Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends - Poradnik do Zeda.

L3SnaR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4/10.

Słabe buildy oraz runy,ale już to jakoś konkretniej wygląda.

Ulegamy postaciom:

Orianna, Fizz, Kha'zix  Le blanc, Lux, Renekton, Swain, Zyra, Jayce, Irelia.

Ty sobie żartujesz czy co ? ^^

Zed ulega Ori ? Fizzowi ? Kha ? LB ? Lux ? Zyrze ? Jaycowi ? Chyba w bronzie :D

Jedyne co jedzie Zeda to Irelia i Rene w early.vs Swain to kwesta skilla.A teraz czekam na wyjaśnienia jakim cudem postacie w zdaniu wyżej jadą Zeda :D

Fizz go jedzie, bo może zdeniowiać jego ulta, używając choćby swojego magiczengo "e".... 2 mmr masz czy co? Jayce zaraz po ulcie zed'a może go odepchnąć i bardzo szybko uciec używając swojej bramy. Orianna castuje ult'a daje sobie tarcze, i Zed gówno robi, a dobrze powiedział gościu, całe kombo wombo opiera się w większości sytuacji na ulcie, i Orianna unika dps'a który Zed mógłby zadać. LB, hmm? Proste, podwójne w i e zabiją każdego Zed'a bądź umożliwią LB szybką i łatwą ucieczke przed ultem. Podobna sytacja z Kha'Zixem, ale z Zyrą to gość przesadził... I tak masz down'a

A co się tyczy do poradnika, dobry dość, lecz na początku popełniłeś błąd kardynalny mówiąć że można spamować skillami, przykro mi lecz to nie prawda. I nie wywyższaj się, bo można napisać o wiele lepszy poradnik :)

Opublikowano

Fizz go jedzie, bo może zdeniowiać jego ulta, używając choćby swojego magiczengo "e".... 2 mmr masz czy co? Jayce zaraz po ulcie zed'a może go odepchnąć i bardzo szybko uciec używając swojej bramy. Orianna castuje ult'a daje sobie tarcze, i Zed gówno robi, a dobrze powiedział gościu, całe kombo wombo opiera się w większości sytuacji na ulcie, i Orianna unika dps'a który Zed mógłby zadać. LB, hmm? Proste, podwójne w i e zabiją każdego Zed'a bądź umożliwią LB szybką i łatwą ucieczke przed ultem. Podobna sytacja z Kha'Zixem, ale z Zyrą to gość przesadził... I tak masz down'a

A co się tyczy do poradnika, dobry dość, lecz na początku popełniłeś błąd kardynalny mówiąć że można spamować skillami, przykro mi lecz to nie prawda. I nie wywyższaj się, bo można napisać o wiele lepszy poradnik :)

Szkoda,że Zed też może uniknąć nie dość,że ulti Fizza to jeszcze E.

Jayce odpycha i co z tego skoro Zed zaraz użyje drugiego dasha ?

Zed omija ulta orianny i co ?

Nie wiem czy wiesz,ale Zed może uniknąć dosłownie całego DMG'u LB.

I tak masz dysmózg :P

Żeby nie było,że p******e od rzeczy to parę materiałów video do wyżej wymienonych matchupów.

https://www.youtube.com/watch?v=nbCqWMIT-Pk2:43 tu masz co może LB Zedowi zrobić

https://www.youtube.com/watch?v=MwpOWRigcestu masz swoją Oriankę full hp vs Zeda z 35% hp 

https://www.youtube.com/watch?v=iki39QAaXTstu masz też Oriankę pod swoim turretem i Fizz vs Zed na równym hp

Opublikowano

brawo dla pana wyżej, ale oczywiscie nooby dalej beda sie klocic, usuncie ten poradnik bo po co nam milion takich samych o zedzie, do tego jeszcze z bledami? polecam sie zapoznac z tematem zeda a nie jebnac postacie z dupy. Idac twoim tokiem myslenia kolego autorze mozna wywnioskowac ze postacie z ktorymi wedlug ciebie radzi sobie zed czyli

Rengar, Riven, Nidalee, Talon, Akali, Elise, Diana, Katarina, Syndra, Twisted Fate, Malzahar, Victor,Darius,Olaf,Fiora

Rengar - kliknie sobie bole i ucieka

Riven - kliknie stuna i dashy do ucieczki

Talon - uzyje r i zed mu nic nie zrobi

Akali - uzyje w i zed mu nic nie zrobi

Elise - uzyje e i zed jej nic nie robi

Syndra - zestunuje i zed jej nic nie robi

Malza - zestunuje r i nic nie zrobi

Victor - postawi pole w miejscu w ktorym stoi by skontrowac r

BRAIN ON PLZ

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego nie jestem Silver :) Zapewne nie stworzyłbyś niczego lepszego

Nie mam pytań.

Jeżeli Poradnik ci się spodobał nie Zapomnij dać + Oraz Zostawić komentarza CO mógłbym Dodać/Poprawić/Usunąć .

Estetyka oraz interpunkcja jest na poziomie brązu II. Nie wiem również dlaczego w środku zdania piszesz z wielkiej litery. Ponadto przez kropkami itd. nie stawia się spacji, a po przecinkach zaś daje. 

Poradnik niby posiada jakąś treść. Sumując to niczego ciekawego się nie dowiedziałam, a co do kontr, synergii itp to nie wiem jak tutaj się ma ta sprawa, z tego co widzę u góry to są sprzeczności, dlatego ja korzystam ze strony w necie, w której mam sprawdzone informację.

Nowym graczom oraz tym, którzy chcą wypróbować Zeda być może się przyda.

Możesz dodać ten filmik, o którym wspomniałeś. 

BRAIN ON PLZ

Chyba jej* :)

­

Opublikowano

@xTreeemeR  - Symulator           @LoveTherapy

2moqpoz.jpg
 #ANTYWARNXD
Zaglądam tutaj z powrotem żeby zobaczyć czy coś się w poradniku zmieniło, stał się bardziej przejrzysty, a tutaj nic. Dalej 0 wartości.

Opublikowano

brawo dla pana wyżej, ale oczywiscie nooby dalej beda sie klocic, usuncie ten poradnik bo po co nam milion takich samych o zedzie, do tego jeszcze z bledami? polecam sie zapoznac z tematem zeda a nie jebnac postacie z dupy. Idac twoim tokiem myslenia kolego autorze mozna wywnioskowac ze postacie z ktorymi wedlug ciebie radzi sobie zed czyli

Rengar, Riven, Nidalee, Talon, Akali, Elise, Diana, Katarina, Syndra, Twisted Fate, Malzahar, Victor,Darius,Olaf,Fiora

Rengar - kliknie sobie bole i ucieka

Riven - kliknie stuna i dashy do ucieczki

Talon - uzyje r i zed mu nic nie zrobi

Elise - uzyje e i zed jej nic nie robi

Syndra - zestunuje i zed jej nic nie robi

Malza - zestunuje r i nic nie zrobi

Victor - postawi pole w miejscu w ktorym stoi by skontrowac r

BRAIN ON PLZ

Chyba jesteś głupi, skoro twierdzisz to co napisałeś. Po to wiele ludzi grając zedem kupuje QSS aby zcastowac potem tego ulta, lol. Ty chyba rzucasz tego ulta, gdy jeszcze malzahar nie zcastował swoich speeli.

Rengar - zed kupi qss badz postawi pinka obok siebie i gowno robi

Riven - dashy nic jej nie pomoga, bo jezeli zed ma youmomu to z latwoscia ja dogodni + W

Talon - nawet przy uzyciu R moze zcastowac ulta, gdy postawi pinka

Akali - to samo, pink

Elise - tu jedynie sie zgode z tym co napisałeś  (+Fizza "E")

Syndra - to jest papierowy champion a zed nie po to ma W aby ominąć stuna, btw, stun ma duzy cooldown

Victor - co ty napisales bo nie rozumiem? To, ze postawi W, to znaczy, ze nie moze zcastowac ulta? xD

jedynie co napisales to dobrze z E elise, reszta do kosza / a to, ze nie umiesz omijac, rzucic flasha na syndry czy kogoś innego stuna, to nie znaczy, ze nic zed im nei zrobi xD

Opublikowano

Chyba jesteś głupi, skoro twierdzisz to co napisałeś. Po to wiele ludzi grając zedem kupuje QSS aby zcastowac potem tego ulta, lol. Ty chyba rzucasz tego ulta, gdy jeszcze malzahar nie zcastował swoich speeli.

Rengar - zed kupi qss badz postawi pinka obok siebie i gowno robi

Riven - dashy nic jej nie pomoga, bo jezeli zed ma youmomu to z latwoscia ja dogodni + W

Talon - nawet przy uzyciu R moze zcastowac ulta, gdy postawi pinka

Akali - to samo, pink

Elise - tu jedynie sie zgode z tym co napisałeś  (+Fizza "E")

Syndra - to jest papierowy champion a zed nie po to ma W aby ominąć stuna, btw, stun ma duzy cooldown

Victor - co ty napisales bo nie rozumiem? To, ze postawi W, to znaczy, ze nie moze zcastowac ulta? xD

jedynie co napisales to dobrze z E elise, reszta do kosza / a to, ze nie umiesz omijac, rzucic flasha na syndry czy kogoś innego stuna, to nie znaczy, ze nic zed im nei zrobi xD

To chyba Ty nie zrozumiałeś.Przeczytaj sobie całą dyskusję najpierw,a potem innym odpowiadaj,bo nie masz zielonego pojęcia o co mu chodziło ;)

Opublikowano

ciekawey poradnik ale  uwazam że wymaga odświeżenia, Zed po najnowszym patchu jest całkiem silny ale nadal pozostaje to postać, która wymaga umiejętności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...