Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taka polska...

Invoice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sobie wyobraźacie życie w tym jebanym kraju jak tak dalej będzie? Ja coraz bardziej myślę nad opuszczeniem go...

Za wszelkie zachowania z ostatniego roku przepraszam. Jeżeli Cię uraziłem wybacz. ~ Cannzas.

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciężko będzie, za PiSu to tylko kościół opłacać.

W Polsce wiadomo jak jest, jak nic się nie zmieni a nie zapowiada się, to nie ma co czekać tylko wyjeżdżać.

Opublikowano

,,Jak sobie wyobraźacie życie w tym jebanym kraju jak tak dalej będzie? Ja coraz bardziej myślę nad opuszczeniem go... ''

Powiedział 15 latek :v Nie podoba sie to wyjazd

79160594027661829163.png

Opublikowano
witam,

mam 16 lat i za dwa lata jak będę pełnoletnia chciałabym wyjechać na stałe do Japonii.. Ale nie do pracy albo szkoły, Poprostu wyjsc za maz i normalnie zyc..

Moi rodzice sie nie zgadzaja mówią że będzie mi zle..

hmm chciałabym poznac wasze opinie co do tego. Chodzi mi czy wogóle tak mozna..wyjechać i czy cos potrzebuuje.. jak wiza.. i około ile to kosztuje.. mam na mysli bilety. pozdrawiam,

żródło: http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1207

tak wygląda pewnie Twój plan na przyszłość, tylko z tym że ożenić sie xD ale spokojnie nie martw sie, za te 8 lat (bo gdzieś za około tyle mógłbyś myśleć o jakimkolwiek wyjeździe) dziadki poumierają, bedzie wiecej młodych którzy moze bedą chcieli coś zmienić

swoją drogą ten kto nie ma 18 lat nie powinien sie w ogole odzywać bo on nic nie może zrobić w tym aspekcie więc zakładnie takich tematów przez >18 mija sie z celem bo nic oni nie wnieśli w wyborach żeby móc dyskutować

ciekawostką jest to że najmniej głosów oddali ludzie w przedziale wiekowym 18-25 (chyba 25), tak więc oni sami nic nei chcą zmienić ale narzekać juz tak :P #typowa_polsza

ae1d1005fe.png

Opublikowano

To sobie wyjeżdżaj, już mnie to w*****a jak każdy pisze gdzie by tu emigrować...

Ukończ gimnazjum i wyjeżdżaj na budowie pracować :)

15 Lat to już jest liceum/technikum. Czemu wszyscy muszą tak nas/mnie postarzać? xD Na budowle? Nie porównuj swojego intelektu do cudzego to, że ty jesteś cienki bolek i nie stać ciebie na nic lepszego niż budowlanka to twoja sprawa. Zdajesz sobie sprawę, że istnieją ludzie z dobrym wykształceniem, którzy na emigracji zarobią krocie?

Opublikowano

Na co wy narzekacie? Rodzice w itemshop nie chcą ładować?

Mnie osobiście Polska się podoba. Żryć co mam, mieszkać gdzie mam. Nie marudzę. 

Opublikowano

zależy w jakim kontekście mówisz o emigracji, ja odnosze dziwne wrażenie, że ludzie którzy mówią o wyjeździe itp, jeżeli już to zrobią i bedzie im sie żyło dobrze zapomną o tym że są z Polski, nie beda głosować za granicą, no bo przecież im sie dobrze tam żyje to po co zmieniać coś tutaj? jeżeli ja wyjechałem to czemu inni tak nie zrobią skoro jest tak źle? jakimś takim warunkiem podczas emigracji powinno być to że starasz sie o to żeby w Twoim ojczystym kraju było lepiej, żebyś mógł tam wrócić i zarabiać/żyć tak samo dobrze jak za granicą.

no ale chyba polska mentalnośc znowu bierze góre :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

żródło: http://www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1207

tak wygląda pewnie Twój plan na przyszłość, tylko z tym że ożenić sie xD ale spokojnie nie martw sie, za te 8 lat (bo gdzieś za około tyle mógłbyś myśleć o jakimkolwiek wyjeździe) dziadki poumierają, bedzie wiecej młodych którzy moze bedą chcieli coś zmienić

swoją drogą ten kto nie ma 18 lat nie powinien sie w ogole odzywać bo on nic nie może zrobić w tym aspekcie więc zakładnie takich tematów przez >18 mija sie z celem bo nic oni nie wnieśli w wyborach żeby móc dyskutować

ciekawostką jest to że najmniej głosów oddali ludzie w przedziale wiekowym 18-25 (chyba 25), tak więc oni sami nic nei chcą zmienić ale narzekać juz tak :P #typowa_polsza

W Japonii jest pełno dziwek i męskich dziwek także o życie seksualne nie musiał/a byś się martwić.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

(przed wyborami) PiS: "500zł na każde dziecko"

PO: Skąd na to będą pieniądze?

PiS: Mamy pieniążki!

(po wyborach) PiS: No nie wiem jak to będzie, zobaczymy co PO pozostawiało po szafkach. 

I potem będzie, że obietnic nie spełnili, bo #PO. :v

---

Też nie wiem jak to będzie.

Opublikowano

Jak sobie wyobraźacie życie w tym jebanym kraju jak tak dalej będzie? Ja coraz bardziej myślę nad opuszczeniem go...

Skoro nasz kraj jest pojebany to jedź do Niemiec, tam jest naprawdę dobrze.

Trudno, stało się, że PiS wygrał, stało się. Nic na to teraz nie poradzimy.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

Ale chuj was interesuje moj wiek. Nie masz sie do czego dojebać? Pis niestety wygrał. Stonoga dobrze mowil

Jade do UK za dwa lata :) prace bede mial i dom tez.

Za wszelkie zachowania z ostatniego roku przepraszam. Jeżeli Cię uraziłem wybacz. ~ Cannzas.

Opublikowano

Ale c**j was interesuje moj wiek. Nie masz sie do czego dojebać? Pis niestety wygrał. Stonoga dobrze mowil

krzyż na drogę, powodzenia. ;-)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ale c**j was interesuje moj wiek. Nie masz sie do czego dojebać? Pis niestety wygrał. Stonoga dobrze mowil

a w tej bajce były smoki? praca i dom będzie na ciebie czekać tak? aha 

Panowie przebieranie się za uchodźce z syri za 2 lata będzie już nie modne więc apeluje do was o rozsądek.

Polska przetrwa rządy PiS tak jak przetrwała rządy PO 

Opublikowano

a w tej bajce były smoki? praca i dom będzie na ciebie czekać tak? aha 

Panowie przebieranie się za uchodźce z syri za 2 lata będzie już nie modne więc apeluje do was o rozsądek.

Polska przetrwa rządy PiS tak jak przetrwała rządy PO 

Co to k***a za argument? Polska przetrwała również okupację caratu i Hitlera.

Nic się nie zmieni. PiS to to samo co PO, tylko inaczej gadają. Nic się nie zmieni. Czekam na spełnienie obietnic. Co do zmian w Polsce to demokracją do niczego nie dojdziemy, dzięki seniorom. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Co to k***a za argument? Polska przetrwała również okupację caratu i Hitlera.

Nic się nie zmieni. PiS to to samo co PO, tylko inaczej gadają. Nic się nie zmieni. Czekam na spełnienie obietnic. Co do zmian w Polsce to demokracją do niczego nie dojdziemy, dzięki seniorom. 

Nie tylko dzięki seniorom. Wszystkie grupy wiekowe się do tego przyczyniły.

Wystarczy spojrzeć na frekwencje - ok. 50%. Powinniśmy mieć pretensje do tych, którzy nie głosowali, bo to oni mogli zmienić wynik wyborów, ale tego nie zrobili.

A PiS miejmy nadzieję że nie spełni obietnic, żeby kraj nie zadłużył się jeszcze bardziej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Hmm... 15+2=17

Czyli w wieku 17 lat będziesz miał prace i dom(chodziło Ci o własny?).

Liceum/Technikum  wieku siedemnastu lat skończysz?

Całe wykształcenie zdobyłeś już?

Co z twoją znajomością języka angielskiego?

Skąd weźmiesz pieniądze?

,,Umysł potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia."

~Tyrion Lannister

6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...