Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10: Menu start i cortana nie działają.

RikoDEV

Pytanie

Opublikowano

Tak jak widzicie po tytule dziś po włączeniu komputera otrzymałem ten komunikat. Wylogowywałem się i nadal nic. Patrzyłem na poradniki z yt ale system wymaga konsoli uruchomionej przez administratora.... A mi domyślnie wywala zwykłą konsolke

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@`Wolen

Ważne, że sobie poradziłeś - chwała Ci za to ;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

1. CTRL + ALT + DELETE

2. Menedżer zadań
3. Plik > Uruchom nowe zadanie

4. cmd -> OK

5. wpisujesz powershell

6. Następnie w powershellu

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Czekasz, aż powershell skończy wykonywać zadanie. Restart kompa i powinno działać.

Metoda sprawdzona na 2 komputerach.

Opublikowano

@`Wolen

Uruchamiasz powershella przez cmd?  o.O

Nie lepiej zamiast tych wszystkich kroków:

Win+R i wpisać powershell?

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@`Wolen

Uruchamiasz powershella przez cmd?  o.O

Nie lepiej zamiast tych wszystkich kroków:

Win+R i wpisać powershell?

Nie korzystam z PowerShella, robiłem to pierwszy raz ok. 1-2 miesiące temu kiedy naprawiałem ten błąd u taty na laptopie, podałem mu tak jak ja to robiłem i jak na pewno działało, nie pomyślałem o Win + R i samym PowerShell, będę pamiętał na przyszłość :lenny: . Ale faktycznie masz rację, że tak jak napisałeś jest sporo szybciej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...