Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

windows 10 pytanko

szift1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Mam kilka pytań odnośnie tego systemu.Jeśli posiadam oryginalną wersje windows 8.1 w wersji OEM to gdy zaktualizuje go do 10 w ciągu roku to będę miał go już na zawsze za darmo? Nawet jeśli po np 2 latach sformatuje komputer to będę miał ponownie możliwość uaktualnienia do Windows 10 za darmo? Bo muszę zrobić to w ciągu roku jeżeli tego nie zrobię to potem bule za 10 tak? Dobrze to rozumiem? Bo kolega mówił mi że to na rok i po roku jak formatach zrobię to już nieaktualne.

Jeszcze odnośnie systemu.Była już jego premiera? I po aktualizacji posiada się jego pełną wersję?

Jak się 10 sprawuje w grach względem 8.1? Warto?

Czekam na odpowiedzi z góry dzięki.

Opublikowano

Jeśli posiadam oryginalną wersje windows 8.1 w wersji OEM to gdy zaktualizuje go do 10 w ciągu roku to będę miał go już na zawsze za darmo?

Tak

Nawet jeśli po np 2 latach sformatuje komputer to będę miał ponownie możliwość uaktualnienia do Windows 10 za darmo?

Musisz wtedy w ustawieniach systemu użyć opcji, która, o ile się nie mylę, nazywa się przywracanie do ustawień fabrycznych, działa to jak format, z tym wyjątkiem, że nie używasz płyty/pena, tylko wszystko robi się z automatu.

Bo muszę zrobić to w ciągu roku jeżeli tego nie zrobię to potem bule za 10 tak?

Jeśli chciałbyś jej używać, a nie miałbyś zaktualizowanego systemu, to tak.

Bo kolega mówił mi że to na rok i po roku jak formatach zrobię to już nieaktualne. 

Jeśli zrobisz tak jak napisałem wyżej, aktualne, jeśli zainstalujesz np. windows 8.1, to wtedy już nie uda Ci się zaktualizować systemu do 10.

Jeszcze odnośnie systemu.Była już jego premiera? I po aktualizacji posiada się jego pełną wersję?

Tak, wersja systemu jest taka jak Twojego poprzedniego systemu, w sensie np. Windows 7 Home Premium = Windows 10 Home.

Jak się 10 sprawuje w grach względem 8.1? Warto? 

W moim odczuciu nic się nie zmieniło po tym jak zaktualizowałem jakieś 2 miesiące temu.

To chyba na tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...