Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

serwery valve

sewaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam taki problem gdy jestem na serwerze valve mam od 20-50 fps przewaznie 40 no chyba ze jest bójka to mam 20 fps 

na serwerach społecznosciowych grałem i miałem od 120 - 50 i dało sie grac 

probowałęm wszystkiego miedzy innymi :

-sprawdzanie sterownikow karty graficznej

-cfg na fps chyba kazdy jaki mozliwy 

-komendy przy uruchamianiu 

- dawanie dirext 81

-granie na najgorszej rozdzielczosci 

- tagze pobierałem programy ktore niby maja dac wiecej fps i tez nic

chciałbym miec przynajmniej te stałe 50fps plz pomozcie

Opublikowano

siema mam taki problem gdy jestem na serwerze valve mam od 20-50 fps przewaznie 40 no chyba ze jest bójka to mam 20 fps 

na serwerach społecznosciowych grałem i miałem od 120 - 50 i dało sie grac 

probowałęm wszystkiego miedzy innymi :

-sprawdzanie sterownikow karty graficznej

-cfg na fps chyba kazdy jaki mozliwy 

-komendy przy uruchamianiu 

- dawanie dirext 81

-granie na najgorszej rozdzielczosci 

- tagze pobierałem programy ktore niby maja dac wiecej fps i tez nic

chciałbym miec przynajmniej te stałe 50fps plz pomozcie

A jaka niby konfiguracja kompa/laptopa? Internet szybki czy męczarnia(mój)? Czy wgrywałeś prawidłowo configi do tf2 w jego folderze? Też miałem mało fps, ale nie miało to chyba związku z serwerem, ale pobrałem config, zrobiłem i już. Opisz jak wgrywałeś configa. No dobrego laptopa nie mam, ale jakoś gram. Możesz też sprawdzić spójność plików gry klikając prawym przyciskiem na tf2 z listy po lewej stronie, wybierz właściwości i znajdziesz opcję sprawdź spójność plików. Jest jeszcze może jeden problem, ale nie wiem, czy ty akurat go masz. Czy ci po prostu klatkuje, czy też są opóźnienia reakcji(ping).

Opublikowano

Zwiększ maxfps'y (fps_max).

W sumie nie dziwie się że laguje na valve,FPS'y zależą też od procesów które są uruchomione w tle a tym bardziej ilości osób na serwerze.

PS.Ustawia się DX80 nie DX81

Opublikowano

Spróbuj odpalić TF2 w OKNIE a nie na FULLSCREEN. Mi pomogło, mam 300 a miałem 50 na najgorszych detalach na fullscreenie.

Opublikowano

A jaka niby konfiguracja kompa/laptopa? Internet szybki czy męczarnia(mój)? Czy wgrywałeś prawidłowo configi do tf2 w jego folderze? Też miałem mało fps, ale nie miało to chyba związku z serwerem, ale pobrałem config, zrobiłem i już. Opisz jak wgrywałeś configa. No dobrego laptopa nie mam, ale jakoś gram. Możesz też sprawdzić spójność plików gry klikając prawym przyciskiem na tf2 z listy po lewej stronie, wybierz właściwości i znajdziesz opcję sprawdź spójność plików. Jest jeszcze może jeden problem, ale nie wiem, czy ty akurat go masz. Czy ci po prostu klatkuje, czy też są opóźnienia reakcji(ping).

tak np wchodziłem na generator cfg albo juz z netu gotowca pobierałem w winnrar był plik cfg to wchodziłem w steam steamapps common team fortes 2 tf i dawałem te cfg co pobrałem no chyba ze w winrar było autoexec.cfg to je po prostu zamieniałem ping czasami mam wysoki ale nie zauwzyłem zeby było to przez ping bo razer cortex pokazuje 50-40 jak jestem na raspie i nagle jak zaczynam sie bic to mam spadki do 30-20 fps  

Opublikowano

tak np wchodziłem na generator cfg albo juz z netu gotowca pobierałem w winnrar był plik cfg to wchodziłem w steam steamapps common team fortes 2 tf i dawałem te cfg co pobrałem no chyba ze w winrar było autoexec.cfg to je po prostu zamieniałem ping czasami mam wysoki ale nie zauwzyłem zeby było to przez ping bo razer cortex pokazuje 50-40 jak jestem na raspie i nagle jak zaczynam sie bic to mam spadki do 30-20 fps  

No niestety nie wiem co powiedzieć, miałem tak, ale to config załatwił. PS, Jaki wziąłeś config, może na mocniejsze kompy? Miałem highframes i pogarszało postacie, ale dodało fps. Jakie wgrałeś configi? Highframes - pogarsza nie tak bardzo Maxframes - mocno pogarsza grafikę.

­

Opublikowano

nie powiem ci jakie to cfg bo po prostu nie wiem. Sprubuje te cfg maxframes moze cos da . Dla mnie liczy sie dobra rozgrywka przynajmniej zeby było te cholerne 40-50 stałych fps bo wtedy da sie jakos grac. EDIT gdzie mozna pobrac ten maxframes i jak go wgrac ?

No niestety nie wiem co powiedzieć, miałem tak, ale to config załatwił. PS, Jaki wziąłeś config, może na mocniejsze kompy? Miałem highframes i pogarszało postacie, ale dodało fps. Jakie wgrałeś configi? Highframes - pogarsza nie tak bardzo Maxframes - mocno pogarsza grafikę.

­

Opublikowano

nie powiem ci jakie to cfg bo po prostu nie wiem. Sprubuje te cfg maxframes moze cos da . Dla mnie liczy sie dobra rozgrywka przynajmniej zeby było te cholerne 40-50 stałych fps bo wtedy da sie jakos grac. EDIT gdzie mozna pobrac ten maxframes i jak go wgrac ?

http://www.mpcforum.pl/topic/1239711-zwi%C4%99kszenie-ilo%C5%9Bci-fps-w-grze-o-10-30-fps/

Masz już z instrukcją

Opublikowano

Kurde, nie wiedziałem, że jest temat z configami. Chociaż mówił, że dobrze wgrywał, ale może to pomoże.

PS. Czemu nie jesteś modem tf2 jak masz tu największą aktywność?

­

administracja @Why uznali że jest za mała,jednak to i tak nie moja wina że mało tematów się pojawia, a aktualny i chyba jedyny moderator TF2 się w ogóle tutaj nie odzywa i go ma (odkopy o ile się nie myle są karane punktami więc czegoś  takiego do "nabijania" aktywności nie używam)

///już wiesz że jest :D jest więcej ale wybrałem najlepszy + ten o którym mowa

Opublikowano

administracja @Why uznali że jest za mała,jednak to i tak nie moja wina że mało tematów się pojawia, a aktualny i chyba jedyny moderator TF2 się w ogóle tutaj nie odzywa i go ma (odkopy o ile się nie myle są karane punktami więc czegoś  takiego do "nabijania" aktywności nie używam)

///już wiesz że jest :D jest więcej ale wybrałem najlepszy + ten o którym mowa

"Odkopy" nie są od dawna karane, o ile post wnosi coś do wątku.

A co do tematu - oczyść komputer ze zbędnych śmieci, podczas gry zamknij zbędne procesy (niby nic, ale o jakieś 10 fps powinno podskoczyć).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...