Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logowanie i rejestracja jak zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak zrobić stronę www z rejestracją kont i żeby mógł edytować i mieć podgląd do loginów i haseł. Lub jak zrobić takie coś na moją stronę

Opublikowano

mógł edytować i mieć podgląd do loginów i haseł.

Coś czuję ze chcesz okradać ludziom konta skoro potrzebujesz wglądu w ich hasła. Hasła są trzymane w bazie danych, ale nie w taki sposób abyś mógł sobie normalnie zobaczyć, są specjalnie zakodowane. :v

Możesz korzystać z gotowej platformy albo skorzystać z tutkow na necie. O ile wiem to M. Zelent nagral ponad godzinny tutorial o tym jak wykonać stronę z logowaniem i rejestracją, ale nie oglądałem tego wiec nie wiem dokladnie co jest w środku.

Opublikowano

Coś czuję ze chcesz okradać ludziom konta skoro potrzebujesz wglądu w ich hasła. Hasła są trzymane w bazie danych, ale nie w taki sposób abyś mógł sobie normalnie zobaczyć, są specjalnie zakodowane. :v

Możesz korzystać z gotowej platformy albo skorzystać z tutkow na necie. O ile wiem to M. Zelent nagral ponad godzinny tutorial o tym jak wykonać stronę z logowaniem i rejestracją, ale nie oglądałem tego wiec nie wiem dokladnie co jest w środku.

Możesz podesłać link ? i dlaczego okradać konta ?!

Opublikowano

Możesz podesłać link ? i dlaczego okradać konta ?!

Zapewne chodzi mu o

Witam. Jak zrobić stronę www z rejestracją kont i żeby mógł edytować i mieć podgląd do loginów i haseł. Lub jak zrobić takie coś na moją stronę

Hasła są trzymane w bazie danych, ale nie w taki sposób abyś mógł sobie normalnie zobaczyć, są specjalnie zakodowane.

Nie ma żadnego problemu, żeby stworzyć system który będzie zapisywał hasła w czystej postaci. To programista koduje hasło, a nie ono samo magicznie się koduje i wrzuca do bazy.

Co do tematu, napisz nam najlepiej dokładnie do czego ma służyć ta strona, łatwiej będzie znaleźć skrypt, który będzie odpowiadać Twoim wymaganiom.

Opublikowano

[...] ale nie w taki sposób abyś mógł sobie normalnie zobaczyć, są specjalnie zakodowane. :v [...]

Nie opowiadaj głupot, hasła nie zawsze są kodowane (chociaż powinny), wszystko zależy od webmastera.

img.jpg

Opublikowano

Samemu zrobić cały system rejestracji / logowania się jest trochę trudno, dlatego lepiej by Ci było chyba zrobić ze swojej strony (o ile taką posiadasz), szablon WordPress, zrobić jakiegoś tam sidebar'a, i do niego wrzucić gotowy plugin z WordPress'a.
Zdecydowanie duża część stron tak robi.

Opublikowano

Możesz użyć na to skryptu z neta, możesz taki skrypt napisać sam co jest dość proste jeśli zna się PHP i podstawowe zapytania mysql.. Możesz użyć gotowego CMS'a co polecam CI najbardziej jeśli z językami programowania nie miałeś nigdy do czynienia...

r9wfFzB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...