Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taka próba mikrofonu na mój kanał.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tyle, taka próba. Chciałem sprawdzić swój głos przez mikrofon. Ponieważ kolejne filmiki będą z głosem.

No dobra, ale po co w takim razie temat? xD

Z takim mikrofonem nikt cię nie będzie oglądał. Głos jest zbyt suchy, a szumy słychać głośniej niż słowa. :v

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

To pytasz o opinię a potem szukasz kompromisu?

Prawda jest taka że jakość nie nadaje się do rozmowy przez Skype, a co dopiero do nagrywania czegokolwiek.

Głos nienaturalnie stłumiony, aż mnie zastanawia czy to wina mikrofonu. Jaki to model? Masz podłączone jakieś nieużywane urządzenia do tej samej karty? Jeśli używasz wejścia jack na obudowie to przepnij mikrofon bezpośrednio do karty. Wyłącz niepotrzebne filtry, redukcje echa itp w sterownikach karty, sprawdź czy w panelu sterownia mikrofon chodzi na 100% i nie ma żadnego niepotrzebnego sztucznego wzmacniania. Na czas nagrywania wyłącz programy które mogą ingerować (TeamSpeak, Skype, TeamViewer). Nie używaj żadnych rozdzielaczy sygnału ani nic podobnego.

Jeśli nadal uważasz że ten dźwięk jest OK to zakup również nowe słuchawki

Opublikowano

To pytasz o opinię a potem szukasz kompromisu?

Prawda jest taka że jakość nie nadaje się do rozmowy przez Skype, a co dopiero do nagrywania czegokolwiek.

Głos nienaturalnie stłumiony, aż mnie zastanawia czy to wina mikrofonu. Jaki to model? Masz podłączone jakieś nieużywane urządzenia do tej samej karty? Jeśli używasz wejścia jack na obudowie to przepnij mikrofon bezpośrednio do karty. Wyłącz niepotrzebne filtry, redukcje echa itp w sterownikach karty, sprawdź czy w panelu sterownia mikrofon chodzi na 100% i nie ma żadnego niepotrzebnego sztucznego wzmacniania. Na czas nagrywania wyłącz programy które mogą ingerować (TeamSpeak, Skype, TeamViewer). Nie używaj żadnych rozdzielaczy sygnału ani nic podobnego.

Jeśli nadal uważasz że ten dźwięk jest OK to zakup również nowe słuchawki

Dzięki za pomoc. Postaram się zakupić nowy mikrofon.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...