Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VS 2013

domintokomin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Pobrałem sobie VS 2013 do nauki C#, lecz gdy chciałem właczyć okno designer, wyskakuje taki błąd :c https://gyazo.com/ef7e5541b38bafe40a2b3392796f409fChciałbym jeszcze zapytać się czy ktoś miał styczność z książką C#. Rusz głową Wydanie 3? To jest książka dla początkujących? W tej książce już w pierwszym rozdziale każą mi napisać grę według podanej instrukcji :D

Opublikowano

a jak nie to na torrentach najlepiej szukaj full wersji Visuala C# 2010

T_T

Hm tak wgl w tej książce piszą żeby użyć visuala? bo hm ja bym Ci polecił Visual C# bo jest bardziej ułatwiony niż Visual Studio, tak wiem bo mam program napisany w Visualu C# i jak otworzyłem to przez Visual Studio to nie mogłem się połapać co gdzie i jak przez 20 minut xDD 

To o czym piszesz nazywa się przyzwyczajenie. Jak chłopak zacznie od VS to będzie mógł się czuć podobnie w VC# jak Ty w VS.

Co do książki. Z tego co przeglądnąłem, poczytałem komentarzy i po samym wstępie książki można stwierdzić, że książka jest przeznaczona dla początkujących.

W tej książce już w pierwszym rozdziale każą mi napisać grę według podanej instrukcji :D

Zapamiętaj jedno, najlepiej uczy się na przykładach. Pierwszy rozdział to wprowadzenie, autor wyjaśnia interfejs IDE, co IDE 'robi za Ciebie', jak to wszystko działa i z czym to się je. Jak dla mnie śmiało w rękę może wziąć tę książkę osoba, która nie miała styczności z programowaniem, tym bardziej w C#.

n060c5.jpg

gefxko.jpg

P.S. Jakbyś miał słuchać szalonych propozycji pobierania Visual C# z torrentów, szkoda kraść coś z 2010 roku, skoro możesz za DARMO dostać Visual Studio z 2015 roku.

Opublikowano

T_T

To o czym piszesz nazywa się przyzwyczajenie. Jak chłopak zacznie od VS to będzie mógł się czuć podobnie w VC# jak Ty w VS.

Co do książki. Z tego co przeglądnąłem, poczytałem komentarzy i po samym wstępie książki można stwierdzić, że książka jest przeznaczona dla początkujących.

Zapamiętaj jedno, najlepiej uczy się na przykładach. Pierwszy rozdział to wprowadzenie, autor wyjaśnia interfejs IDE, co IDE 'robi za Ciebie', jak to wszystko działa i z czym to się je. Jak dla mnie śmiało w rękę może wziąć tę książkę osoba, która nie miała styczności z programowaniem, tym bardziej w C#.

n060c5.jpg

gefxko.jpg

P.S. Jakbyś miał słuchać szalonych propozycji pobierania Visual C# z torrentów, szkoda kraść coś z 2010 roku, skoro możesz za DARMO dostać Visual Studio z 2015 roku.

Za darmo można pobrać od MS czy pobrać z torrentów tego z 2015? :D Jak książka jest napisana pod vs 2012 to będzie mi sie trudniej pracowało? 

Ps. Ta gra na rozpoczęciu tej książki jest dosyć skomplikowana :D

Opublikowano

Za darmo można pobrać od MS czy pobrać z torrentów tego z 2015? :D Jak książka jest napisana pod vs 2012 to będzie mi sie trudniej pracowało? 

Ps. Ta gra na rozpoczęciu tej książki jest dosyć skomplikowana :D

Nowszy Visual jest oczywiście dostępny, no ale nie jest całkiem za free.. i ponadto będzie Ci trudniej ogarniać z tej książki na najnowszym Visualu C#

Ma wiele oczywiście zmian, także wygląd..

Ja tam ciągle korzystam z starszych Visuali niż najnowszych, bo wiadome najnowszy może mieć pare drobnych problemów, w sumie i tak tam jest w wersji beta, później Microsoft będzie je sprzedawał więc nie jest całkiem za free.

Porady Ci dałem, jak będziesz chciał to skorzystaj.

Ściągnij sobie starszą i najnowszą wersję i sprawdź sobie na której wersji będzie Ci lepiej szło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...