Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

200GB zamiast 1TB.

Gość RakNieBoRak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój kolega zakupił komputer.

Wszystko gra (ram, procek itd.) lecz problem jest z dyskiem.

Zamiast mięć 1TB, ma 200GB.

Czy jest jakieś logiczne wytłumaczenie? :v Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Głupie pytanie, bo skąd my mamy wiedzieć co kupił tak naprawdę ?

Zakupił z 200 Gb i tyle, jego problem pytać o wyjaśnienia sprzedawcę, równie dobrze może być jedna partycja 200 Gb a reszta do zrobienia sobie samemu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Głupie pytanie, bo skąd my mamy wiedzieć co kupił tak naprawdę ?

Zakupił z 200 Gb i tyle, jego problem pytać o wyjaśnienia sprzedawcę, równie dobrze może być jedna partycja 200 Gb a reszta do zrobienia sobie samemu 

Nie kupił, ale ktoś złożył ten na Morele.net.

Sam sprawdzałem że na dysku jest 1000GB a także ten sam model tego dysku. Więc powiedz mi, jakim cudem jest 200? 

Opublikowano

A jak to wygląda w narzędziu zarządzania dyskami? Może przy instalacji systemu przydzielił tylko 200 gigsów na jedną partycje, a resztę zostawił nieprzydzieloną?

Opublikowano

A jak to wygląda w narzędziu zarządzania dyskami? Może przy instalacji systemu przydzielił tylko 200 gigsów na jedną partycje, a resztę zostawił nieprzydzieloną?

Instalacja systemu Windows była robiona w placówce Morele.net. Nie wiem jak oni to chcieli zrobić.

Opublikowano

No to niech sprawdzi co ma w zarządzaniu dyskami. Jak ma Windows 8 to w wyszukiwarce niech wpisze "Utwórz i sformatuj partycje dysku twardego" i otworzy mu to narzędzie, jak jest w 7 nie pamiętam. 

Opublikowano

Gdzie mu to pisze że ma 200 gb ?

Mój Komputer >> Dysk C, a podspodem 200GB. ( nie licze miejsca windowsa).

Próbowałem zrobić formata, ale gdy chciałem podzielić na partycje, także pokazywało 200.

Opublikowano

Niech da screena z zarządzania dyskami. Panel sterowania - system i zabezpieczenia - narzędzia administracyjne - zarządzanie komputerem. Po lewej będzie miał opcję zarządzanie dyskami.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Pierwsza partycja ma 200 reszta jest albo nie zrobiona albo nie pokazuje dysku. Rozwiązanie wyżej 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...