Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of Legends - Poradnik do Zeda.

L3SnaR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie Witam w Pierwszym moim Poradniku do Zeda,Z Początku mówie,Jestem otwarty na różne Hejty każda opinia Jest dobra ponieważ każdy może mieć inne zdanie o Buildzie,ITP

Zacznijmy na Jakim Lejnie możemy zagrać Zedem? Zedem możemy zagrać na Topie Oraz na Midzie. Zed to Postać typu Assasyn która nie potrzebuje many A opiera się na energi. Jego Najważniejszym celem w TF To zdjąć enemy ADC-AD Carry. Albo ENEMY APC-AP Carry,oraz przeżyć.

To teraz Umiejętności Zeda

Pasywka- ,,Pogarda Dla słabych" Każdy przeciwnik Który ma mniej niż 50% HP Minion/Potwór w Jungle,Przeciwnik,Otrzymuje dodatkowe Obrażenia od Auto Ataku zeda W Wysokości 6-10% Całkowitego Zdrowia przeciwnika. Efekt działa raz na 8 Sekund na 1 Celu.

Q- ,,Ostrze Shuriken" Zed Rzuca swoim Shuriken przed siebię Każdy cel otrzymuje Obrażenia nie Tylko 1. 1 Przeciwnik trafiony Zawsze dostaje Większe obrażenia A 2 Już mniejsze,Chodzi o to Jeżeli MAMY 2 Przeciwników 1 Stoi Przed 2,To bardziej wysunięty Przeciwnik dostanie wieksze obrażenia od naszego Q. Jeżeli Zed i JEGO Cień w 1 Momencie trafią przeciwnika z Q Przeciwnik otrzyma dodatkowe Obrażenia na Twarz.

W- ,,Żywy Cień" Zed Rzuca cieniem w Dowolnym kierunku,Może zamienić się z nim miejsca,Nasz cień Naśladuje nasze Umiejętności Czyli Jeżeli Damy w oraz q Cień również rzuci Shurikenem Tam gdzie będziemy mieli skierowany Kursor.

E-,,Cięcie Cienia" Zed Wywija swoim Ostrzem wokół siębie i Zadaje obrażenia.

Warto zauważyć gdy Damy W Czyli cienia Oraz użyjemy E To spowalniamy przeciwnika,Bardzo ważny element ucieczki.

R-,,Znak Śmierci" Zed Uzywa swojego Ulta,i dostaję się za przeciwnika,Po użyciu Ultimate zed Zostawia w cień w którym go uzył do Którego może się cofnąć,Po użyciu mamy 3 Sekundy aby zadać Jak największe obrażenia przeciwnikowi,Po 3 Sekundach znak Wybucha i zadaje obrażenia naszego AD Oraz całego DMG Które zrobiliśmy podczas tych 3 Sekund

Jeżeli nad przeciwnikiem Kręci się Shuriken To wiadomo że zginie Od ulta :)

Link Do rozdania Umiejętności 

Specjalizacje: 

Na Start Zawsze kupujemy:

long-sword.gifhealth-potion.gifwarding-totem.gif

Staramy się Jak najszybciej zakupić: 

the-brutalizer.gifbilgewater-cutlass.gifblade-of-the-ruined-king.gifyoumuus-ghostblade.gif

ZAWSZE Jeżeli gramy na AP Mida Kupujemy HexDrinkera i lecimy juz dalej w Nasz normalny Build.

hexdrinker.gif

Co do Butów To już zależy Od sytuacji Jeżeli gramy na AP,Na midzie gramy Merce.

mercurys-treads.gif

Jeżeli Jednak gramy na AD Mida Typu Talon/Yasuo/ I inne Staramy się grac Buty CDR

ionian-boots-of-lucidity.gif

A o to Nasz Końcowy Build Jeżeli na midzie Gramy Kontra AD 

blade-of-the-ruined-king.gifyoumuus-ghostblade.gifionian-boots-of-lucidity.giflast-whisper.gifthe-bloodthirster.gifguardian-angel.gif

A O to Build Kontra AP Na midzie.

hexdrinker.gifblade-of-the-ruined-king.gifyoumuus-ghostblade.gifmercurys-treads.gifthe-bloodthirster.gifthe-black-cleaver.gifGramy Tasak ponieważ W Masterkach 5% CDR +Yooumu 10% I Tasak 20% Daje nam 35% Które nam w Zupełności Wystarcza I Jeżeli na Jungle Mamy Lee Sina możemy zabrać Blue. Co da nam Łącznie 40% CDR

Combo Na zedzie Jakie staramy się zrobić Przy Pokowaniu na midzie To W+E+Q Czyli Wypuszczamy nasz cień Dajemy E Aby z naszego cienia Spowolnić przeciwnika I Dać Q.

W TF,Wygląda To tak. Staramy się zawsze nie być w TF A Raczej obok niego staramy się Szybko dostać za pomoca W Dostać do wrogiego ADC Dać Ulta Dać Q+E Nie zapominamy o Uzyciu Youmu Oraz Ostrzu zniszczonego Króla.

Największa Countrą Zeda Jest QSS- Quicksilver Sash Oraz Zhoynia.

Jeżeli w pełni Wykorzystamy Potencjał Zeda możemy Dobrze działać Przeciwko :

Rengar, Riven, Nidalee, Talon, Akali, Elise, Diana, Katarina, Syndra, Twisted Fate, Malzahar, Victor,Darius,Olaf,Fiora

Postacie Przeciwko Którym tak naprawdę liczy się tylko i wyłącznie Skill:

Tryndemare, Garen, Warwick, Poppy, Kennen, Shen, Morgana, Lee sin, Gragas, Hecarim, Heimerdinger, Veigar

Ulegamy Postaciom: 

Orianna, Fizz, Kha'zix  Le blanc, Lux, Renekton, Swain, Zyra, Jayce, Irelia.

Jeżeli Poradnik ci się spodobał nie Zapomnij dać + Oraz Zostawić komentarza CO mógłbym Dodać/Poprawić/Usunąć .

Nad całym poradnikiem Siedziałem 1H Wydaje się to śmieszne ale było pełno poprawek które musiałem zrobić! Mam na oku do Zrobienia Poradnik do Lee Sina,Yasuo,LB,Renektona,Nidalee. Jeżeli chesz zobaczyć Te poradniki w moim wykonaniu Zostaw + Oraz komentarz Że chesz! :)

Prosze również o napisanie czy Zamieścić W Tym poście Film Z Umiejętnościami zeda oraz Jak wykonać,Combo,Itemy.

Pozdrawiam Wszystkich.

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Usuń jaskrawe kolory, daj normalny rozmiar czcionki (nikt nie jest tu ślepy), popraw błędy ortograficzne. Może wtedy będzie to czytelne :) 

Poradnik 8/10 dosyc dobry tylko mnie zastanawia co znaczy  QSS Czyli oraz  :pls:

QSS to Quicksilver Sash, czyli itemek, który ściąga z Ciebie death marka Zeda.

Opublikowano

4/10.

Słabe buildy oraz runy,ale już to jakoś konkretniej wygląda.

Ulegamy postaciom:

Ty sobie żartujesz czy co ? ^^

Zed ulega Ori ? Fizzowi ? Kha ? LB ? Lux ? Zyrze ? Jaycowi ? Chyba w bronzie :D

Jedyne co jedzie Zeda to Irelia i Rene w early.vs Swain to kwesta skilla.A teraz czekam na wyjaśnienia jakim cudem postacie w zdaniu wyżej jadą Zeda :D

Opublikowano

4/10.

Ulegamy postaciom:

Jedyne co jedzie Zeda to Irelia i Rene w early.vs Swain to kwesta skilla.A teraz czekam na wyjaśnienia jakim cudem postacie w zdaniu wyżej jadą Zeda :D

renekton sklada wszystko do 6 lvla/czesto po 6, swain to raczej taki poke z dpsem a potem ma darmowe spellvampy wiec ciezko dla meleeka bez blue, irelia to akurat bomba na wszystko nienawidze tego champa

reszta to syf nie pozdrawiam

poradnik bieda ja moimi 30 grami w soloq zedem napisalbym wiecej

Opublikowano

Usuń jaskrawe kolory, daj normalny rozmiar czcionki (nikt nie jest tu ślepy), popraw błędy ortograficzne. Może wtedy będzie to czytelne :)

QSS to Quicksilver Sash, czyli itemek, który ściąga z Ciebie death marka Zeda.

Wiem co znaczy Qss tylko nie rozumiem o co chodzi w qss CZYLI ORAZ :_:

Najlepszy mag na s1  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

4/10.

Ulegamy postaciom:

Kolego wszystkie postacie wymienione są Dobrymi postaciami Na zeda ... Zauważ grę na Wyższym poziomie.

Opublikowano

Kto jest za tym żeby osoby zajmujące się tym działem musiały zatwierdzać poradniki?  :((

Opublikowano

Kto jest za tym żeby osoby zajmujące się tym działem musiały zatwierdzać poradniki?  :((

Zapewne Takich poradników do zeda Było już z Milion? 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngL3SnaR

Nazywanie kogoś ignorantem nie jest złe, a dorzucenie do tego niekulturalnego epitetu dodaje zdaniu charakteru więc...

Aaa, i tłumaczenie się " to muj pierrzy poradnik, dajcie lajka rzebym mugl sie rozwijac bo to motyfuje" jest co najmniej nie na poziomie raka, tylko pod nim.

Więc. Albo ogarniesz się i nie będziesz toczył ze mną dalszego dialogu albo będziesz prowadził monolog.2I3eEfG.png

Opublikowano

Jesteś ślepy? Nie żebrze o łapki ,Tylko o tym przypomniałem jeżeli się spodobało to mogą go zostawić.

Opublikowano

Kolego wszystkie postacie wymienione są Dobrymi postaciami Na zeda ... Zauważ grę na Wyższym poziomie.

"są dobre" "wyższy poziom" argumenty godne gówna.

Wyjaśnij mi w jaki sposób one są dobre,bo na razie się ośmieszasz ;)

Bywalec
Opublikowano

Dlaczego 95% słów w tym "poradniku" zaczynasz z wielkiej litery? Nie wspominając o reszcie błędów ortograficznych.

W niecałe 700 słów zrobiłeś ~600 błędów ortograficznych, podobno z podstawówki za takie coś nie wypuszczają.

Brak ładu i składu, już po przeczytaniu pierwszego zdania można spodziewać się co będzie dalej.

Opublikowano

Ulegamy Postaciom: 

Skislem

mam rade, jako silver nie rob poradnikow zostaw to high elo playerom lub OTP danej postaci

Opublikowano

Ulegamy Postaciom: 

Skislem

mam rade, jako silver nie rob poradnikow zostaw to high elo playerom lub OTP danej postaci

Kolego nie jestem Silver :) Zapewne nie stworzyłbyś niczego lepszego

Opublikowano

Wiem co znaczy Qss tylko nie rozumiem o co chodzi w qss CZYLI ORAZ :_:

W QSS chodzi o to, że jeżeli Zed użyje ultimate na postaci X, a postać X użyje QSS, to automatycznie wszelkie negatywne efekty (w tym właśnie ulta Zeda) zostają zniwelowane.

Opublikowano

W QSS chodzi o to, że jeżeli Zed użyje ultimate na postaci X, a postać X użyje QSS, to automatycznie wszelkie negatywne efekty (w tym właśnie ulta Zeda) zostają zniwelowane.

Kolega się pytał Co to znaczy QSS Oraz bo nie dokończyłem zdania ;p Już poprawione :v

Opublikowano

Kolego nie jestem Silver :) Zapewne nie stworzyłbyś niczego lepszego

Zamiast mówić coś w stylu "że nie zrobiłbyś lepszego" może napisz w końcu dlaczego te postacie są dobre na Zeda a nie pierdolisz głupoty ;)

Opublikowano

Zamiast mówić coś w stylu "że nie zrobiłbyś lepszego" może napisz w końcu dlaczego te postacie są dobre na Zeda a nie pierdolisz głupoty ;)

Brak ci mózgu k***a :D? Gracz który gra bardzo dużo swainem wie Jak grac na zeda I O to chodzi,Dlatego ulegamy. Z 2 Strony sam swain jest dobry na zeda POWTARZAM ZAUWAŻ GRĘ NA WYŻSZYM POZIOMIE..

Opublikowano

Brak ci mózgu k***a :D? Gracz który gra bardzo dużo swainem wie Jak grac na zeda I O to chodzi,Dlatego ulegamy. Z 2 Strony sam swain jest dobry na zeda POWTARZAM ZAUWAŻ GRĘ NA WYŻSZYM POZIOMIE..

Bez wyzwisk nie umiesz ? W sumie czego by się spodziewać po aroganckim śilverku.

Nie chodzi mi o Swaina.Co do wyższego poziomu pokaż mi video w którym Zed przegrywa na LB,Fizza albo Ori :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...