Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł Na Gre Przeglądarkową

Wrotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, planuje napisać własną grę przeglądarkową lecz nie do końca mam pomysł co to ma być.

Dlatego zwracam się do was, z prośbą o napisanie waszych propozycji na temat tematyki + jakieś szczegóły opisujące Waszą wymarzoną grę.

Z góry dzięki,

Pozdrawiam

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Coś związanego z muzyką. Kupujesz instrumenty, uczysz się grać, zarabiasz, tworzysz zespół, koncerty itd.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

nom

i naprzyklad inni uzytkownicy oceniaja i jak jest np 100pozytywow to grasz big koncert za ktory zgarniesz jakies Achiewmenty?

Opublikowano

Tak jak up mówili coś związane z muzyką, że zaczynasz jako załóżmy grajek z ulicy, a kończysz jako gwiazda z prawdziwego zdarzenia ;] Rozwijasz swoje talenty, kupujesz instrumenty, im więcej pkt tym lepsze dostępne prace, kupujesz budynki typu: wytwórnia, studio nagrań i zatrudniasz inne gwiazdy (coś jak gildia, banda). Grasz koncerty i zgarniasz jakieś tytuły do swojego profilu (typu: perfekcjonista, najwięcej zagranych koncertów w ciągu 7 dni). Jak jesteś sławny (top 100) to masz trasę koncertową w danym kraju (około 10 występów), zarabiasz kasę (ustalasz cenę biletu za swój występ). Jak taki załóżmy użytkownik z top 1000 pójdzie na koncert do top 10 to zyskuje jakieś doświadczenie. Jak zaczynasz masz do wyboru kraj w którym będziesz się rozwijać i jak staniesz się gwiazdą tego rejonu (top 100) możesz spróbować na arenie międzynarodowej.

Opublikowano

Teraz liczy się orginalność :)

Np. jest gra o wrestrelach (nie wiem jak się pisze) ,o menelach ,o byciu w wiezieniu itd.

O muzyce?Orginalne ,ale pewnie trudno było by taką zrobić :)

Może zrób coś o Bogach/Polskich drogach ,albo o murarzach(tych co budynki wstawiają robią)

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Kazdy pomysł jest dobry tyle ze zrealizowanie go juz nie jest takie łatwe... Ale pomysł z muzyką jest bardzo dobry... Ale w kazdej takiej grze są rzeczy za punkty smsowe :) i co tam dac =)

Opublikowano

zeby zrobic taka gre trzeba miec juz pomysl, a ty takiego nie masz...wiec nie licz, ze cos z tego wyjdzie

pozdro

Zapewne dlatego pytam się tutaj.

Musze przyznać że pomysł z muzyką nie jest głupi, jeszcze nic takiego chyba nie ma a gra ma sens.

Co do trudności - wiadomo że łatwe nie jest i zejdzie sie pare miesiecy zeby wszystko było dopracowane, ale że mam teraz 4 miesiace wakacji to będę miał czas na to. A z dwojga złego i tak łatwiej imo jest napisać gre tego typu niż jakąś strategiczną typu ogame.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
Ale w kazdej takiej grze są rzeczy za punkty smsowe :) i co tam dac =)

Można tam dać sprzęty muzyczne, których nie nabędziemy w grze za kasę wirtualną. Mogła by to być np. Gitara Elektryczna która była by bardziej rozbudowana, mająca większą popularność (ogółem coś lepszego) niż zwykła gitara ze sklepu gry(tego, gdzie kupujesz za kasę zarobioną w grze).

Opublikowano

Zapewne dlatego pytam się tutaj.

Musze przyznać że pomysł z muzyką nie jest głupi, jeszcze nic takiego chyba nie ma a gra ma sens.

Co do trudności - wiadomo że łatwe nie jest i zejdzie sie pare miesiecy zeby wszystko było dopracowane, ale że mam teraz 4 miesiace wakacji to będę miał czas na to. A z dwojga złego i tak łatwiej imo jest napisać gre tego typu niż jakąś strategiczną typu ogame.

Jeśli będziesz chciał jakieś pomysły/whateva to pisz.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

po co odkopujecie stare tamaty z 5 miesiecy bo jakis noobek pisze gdzie krzyz kolejna beretowa na forum

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...