Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programisty który potrafi tworzyć aplikacje/gry mobilne

Pєnєяo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*Jeśli nie ten dział to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie.

Witam,

Szukam programisty który potrafi tworzyć aplikacje mobilne.

Mam pomysł na stworzenie mobilnej gry Metin2.

Nawiąże współpracę z osobą którą dobrze zna się na tym fachu..

Oczywiście nie za darmo, otóż nie ukrywam że gra Metin2 w wersji mobilnej będzie hitem na rynku metina.

Będąc właścicielem owej .apk można dużo zarobić np. wyswietlane banery z reklamą priv serwerów.

Jednakże pierwsze wynagrodzenie wyłoże z własnej kieszeni gdy już zobaczę postęp w tworzeniu.

Od osoby zainteresowanej wymagam:

- Przede wszystkim uczciwości i zaufania

- Dobrych umiejętności

- Zaangażowania w projekt

- Stałego kontaktu

- Dłuższej współpracy (aktualizacje, poprawa błędów które być może zostana znalezione już po starcie gry)

Gra będzie się znacznie różniła od wersji komputerowej.

Zapewniam dużą reklame oraz sponsoruje potrzebną grafike

Kontakt do mnie: PW forum lub gg: 45155635

Opublikowano

Mam małe pytanko. O ile dobrze wiem global metina dalej stoi, więc by zrobić port do androida musisz mieć licencje na wykorzystywanie marki.

Masz na to jakiś pomysł?

"Gra będzie się znacznie różniła od wersji komputerowej."

Czy to będzie zupełnie nowa gra?

Bo jeśli chcesz zrobić metin2, a chcesz, żeby gra się znacznie różniła to w jakim sensie chcesz zrobić by to nie podchodziło i jednocześnie kojarzyło sie z metinem xDD. 

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

W skrócie:

1. Logujemy się do gry poprzez facebook

Wybieramy klase postaci: Wojownik, Sura, Ninja, Szaman

Każda postać posiada jedną profesje

Rozpoczynamy grę od 1 poziomu postaci oraz startowych przedmiotów

2. Jak wspomniałem wcześniej, gra będzie się znacznie różniła od wersji komputerowej.

Otóż, nie będziemy mieli możliwości swobodnego poruszania się po świecie tylko okno gry w którym będziemy mieli widok na ekwipunek, wygląd postaci, statystyki, umiejętności itd.

Będziemy mieli również interaktywną mape na której będą jednostki (NPC) Handlarze itd.

3. Doświadczenie będzie się zdobywało poprzez pojedynki PvP

Będzie się ono prezentowało w taki sposób że jedna postać stoi po prawej stronie ekranu, druga po lewej.

Pojedynek będzie oparty na umiejętnościach, otóż będziemy przeprowadzać ataki pojedynczo (ja zadam cios, przeciwnik zada cios itd)

4. Jak wspomniałem wcześniej będzie tylko jedna profesja dla każdej klasy, a skille będą mieszane.

Zostaną do wyboru tylko ofensywne skille czyli ataki, skille typu Aura Miecza, Berserek, Czarowane Ostrze, Krycie się itd. nie będą w ogóle istniały.

np. na wojowniku będziemy mieli wybór skilli z obu profesji (tylko ofensywnych) to znaczy że będziemy mogli posiadać na wojowniku Wir Miecza, Szarżę, Trzykrotne Cięcie, Duchowe Uderzenie, Tupniecie, Rzut Piorunem, Walnięcie

Gdy użyjemy danej umiejętności pokaże się animacja ataku oraz zadane DMG

To mniej więcej taki zarys :)

Priv serwery również nie mają licencji. Myślę że nie będzie z tym żadnych problemów tym bardziej że w grze mobilnej będą użyte tylko aspekty graficzne (wygląd postaci. itd.)

Opublikowano

Imho pomysl jest skazany na niepowodzenie.

Twierdzisz, że robisz grę dla tych co już grają lub grali w metina, jednak ma się ona całkowicie różnić. Nie da się tak. 

Pracownikom zazwyczaj płaci jak zaczną pracować, a nie od momentu jak już będą efekty.

Problemem może być licencja na markę Metin.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...