Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najbezpieczniejsza skrzynka pocztowa?

Dubaii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam pytanie do ludzi obeznanych w temacie informatyki. Która skrzynka pocztowa jest najbezpieczniejsza?

Chodzi o to, że jestem człowiekiem "latającym po internecie". Rejestruje się tu i tam, by coś osiągnąć/otrzymać. Nie chodzi mi o syfiaste usługi potwierdź email i wygraj, tylko np. hosting itd.

Ostatnio atak padł na 00webhost.com, dziś wszedłem na emaila gdzie miałem tam zarejestrowane konto i... Wykryto nieznaną aktywność na Twoim koncie. Ktoś chyba próbował wejść mi na konto, bądź już się przedarł.

Szukam poczty, na której będę mógł "trzymać" najważniejsze i raczej pewne usługi (raczej, bo nigdy nie wiadomo co padnie ofiarą ataku).

Są takie? ;)

"Nic tak nie przyczynia się do szybkiego sukcesu jak cudze błędy."

Opublikowano

Okej, a coś mniej komercyjnego istnieje? Niezależne od wielkiej marki? :)

Opublikowano

Na każdego maila ktoś może próbować ci się włamać, wystarczy że twój e-mail będzie w jakiejś bazie danych, którą ktoś wykradnie.

Najlepiej jest mieć inne hasło do każdego konta, wtedy ryzyko włamania jest dużo niższe, bo hakerzy w pierwszej kolejności próbują zalogować się hasłem na maila z właśnie tej wykradzionej bazy danych.

A jeśli chodzi o skrzynkę pocztową, to najbezpieczniejsze są właśnie te od wielkich marek.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jeśli odpowiada Ci polityka prywatności Google, to wybierz Gmaila. Ja mam tam dwa konta, nie mam absolutnie żadnych problemów ze spamem i nie zdarzyło mi się, żeby mieć jakieś nieprzyjemności. Dostępna wszędzie, o tyle dobrze, że wydali klienta na smartfony. No ogólnie bardzo komfortowa, z reklamami się nie użerasz, prosta w obsłudze i gwarantuje pierdyliard usług za jednym zamachem. Przy każdym logowaniu z innej przeglądarki dostajesz powiadomienie mailem i sms, możesz też ustawić dodatkowe hasło bezpieczeństwa przy logowaniu z innych urządzeń ;)

Qui est le prochain?

Opublikowano

korzystam z skrzynki dołączonej pod hosting. mogę wymyślić każdą nazwę, a po @ mam adres do strony www. do tego ssl i długie hasło, nie wiem czy jest coś bezpieczniejszego.

Opublikowano

Przetestuję Outlooka oraz dogłębniej gmaila. ;)

Dzięki za zainteresowanie tematem i za odpowiedzi.

Opublikowano

Wlacz weryfikacje sms przy logowaniu z niwego komputera na gmailu i nikt sie nie wjebie.

Weryfikacja sms to jest pikuś ;) najprostsze do złamania

Gmail i outlook tylko!

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

WP.PL

Mój pierwszy email został założony w 200x oku, nie pamiętam dokładnie którego, mam go do teraz, zero włamań, wszystko czysto.

Jeżeli nie masz wirusów/keyloggerów, nie mówisz nikomu hasła na głos to nie masz się o co bać.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Ms Outlook. Albo Gmail. Zoho nie najgorsze ale nie ryzykuj. Zapłać.

Ja mam na gmail kont ponad 10

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...