Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak sformatować dysk twardy

Rhide.

Pytanie

Opublikowano

Mam jakiegoś wirusa na przeglądarkach, jakiegoś ruskiego, który ingeruje w wyszukiwane treści i znajduje jakies ruskie gówna, reklamy. Nie moge tego usunąc, próbowalem adwcleaner, ale albo nie znam sie na obsludze tego programu albo mi nic nie wykrywa. Ccleaner tez nie pomaga. Resetowanie ustawien przegladarki, deinstalacja jej - także.

Więc myślę sobie, że czas się poddać i po prostu sformatować dysk, żebym nic na nim nie miał, totalnie nic. Problem jest taki, ze nie umiem tego zrobic, nie wiem jak. Wydaję mi się, że w windows 10 jest jakaś opcja, zeby to zrobic automatycznie, a takowego posiadam, ale nie wiem gdzie ją znaleźć. Pomożecie mi?

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukaj w ustawieniach czegoś na wzór Odzyskiwanie/Przywracanie, a następnie "Usuń wszystkie dane i zainstaluj ponownie system Windows". Powinno to wyglądać w ten deseń, teraz siedzę na 8.1 to dokładnie Ci nie powiem, ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz.

Opublikowano

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

Opublikowano

I tak kiedyś się pojawi, wtedy proszę napisz do mnie na PW to Ci tak pomogę, że zapomnisz o wszelkich wirusach, zagrożeniach i innych rzeczach.

Co do formatów, nie polecam często formatować, jak będą wirusy to i tak prędzej czy później po formacie znowu się pojawią, system trzeba optymalizować, zabezpieczać i nieco "czyścić" śmieci z niego..

Pozdrawiam

wątpie, że się pojawi, po prostu już nie będę pobierał ze stron niegodnych zaufania

EGd2kyn.gif

Opublikowano

Cóż, innej opcji nie mam. Zastanawiam się tylko, czy nie wystarczy zresetowanie systemu, ale zachowując wszystkie pliki, chodzi mi o tą opcje: http://scr.hu/1wdk/kxpij

wówczas to powinno myślę trwać z max godzine

EGd2kyn.gif

Opublikowano

Resetowanie nigdy nie formatuje dysku i nigdy nie usuwa nic poza katalogami systemowymi !  Czyści tylko profil użytkownika i pliki systemowe, śmieci i tak zostaną jak będą gdzie indziej. Wirys jeśli jest poza systemem a nawet w samym systemie może pozostać i tak 

Jedyna opcja to włączenie formatu przy instalce systemu z pena albo DVD  , dokładnie będzie czyściutki dysk bez śmieci i wirusów 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zresetowałem system zachowując pliki, tzn. cześć mi usunęło.

W każdym razie działa, nie mam juz tego wirusa, temat mozna zamknać.

EGd2kyn.gif

Opublikowano

Zresetowałem system zachowując pliki, tzn. cześć mi usunęło.

W każdym razie działa, nie mam juz tego wirusa, temat mozna zamknać.

I tak kiedyś się pojawi, wtedy proszę napisz do mnie na PW to Ci tak pomogę, że zapomnisz o wszelkich wirusach, zagrożeniach i innych rzeczach.

Co do formatów, nie polecam często formatować, jak będą wirusy to i tak prędzej czy później po formacie znowu się pojawią, system trzeba optymalizować, zabezpieczać i nieco "czyścić" śmieci z niego..

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...