Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mogą mi coś zrobić?

Tomek45092

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki trochę scam xD Teoretycznie zaszła tu umowa słowna jeśli napisałeś mu, że mu za nią zapłacisz. Raczej Ci nic nie zrobią. Dużo była warta?

Opublikowano

2000 zł

Jest to spora sumka jak za wirtualny przedmiot aczkolwiek, może się znaleźć paragraf dotyczący złamania umowy słownej - w sumie pluć na to, bo jest rzadko używany.

Masz 99% szans na to, że jesteś bezpieczny - nie podpisywałeś z nim niczego, a on jak wyżej napisałem - ZAZNACZYŁ PODCZAS WYMIANY, ŻE TO JEST PREZENT.

Opublikowano

J****a cebula nie stać cie na zjebany pixel to k***a idź do roboty, a nie kradniesz.

@topic

Do 300 zł bodajże jest to wykroczenie.

@NixerGamePlay ja tam źle napisałem bo do nie od więc to już przestępstwo :P

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Nic ci nie zrobia, nie podpisales zadnego papierku a do umowy slownej musi byc swiadek, btw. wykroczenie jest DO 300zł, powyzej to przestepstwo.

Swoją droga to kij ci w oko złodzieju

Opublikowano

Ujmę to tak: Co ma być to będzie. Było nie okradać człowieka to Ty byś miał czyste sumienie i niczym byś się nie przejmował.

To wszystko tylko i wyłącznie na Twoje życzenie.

Ogólnie nic się nie powinno stać, ale zawsze jest taka szansa że może jednak się tym ktoś zajmie, w co wątpię..

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Chciałbyś, żeby ciebie tak oszukano? Chyba nie.

Podrobiłeś potwierdzenie przelewu, więc może iść na policję, do tego miałeś zapłacić pieniądze, a tego nie zrobiłeś.

Zapłać za skina, nie masz kasy to zwróć go i tyle.

Opublikowano

w sumie jakby mnie ojebali na 2k to bym spróbował to gdzieś zgłosić ale znajac policje z PL to gowno by zrobili xD

a tobie gratuluje zakladania takich tematow na forum :D Jak ten typo to gdzies zglosil (w co watpie) i jeszcze jakby znalazl ten temat to ma twoje IP czyli policja Cie szybciej namierzy kappa.pngkappa.pngkappa.pngkappa.pngkappa.pngkappa.pngkappa.pngkappa.png

8kHod.png

Opublikowano

Nie wiemy jak to wyglądało, ale autor najwyraźniej coś przed nami ukrywa. Na początku niby zaznaczył, że nie przekazał pieniędzy, a dostał nóż, a kilka postów niżej wypisuje, że podrobił dane przelewu. Coś jest nie tak. Dla mnie to jest oszustwo i według mnie czysta kradzież. Jeżeli gość przykładowo wystawił nóż na aukcji, a nie wydaje mi się żeby było inaczej, bo kto normalny daje taką kose za free to ty go okradłeś. Co może zrobić? zgłosić Cię i aukcję i próbować się dowiedzieć od administracji Twoich danych i ewentualnie nadmienić, że doszło do oszustwa. Potem to ewentualnie sprawa na policję, bo jakby nie patrzeć już nie chodzi o sam przedmiot, ale o wyłudzanie/ oszustwo przy sprzedaży. 

Mimo wszystko nie wiem jak to było dokładnie i nie chce mi się wierzyć w to co napisałeś, ale jeżeli faktycznie nie było żadnej aukcji, tylko zwykłe puste słowa i obietnice, że prześlesz mu pieniądze to raczej nic Ci nie zrobi. 

Opublikowano

J****a cebula nie stać cie na zjebany pixel to k***a idź do roboty, a nie kradniesz.

@topic

Od 300 zł bodajże jest to wykroczenie.

Hehe sam bys kogos oscamowal ale nie potrafisz XDD zapewne jak by ci dal 50% z tej kosy to bys nie plakal :D.

Chciałbyś, żeby ciebie tak oszukano? Chyba nie.

Podrobiłeś potwierdzenie przelewu, więc może iść na policję, do tego miałeś zapłacić pieniądze, a tego nie zrobiłeś.

Zapłać za skina, nie masz kasy to zwróć go i tyle.

Po co lepiej scamowac i miec go w ekwipunku -,-

smaruj dupsko cebulą bo CIA już do Ciebie jedzie.

Pewnie idz hejty pisac w dziale nowosci dla gier counter cstrike.

Nie wiemy jak to wyglądało, ale autor najwyraźniej coś przed nami ukrywa. Na początku niby zaznaczył, że nie przekazał pieniędzy, a dostał nóż, a kilka postów niżej wypisuje, że podrobił dane przelewu. Coś jest nie tak. Dla mnie to jest oszustwo i według mnie czysta kradzież. Jeżeli gość przykładowo wystawił nóż na aukcji, a nie wydaje mi się żeby było inaczej, bo kto normalny daje taką kose za free to ty go okradłeś. Co może zrobić? zgłosić Cię i aukcję i próbować się dowiedzieć od administracji Twoich danych i ewentualnie nadmienić, że doszło do oszustwa. Potem to ewentualnie sprawa na policję, bo jakby nie patrzeć już nie chodzi o sam przedmiot, ale o wyłudzanie/ oszustwo przy sprzedaży. 

Mimo wszystko nie wiem jak to było dokładnie i nie chce mi się wierzyć w to co napisałeś, ale jeżeli faktycznie nie było żadnej aukcji, tylko zwykłe puste słowa i obietnice, że prześlesz mu pieniądze to raczej nic Ci nie zrobi. 

Wiesz ilu ludzi scamuje tym sposobem na przerobienie przelewu w zbadaj element : )?.

Nic nie zrobia masz + odemnie za scam :D 

Opublikowano

Mój kumpel sprzedawał klucze na allegro i ktoś sfałszował potwierdzenie, poszedł na policje, bo nie była to mała kwota i z tego co wiem, ta osoba co sfałszowała potwierdzenie ma srogo po dupie i tego również życzę z całego serca tobie mierna cebula. Nic dziwnego, że Polacy przyklejaną mają taką metkę, skoro naród onionów. 

g0Tef.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...