Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót do oryginalnego windows'owego systemu.

czapla112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko bo się kompletnie na tym nie znam. Prawie 3 lata temu dostałem laptop a konkretnie ASUS R510VB. Był on z zainstalowanym systemem win 8. No ale wgl mi się nie podobał, wtedy ciekawiły mnie linuxy. Więc postanowiłem, że się go pozbędę już po kilku dniach no i jako taki żółtodziób bo z win7 też wgl styczności nie miałem jedynie XP. Wywaliłem przy okazji tą "ukrytą" partycje recovery. Jest jakaś możliwość by znów mieć tą oryginalną 8 bez wydawania zł na nową bądź wgl bez wydawania zł? Dodam, że prócz karty gwarancyjnej (którą po prawie 3 latach od zakupu raczej mogę się podetrzeć :P a nawet słyszałem, że już po zmianie systemu mogłem to zrobić ale mniejsza o to czy to prawda) i bardzo lichej instrukcji obsługi nic nie było, żadnej płyty czy coś, klucza no nwm. Czegokolwiek co by mi pomogło xD

Opublikowano

Zainstaluj w takiej wersji jaką miałeś to aktywuje się sam. Płytki sobie poszukaj gdziekolwiek 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

klucz jest w biosie i instalator sam go sobie łyknie przy instalacji

musisz tylko ściągnąć iso z win 8 core wypalić i tyle. porównaj md5 by nie przyłączyć się do botnetu

myślałeś nad linux i myśl dalej, zainstaluj wypróbuj. spodoba się to będziesz się głowił nad tym jak mogłeś przez tyle czasu używać shitu zwanego windoshitem

Opublikowano

Instalator nie łyknie czasami klucza , użyje publicznego i może nie chcieć aktywować nawet tego z biosu , w razie problemów napisz podam ci program który wyświetli serial z biosu do wpisania w instalator albo w momencie aktywacji jeśli nie aktywuje ci sam. 

W razie problemów można zainstalować wersję Windows 8 HOME   ( nie PRO mimo że taką własnie posiadasz )  i potem dopiero zaktualizować system do wersji PRO dodając funkcję do systemu. U mnei tak działa , mimo że mam PRO nie łyka klucza :/  , ale z wersji HOME do PRO bez problemu aktualizuje.

Polecam sprawdzić, to tylko dodatkowe 10 minut po instalacji  przy zmianie wersji Windowsa z HOME na PRO  

Opublikowano

A dlaczego spisany na straty? Skoro jest zapisany to jest tam ZAPISANY a nie ustawiony

Musiał by chyba wgrywać bios od nowa z blokiem biosu w którym jest zapisany bios , a tego z regóły się nie  robi albo robi samemu jeak zmienia się serial albo go usuwa z biosu ( dodatkowy plik do biosu ) 

Opublikowano

Ok ale skąd mam wziąć tą wersję HOME 8? Znalazłem taki program, którym mogę pobrać ISO ze strony windowsa ale muszę mieć ten klucz :/

Nie interesuje mnie tak ta 8 a 10 :P Którą z resztą dziś zainstalowałem przy pomocy identycznego programu jednak on nie wymagał podania klucza by pobrać ISO. Ale nic mi z tej 10 bez uprzednio zainstalowanej i legalnej 8.. Z resztą Wy lepiej wiecie o co chodzi ;)

Opublikowano

Na windows 8 nie zainstalujesz windows 10. Po uaktualnieniu systemu do Windows 8.1 tak. 

Ściąg skądkolwiek ( google pomoże ) czysty obraz instalki Windows 8 , zainstaluj i próbuj aktywować ( Aida podaje serial z biosu ) 

Opcjonalnie tu masz link do instalki w iso Windows 8 : http://www.mpcforum.pl/s/c896a44 , nie wiem czy działa jeszcze, al epowinien. 

​Szkoda że z MSDN usunięto wszystkie obrazy systemów Microsoftu wtedy nie było by problemów, bo jedyną opcją jaką widzę jest kupienie systemu z recovery od producenta laptopa. 

Masz wcześniejszą moją opcję , jeśli zdobędziesz wersję HOME ona praktycznie zawsze działa z kluczami w biosie i jest legalna. ;) 

Opublikowano

No właśnie tego używam i ciągle mam "Nie można nawiązać połączenia". A co do klucza to go sobie odczytałem za pomocą programu RwPortableV1.6.5.9

A no wiem, że trzba jeszcze pierw do 8.1 ;) Ale póki co nie mam jeszcze 8 :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...