 known processed) with 0 events remaining.

b :1 -screen 0 800x600x16 -acot  -- /usr/bin/Xvf

Fatal server error:

Server is already active for display 1

If this server is no longer running, remove /tmp/.X1-lock

and start again.

XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":1"

after 6 requests (6 known processed) with 0 events remaining.

root@vps522:/home/musicbot/bot#
Opublikowano
[dix] Could not init font path element /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType, removing from list!

xxxxxxx/teamspeak3/serverbot/musicbot: xxxxxxxxxx/teamspeak3/serverbot/musicbot: is a directory

Opublikowano

Wiecie może co czemu bot nie puszcza mi piosenek do konca tylko troche przed koncem przełącza na kolejny utwór z yt :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

CZy ten poradnik jest aktywny nadal bo jak wszytsko zrobie to na koncu wyswietla mi [dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!

[dix] Could not init font path element /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType, removing from list!

waiting
for X server to shut down

Ccy ten poradnik jest aktywny nadal bo jak wszystko  zrobie to na koncu wyswietla mi  [dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!

[dix] Could not init font path element /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType, removing from list!
xinit: XFree86_VT property unexpectedly has 0 items instead of 1
xinit: connectionwaiting for X server to shut down to X server lost

Opublikowano

witam, mam problem taki iż jeden bot mi startuje wchodzi na serwer a drugi już nie chce

" TSClient quit" << xD

Odpal bota komendą: LC_ALL="en_US.UTF-8" ./sinusbot bądź manualnie instancje klienta ts xinit /opt/ts3soundboard/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Witam wszystkich po zainstalowaniu bota nie działa mi panel https://scr.hu/1qqWV1

IP_MASZYNY:8087

CZy ten poradnik jest aktywny nadal bo jak wszytsko zrobie to na koncu wyswietla mi [dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!

Ccy ten poradnik jest aktywny nadal bo jak wszystko  zrobie to na koncu wyswietla mi  [dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!

[dix] Could not init font path element /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType, removing from list!

apt-get remove xinit 

apt-get install xinit

apt-get remove x11vnc

apt-get install x11vnc

Jeśli nie działa to polecam nowsze poradniki bo z tego co kojarzę w tym coś było źle napisane.

Opublikowano

Wszystko jest opisane na oficjalnej stronie sinusbot i to jeszcze czytelniej. Tam nawet nie potrzeba angielskiego by zainstalować bota.

thats.png

Opublikowano

witam, mam problem taki iż jeden bot mi startuje wchodzi na serwer a drugi już nie chce

" TSClient quit" << xD

Odpal bota komendą: LC_ALL="en_US.UTF-8" ./sinusbot bądź manualnie instancje klienta ts xinit /opt/ts3soundboard/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

Witam wszystkich po zainstalowaniu bota nie działa mi panel https://scr.hu/1qqWV1

IP_MASZYNY:8087

apt-get remove xinit 

apt-get install xinit

apt-get remove x11vnc

apt-get install x11vnc

Jeśli nie działa to polecam nowsze poradniki bo z tego co kojarzę w tym coś było źle napisane.

mam odpalone przez xinit /opt/ts3soundboard/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac bo innaczej nie chce mi się bot odpalać dodam że mam na OpenVZ 64bit mintshost ostatnio 3 msc temu wgle mi ten bot dzialac nie chcial

edit na pierwszej komendzie to samo do tego bot ma w kurwe lagi i lub wgle nie dziala 

#EDIT

rozwiązałem odpalilem troche inną komendą jeszcze raz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a mi bot stanął na odpalaniu radia i koniec dalej niema żadnej innych napisów i do panelu nie moge się połączyć.

Do odpalenia serwera używam komendy ./sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat

Opublikowano

a mi bot stanął na odpalaniu radia i koniec dalej niema żadnej innych napisów i do panelu nie moge się połączyć.

Do odpalenia serwera używam komendy ./sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat

Jeśli wyszedłeś z konsoli to używaj screena.

btw. Tutaj jest jeszcze ts3bot s nie sinusbot. Musiales korzystać z innego poradnika.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja mam taki blad jak probuje wlaczyc Musicbota ktos pomoze? :

root@craftmets:~# xinit /home/musicbot/bot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

_XSERVTransSocketINETCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running
(EE)
Fatal server error:
(EE) Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running(EE)
^[[A^[[A^[[b^[[b^[[b^Cxinit: unexpected signal 2
root@craftmets:~# XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":1"
      after 7 requests (7 known processed) with 0 events remaining.

Witam ja mam taki blad jak probuje wlaczyc Musicbota ktos pomoze? :

root@craftmets:~# xinit /home/musicbot/bot -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

_XSERVTransSocketINETCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running
(EE)
Fatal server error:
(EE) Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running(EE)
^[[A^[[A^[[b^[[b^[[b^Cxinit: unexpected signal 2
root@craftmets:~# XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":1"
      after 7 requests (7 known processed) with 0 events remaining.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mozna prosic o mała pomoc? Wykonałem wszystko to co w poradniku http://imgur.com/4yU6CRD

No i dobrze wszystko powinno działać tylko teraz odpal screena.

Mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz ale w jaki sposób? Spróbowałem i mi nie wyszło :v Nie miałem styczności z linuxem oprócz tego co w sql ale tam mnie nie nauczyli niczego :v

Opublikowano

Mozna prosic o mała pomoc? Wykonałem wszystko to co w poradniku http://imgur.com/4yU6CRD

No i dobrze wszystko powinno działać tylko teraz odpal screena.

Mam nadzieje, że mnie nie zlinczujesz ale w jaki sposób? Spróbowałem i mi nie wyszło :v Nie miałem styczności z linuxem oprócz tego co w sql ale tam mnie nie nauczyli niczego :v

Przechodzisz tam gdzie masz zainstalowanego sinus bota

I wpisujesz screen -AmdS bot xinit /opt/ts3soundboard/ts3bot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...