Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyzsze oczekiwania z czasem

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tylko ja zauwazylem, ze kiedys historie i anime wydawalo sie lepsze, bo poraz pierwszy poznawalismy ten "Schemat", A teraz jest poprostu coraz trudniej o dobre anime, bo wiekszosc tych "schematow" znamy i wydaja sie juz poprostu nudne ?:D

Np. Schemat nr1. MC. jest Slaby > 3 Dniowy Trening > Zostaje wszechmocnym bogiem > Pokonuje go izi > A nie jednak nie, Tamten ma Jakas Super Moc > MC  zaraz umrze > Nie, Nigdy sie nie podda, pokona go sila woli czy "Przyjazni".

Tl:dr : Im wiecej anime ogladasz, Tym wyzsze oczekiwania i trudniej o dobre anime do obejrzenia - > True or false ?

Tez tak macie ? Ja mam okolo 80dni, anime za soba, I juz jest ciezko znalesc cos naprawde dobrego co nie nudzi :D

Offtopic

Jak cos Polecacie to dajcie PW  MAL ->

http://myanimelist.net/profile/KilowerAnime

Edited_1.png

Opublikowano

Ciągle powtarzam, że schematy w anime to gównoschematy, dlatego ludzie narzekają na ciągle się powtarzające rzeczy w innym wydaniu.

Jeśli naprawdę szukasz czegoś lepszego to zacznij już teraz od mang a później ln/wn i powoli się rozszerzaj a uwierz znajdziesz to czego pragniesz :) A jak problem z samym tekstem to gnij z tymi anime w ciągłym niezadowoleniu.

Co do oczekiwań z czasem, to nie są one coraz wyższe tylko coraz niższe, bo akceptujesz fakt że lepiej nie będzie i dlatego średniaki Ci nie szkodzą.

Opublikowano

@Kilower

Ja mam ponad 50 dni. Powinienem mieć mniej bo np. nie oglądałem filerów z Naruto, Bleach'a itp. i nie zamierzam. Po tylu seriach te schematy mogą przeszkadzać i przeszkadzają, fakt. Nie wychodzą takie perełki jak Steins;Gate, Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Mirai Nikki, Death Note, Hunter x Hunter 2011, Kiseijuu itp. w przeciwieństwie do innych anime, takich naprawdę dobrych jest mało. Gusta, guściki, ale wystarczy popatrzyć na głupiego MAL'a. Steins;Gate ma praktycznie same 10/10. Wolą tworzyć ecchi, takie z lekka shity. Pisałem to już kilka razy i znowu się powtórzę: jest popyt, jest podaż. Sam czasami takie coś obejrzę, ale ile można w końcu? Po tylu seriach jak to wyżej napisałem przeszkadzają mi schematy + czasu jest o wiele mniej niż kiedyś było. Niemniej jednak jeszcze nie postawiłem zrezygnować z anime xD 

... Jakby się tak odrobinę zastanowić to ile można tworzyć innych, nowych i oryginalnych anime? @1373230489-U611928.pngselweron jakie by anime nie wyszło  oryginalne to zawsze będzie nawiązywał do poprzedniego ,,już gdzieś coś podobnego widziałem" ^^ Ciekawe co sobie myślą ludzie, którzy mają ponad 3,5-5k anime skończonych na MAL'u i tylko kilka porzuconych, haha. Oglądają wszystko jak leci. 

Opublikowano

Czy tylko ja zauwazylem, ze kiedys historie i anime wydawalo sie lepsze, bo poraz pierwszy poznawalismy ten "Schemat", A teraz jest poprostu coraz trudniej o dobre anime, bo wiekszosc tych "schematow" znamy i wydaja sie juz poprostu nudne ? :D

Powiem tak. Przecież dobry schemat nie jest zły. To znaczy, że jeśli lubisz dane postacie i zachowania to nadal je będziesz lubił.

Ja pamiętam, że 5-10 lat temu irytowały mnie podobne sceny i zachowania jak obecnie w anime.

Tl:dr : Im wiecej anime ogladasz, Tym wyzsze oczekiwania i trudniej o dobre anime do obejrzenia - > True or false ?

Tez tak macie ? Ja mam okolo 80dni, anime za soba, I juz jest ciezko znalesc cos naprawde dobrego co nie nudzi :D

To są bzdury bo niby co oczekujesz od anime? Niektórzy mają bezmyślne przeświadczenie, że każde anime powinno być jakimś hitem czy nie wiadomo jak ambitną serią. A przecież najważniejszym celem anime jest przyjemne wypełnienie wolnego czasu. Oczywiście bardzo dobre serie i perełki są również, ale to nie więcej niż 10 procent całości.

A skoro anime ciebie nudzi to znaczy, że oglądasz gatunek, który mało ciebie interesuje.

Wolą tworzyć ecchi, takie z lekka shity. Pisałem to już kilka razy i znowu się powtórzę: jest popyt, jest podaż. Sam czasami takie coś obejrzę, ale ile można w końcu? Po tylu seriach jak to wyżej napisałem przeszkadzają mi schematy + czasu jest o wiele mniej niż kiedyś było. Niemniej jednak jeszcze nie postawiłem zrezygnować z anime xD 

Ecchi to nie są słabe anime, a po prostu anime z większą ilością fanserwisu. Również mogą mieć dobrą fabułę, ciekawe postacie i wiele innych zalet.

Po prostu autor tworząc serię/mangę z elementami ecchi wie, że to przyciągnie dodatkowo fanów fanserwisu (a tych w Japonii jest sporo).

Ciągle powtarzam, że schematy w anime to gównoschematy, dlatego ludzie narzekają na ciągle się powtarzające rzeczy w innym wydaniu.

Jak pisałem dobry schemat nie jest zły.

A przecież schemat to nie to samo co fabuła bo ona zazwyczaj jest inna w każdym anime (mimo, że mogą występować podobieństwa).

Schematy to głównie zachowania, ale we wszystkim najważniejsza jest tak zwana logika i sens (to znaczy czy dane zachowanie/scena ma swoje uzasadnienie).

Co do oczekiwań z czasem, to nie są one coraz wyższe tylko coraz niższe, bo akceptujesz fakt że lepiej nie będzie i dlatego średniaki Ci nie szkodzą.

Bzdury. Właśnie z czasem masz bardziej wyrafinowany gust i nie oglądasz wszystkiego jak leci. Po prostu nie chcesz tracić czasu (wielu godzin) na oglądanie słabych serii skoro wiesz, że świetne również są (bo zawsze są).
Opublikowano

@armoro

Inaczej to napiszę. Wiem, że anime z ecchi mogą nie być zawsze total shitami. Czasami ta ilość fanserwisu jaki wkładają w daną produkcje razi mocno w oczy (nawet osobę, która nie jest totalnie przeciwna tej tematyce) liczba anime z wielkim fanserwisem zaczyna drażnić. Niech tworzą takie produkcje też, im większe zróżnicowanie, tym lepiej, wiadomo. Niech będzie jakieś zróżnicowanie w danym sezonie, ale niech pomyślą też, żeby stworzyć anime bez tego, podobne do tych perełek, które wymieniłem wyżej. Niech się postarają. Niech chociaż 1 będzie takie dobre - bardzo dobre na 1 sezon.. nie no dobra, przesadziłem. Na 2 sezony, ostatecznie 3 (nie dla mnie, Ciebie i kilku innych osób - jednostek, ale dla 95% fandomu. Ktoś obejrzy gówno i będzie to dla niego cudo 100/10, bo taki ma gust. No dobra, ale niech się też nie wykłóca, że to jest coś extra, jak tak nie jest.. Extra może być tylko dla tej, jednej osoby... a tu nie o to chodzi)  Popatrz na mój temat, który stworzyłem o Rakudai. Anime mimo ecchi, nieoryginalnej fabuły, kilku schematów.....<nie będę się tutaj rozpisywać. Wejdź tam i sam przeczytaj>

Co do logiki. Ja już przestałem się doszukiwać się tego w anime, zwracać na to uwagę. 

Autor tworząc jakieś dzieło niech też pomyśli o innych, nie tylko o Japończykach, którzy taki fanserwis wielbią. Im więcej widzów na świecie, tym lepiej. Więcej kasy, większe zainteresowanie. Ktoś stworzy jakieś anime, dwa anime, trzy anime. Wszystkie okażą się porażkami - mniejszą lub większą. Później już ma mniejszy chyba zapał do pracy.

Opublikowano

Na początku nadmienię, że bolą mnie oczy i ogólnie mi się nie chcę, więc tylko zerknąłem na powyższe posty, czy nie łamią aby regulaminu, a w treść się nie zagłębiałem. :v

Nie są to do końca wyższe oczekiwania, a po prostu coraz większe łaknienie coraz lepszych bajek. Zobaczysz takie SAO: "omg super animu 11/10", ale potem obejrzysz, szukając czegoś podobnego, LH i zdasz sobie sprawę, że SAO ssie. To jest naturalna kolej rzeczy, która polega na strefach komfortu. Kiedy człowiek zobaczy, że  są animu niemal perfekcyjne, nie splunie nawet na przeciętne bajki. Tak samo jest w przypadku jedzenia, instrumentów, pralki czy łunlajnów. Normalne zjawisko.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@armoro

Inaczej to napiszę. Wiem, że anime z ecchi mogą nie być zawsze total shitami.

Ale anime ecchi prawie nigdy nie są totalnymi shitami. No chyba, że nienawidzisz fanserwisu, ale wtedy nie nadajesz się do oglądania ecchi.

Totalne shity to równie dobrze te kretyńskie daily life, romanse, shoujo, ale także całkiem inne rodzaje jak na przykład Kamisama no Memo-chou, które nie podchodzi pod żaden z tych gatunków.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=8370

Ecchi to często przyjemniejsze do oglądania anime pod warunkiem, że postacie ciebie nie irytują (a mnie najbardziej irytują postacie obrażające lub bijące za nic głównego bohatera). Albo kretyńskie postacie (to już nie ecchi), które pozwalają się obrażać i źle traktować (np w szkole czy gdzie indziej), czyli dosłownie nic z tym nie robią (nie reagują w żaden sposó B).

Czasami ta ilość fanserwisu jaki wkładają w daną produkcje razi mocno w oczy (nawet osobę, która nie jest totalnie przeciwna tej tematyce) liczba anime z wielkim fanserwisem zaczyna drażnić.

Tu nie chodzi o ilość fanserwisu, ale o jego jakość. Fanserwis ma się podobać, a nie obrzydzać lub irytować. Nieważne czy pokażą go więcej czy mniej.

I zawsze należy pamiętać, że fanserwis to dodatek, a nie cel sam w sobie. Liczy się głównie pomysł, fabuła i charaktery postaci. Poza tym istotna jest grafika i muzyka.

Oglądanie anime ma sprawiać przyjemność i dopiero wtedy można je uznać za bardzo dobre.

ale niech pomyślą też, żeby stworzyć anime bez tego, podobne do tych perełek, które wymieniłem wyżej.

Przecież dużo jest takich anime. Nie mówię o perełkach, ale o seriach bez fanserwisu.

Niech się postarają. Niech chociaż 1 będzie takie dobre - bardzo dobre na 1 sezon.. nie no dobra, przesadziłem. Na 2 sezony, ostatecznie 3 (nie dla mnie, Ciebie i kilku innych osób - jednostek, ale dla 95% fandomu.

W każdym sezonie są bardzo dobre anime i to więcej niż jedna seria.

Ktoś obejrzy g****o i będzie to dla niego cudo 100/10, bo taki ma gust.

Każda opinia jest istotna, ale skoro mu się spodobało to znaczy, że dla niego to g****o nie jest. Może być dla ciebie, ale nie dla niego.

No dobra, ale niech się też nie wykłóca, że to jest coś extra, jak tak nie jest.. Extra może być tylko dla tej, jednej osoby... a tu nie o to chodzi)

Co innego pisać extra, a co innego stwierdzić, że to dobre anime, które przyjemnie się oglądało. Po tym można rozpoznać czy ktoś jest zaślepiony czy jednak dostrzega różne wady.

Co do logiki. Ja już przestałem się doszukiwać się tego w anime, zwracać na to uwagę. 

Ty tak serio? Przecież logika to podstawa (no chyba, że oglądasz zwariowaną komedię lub anime, które celowo ma być nielogiczne).

I pamiętaj, że logikę zawsze się ocenia w zależności od danego świata, w którym toczy się akcja anime i również w zależności od postaci (czy są zwyczajne, mają moce nadprzyrodzone itp).

Autor tworząc jakieś dzieło niech też pomyśli o innych, nie tylko o Japończykach, którzy taki fanserwis wielbią. Im więcej widzów na świecie, tym lepiej. Więcej kasy, większe zainteresowanie..

Tylko Japończycy dobrze wiedzą, że prawie cały zachód to złodzieje anime. Kradną, oglądają za darmo i jeszcze śmią krytykować, więc nic dziwnego, że ich gusta mają gdzieś.

Nie są to do końca wyższe oczekiwania, a po prostu coraz większe łaknienie coraz lepszych bajek. Zobaczysz takie SAO: "omg super animu 11/10", ale potem obejrzysz, szukając czegoś podobnego, LH i zdasz sobie sprawę, że SAO ssie. To jest naturalna kolej rzeczy, która polega na strefach komfortu. Kiedy człowiek zobaczy, że  są animu niemal perfekcyjne, nie splunie nawet na przeciętne bajki. Tak samo jest w przypadku jedzenia, instrumentów, pralki czy łunlajnów. Normalne zjawisko.

Zdecydowanie nie masz racji bo ja po prostu od wielu lat (ponad 10) nie oglądam bajek. Dla mnie to takie bzdurne gówienka dla dzieci. W dodatku zazwyczaj występują tam jakieś stwory i zwierzaki. Ohyda. A nawet w tych bajkach, w których występują ludzie (odlotowe agentki i wiele innych) nie ma praktycznie żadnych zalet. Brzydkie, durne, puste, płytkie, prostackie i trafiające ewentualnie w gusta dzieci lub ludzi bez wymagań.

Od kiedy oglądam anime to nie mam zamiaru wracać do bajek, a jedynie chwilami zobaczę sobie na youtube co to za shity kiedyś mi się podobały.

A odnośnie SAO to nie jest ani arcydziełem ani słabym lub przeciętnym anime. SAO to seria bardzo dobra, ale chwilami zniżająca poziom do dobrej. Mimo to zdecydowanie powyżej przeciętnej wśród anime.

Opublikowano

zdasz sobie sprawę, że SAO ssie.

No i teraz masz wpierdol 

Wszystkie animacje kraju kwitnącej wiśni są cudowne i idealnie do mnie trafiają.

Żadna seria nigdy mnie nie zawiodła, więc moje oczekiwania nie rosną. 

Te dramaty, te romanse, te małe słodziutkie dziewczynki z wymionami jak u krowy i oczyma niczym denka od butelek i ten senpai, który nimi obraca <33333

A wy marni hejterzy i krytycy od siedmiu boleści nie zasługujecie na przywilej oglądania Anime. 

xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

te małe słodziutkie dziewczynki z wymionami jak u krowy i oczyma niczym denka od butelek i ten senpai, który nimi obraca <33333

Dziewczynki nie powinny mieć dużych piersi skoro są dziewczynkami. Niestety w przypadku dziewczynek to często głowy są stanowcze za duże w stosunku do reszty ciała (już nie mówiąc o koślawej i prostej kresce, ale to częste w anime o niskiej jakości wizualnej). Oczywiście ładnie wyglądające są również, ale stanowczo za rzadko.

Jedna z najładniejszych dziewczynek w anime była w mocnym ecchi o nazwie Seikon no Qwaser. Chodzi o Ekaterinę.

http://seikonnoqwaser.wikia.com/wiki/Ekaterina_Kurae

29g1l4m.png

Opublikowano

@armoro

Anime nie oglądałem, ale patrząc na to zdj. które podesłałeś wygląda bardzo przeciętnie (zaznaczam, tylko i wyłącznie moje zdanie)

Opublikowano

Dziewczynki nie powinny mieć dużych piersi skoro są dziewczynkami. Niestety w przypadku dziewczynek to często głowy są stanowcze za duże w stosunku do reszty ciała (już nie mówiąc o koślawej i prostej kresce, ale to częste w anime o niskiej jakości wizualnej). Oczywiście ładnie wyglądające są również, ale stanowczo za rzadko.

Jedna z najładniejszych dziewczynek w anime była w mocnym ecchi o nazwie Seikon no Qwaser. Chodzi o Ekaterinę.

http://seikonnoqwaser.wikia.com/wiki/Ekaterina_Kurae

29g1l4m.png

przecież ona jest paskudna na tym obrazku

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Anime nie oglądałem, ale patrząc na to zdj. które podesłałeś wygląda bardzo przeciętnie (zaznaczam, tylko i wyłącznie moje zdanie)

Ona jest bardzo piękna, a to zdjęcie zamieściłem tylko ze względu na fajne ujęcie z bliska.

Jeśli uważasz ją za przeciętną to znaczy, że nie masz najmniejszego pojęcia o jakości wizualnej. Zresztą wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi mi o dziewczynki, a nie ogólnie postacie kobiece.

A tak w ogóle to najlepiej zamieść kilka kadrów ładniejszych loli.

przecież ona jest paskudna na tym obrazku

Paskudny to ty jesteś. Zarówno zewnętrznie jak i wewnętrznie. Zresztą nie wiesz nawet co to słowo oznacza.

Widziałem setki anime przez wiele lat, więc mam duże porównanie w przeciwieństwie do ciebie. Akurat kreska Katji była jedną z najładniejszych, a tym bardziej jeśli chodzi o loli.

Opublikowano

Ona jest bardzo piękna, a to zdjęcie zamieściłem tylko ze względu na fajne ujęcie z bliska.

Jeśli uważasz ją za przeciętną to znaczy, że nie masz najmniejszego pojęcia o jakości wizualnej. Zresztą wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi mi o dziewczynki, a nie ogólnie postacie kobiece.

A tak w ogóle to najlepiej zamieść kilka kadrów ładniejszych loli.

Paskudny to ty jesteś. Zarówno zewnętrznie jak i wewnętrznie. Zresztą nie wiesz nawet co to słowo oznacza.

Widziałem setki anime przez wiele lat, więc mam duże porównanie w przeciwieństwie do ciebie. Akurat kreska Katji była jedną z najładniejszych, a tym bardziej jeśli chodzi o loli.

Teraz udowodniles nam nasze przyouszczenia odnośnie tego, ze jesteś egocentrykiem. Ktoś uważa inaczej niż ty to według ciebie uważa blednie, coz,teraz przesadziles, bo według ciebie nawet jeśli ktoś powie, ze postac, która uważasz za sliczna jest paskudna to uważasz, ze to on się myli. Wiesz co ja ci powiem? Żadna strona sier nie myli. To jest zależne od gustu. I tak, ta postac jest impo paskudna, nie zrozumiesz tego, bo jesteś egocentrykiem i masz problemy z wyobrażeniem, zrozumieniem innej perspektywy niż własnej.

Opublikowano

I tak, ta postac jest impo paskudna, nie zrozumiesz tego, bo jesteś egocentrykiem i masz problemy z wyobrażeniem, zrozumieniem innej perspektywy niż własnej.

Akurat nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że ona jest piękna. I to nie tylko moje subiektywne zdanie, ale opinia osoby z dużą wiedzą odnośnie jakości grafiki (mangi, CG, anime) i różnych stylów kreski. Jeśli nazywasz ją paskudną to po prostu kolejny raz pokazujesz, że twoje opinie na tematy anime i z tym związane są nic nie warte. To podobnie jakbyś napisał, że Dragon Ball i Naruto to najlepsze anime. Kto by wtedy potraktował ciebie jako inteligentną osobę, z której zdaniem warto się liczyć?

Zresztą pierwsze co powinieneś zrobić to zamieścić kadr i pokazać, która dziewczyna (bezpośredni kadr z anime z loli) jest według ciebie ładniejsza.

Poza tym tylko pustak krytykuje coś (anime, grę, film czy cokolwiek innego), a nawet nie potrafi napisać konkretnie dlaczego mu się nie podoba. To podobnie jakby napisać "to anime jest głupie", ale bez żadnego sensownego uzasadnienia.

Opublikowano

Człowiek poszukuje szczęścia.

Szczęścia nie da się zaspokoić, więc ciągle pragnie większego szczęścia.

Ma pieniądze, chce więcej.

Ma piękną żonę, chce jeszcze piękniejszą.

Znajdzie wolny czas dla siebie, chce go mieć jeszcze więcej.

Ma przyjaciół, chce ich mieć jeszcze więcej.

Śpi długo, a chciałby jeszcze dłużej.

Ogląda anime, chce lepsze.

Ogląda lepsze anime, chce coraz to lepsze i lepsze.

Ogląda coraz to lepsze i lepsze anime, chce ich więcej.

Chce ich więcej, a tutaj nie ma.

Nie ma.

Po prostu nie ma.

Szuka więc szczęścia gdzie indziej.

Znajduje w końcu to szczęście, chce go jeszcze więcej.

Ale dalej nie jest usatysfakcjonowany, bo ta ilość to wciąż za mało.

I tak będzie zawsze.

Człowiek jest bardzo chciwy.

Ostatnio natknąłem się na tekst, który mówi o tym, że warto skonstruować swoje miejsce przynależności w szczęściu które się nie kończy i ciągle można do niego wracać.

Inny mówi o tym, że to strata czasu, bo życia i tak na to wszystko nie starczy, więc lepiej poszukiwać kolejnego szczęścia zamiast tkwić w tym samym.

Na anime przełoży się to tak: Pierwsza linijka to osoby lubiące co jakiś czas obejrzeć dane anime ponownie. Druga linijka to ludzie którzy ciągle wertują setki stron w poszukiwaniu kolejnej serii która im spasuje.

@RoyalvFULL poraz pierwszy przyznam Ci racje, ta Ekaterina z obrazka z linka rzeczywiście bez szału

@armoro grafikę i animację zostawmy w spokoju. Jako oglądacze poszukujemy pozytywnego odbioru i widzimy wszystko w swoich kolorach - i jak dla mnie nawet jeśli zrobiona jest lepiej ta postać, to zgaduję że nawet lolicon jej nie doda do biblioteczki w większości przypadków.

Opublikowano

@RoyalvFULL

Też tak sądzisz, czy tylko ten post zamieściłeś z takiego względu, że wyżej Ja napisałem, że jest paskudna?

@armoro

Od pewnego czasu czyt. kilka dni Twoje posty coraz bardziej zaczynają mnie wkurzać, no matter ^^

Można bawić się w jakiś mistrzów, wielkich znawców kreski, postaci, chwalić ile to anime nie mamy na koncie. Myślę, że jakieś tam pojęcie mam na temat tej jakości wizualnej. Mimo tego nie podoba mi się (postać z ,,chińskiej bajeczki" ma się podobać, nieźle :P) Ostatecznie może zostańmy przy tym, że każdy ma jakiś, swój gust. Każdy ma swoje racje, kłócić można się przez wieczność, podając raz mądre argumenty, czasami jakieś całkowicie beznadziejne. Wysłuchajmy jedynie co ta druga strona ma do powiedzenia, powiedzmy coś co my sądzimy o tym, i tyle.

Może armoro ma rację? ... może nie? Kto ma rację? Ja się akurat tym razem zgadzam z @1373230489-U611928.pngselweron oraz z @RoyalvFULL 

Kilka postaci, które moim zdaniem są ładnie stworzone/narysowane etc.

1. http://randomc.net/image/Magi/Magi%20-%20OP2%20-%20Large%2006.jpg, https://tsuzukusekai.files.wordpress.com/2013/03/morgiana_smiling.jpg?w=640 , http://www.anime-evo.net/wp-content/uploads/2013/12/MagiS2_11_5.jpg (btw. pytałeś Kaanashi o ocenę Magi. 1 sezon... 8/10? 2 sezonowi pewnie dam 9/10)

2. http://cdn.myanimelist.net/images/characters/14/252669.jpg

3. http://images3.wikia.nocookie.net/__cb57525/angelbeats/images/3/3c/Angel-Beats-02-4_376.jpg

jeszcze kilka innych przykładów, nie chce mi się szukać obrazków. Nie to, że mi zwisa co kto myśli na ten temat (chociaż w większości tak) wysłucham co ma do powiedzenia i jak się komuś to nie spodoba to nie będę miał z tą osobą żadnego problemu. Nie będę komuś takiemu pisał, że się nie zna, że ma zryty gust itd.

PS. Postać z anime, piękna? xD Nie wiem czy kiedyś tak zdarzyło mi się napisać (może, że jest ładnie narysowana, że kreska się podoba, że rysy twarzy się podobają itp. Jeśli tak, to sorry) nie bądźmy jakimiś przeprzonymi ,,Otaku" ... a zresztą, co mi tam. Jak już pisałem X razy, staram się nic do nich nie mieć. Wyrosłem z czegoś takiego :) a może nadal bym się tak nazywał, o ile to znaczyłoby coś mniej obraźliwego? ... Najlepiej jak kilka lat temu w ogóle to nie było znane w Polsce :3 te czasy najlepsze :)

Opublikowano

&nbsp;

Akurat nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że ona jest piękna. I to nie tylko moje subiektywne zdanie, ale opinia osoby z dużą wiedzą odnośnie jakości grafiki (mangi, CG, anime) i różnych stylów kreski. Jeśli nazywasz ją paskudną to po prostu kolejny raz pokazujesz, że twoje opinie na tematy anime i z tym związane są nic nie warte. To podobnie jakbyś napisał, że Dragon Ball i Naruto to najlepsze anime. Kto by wtedy potraktował ciebie jako inteligentną osobę, z której zdaniem warto się liczyć?

Zresztą pierwsze co powinieneś zrobić to zamieścić kadr i pokazać, która dziewczyna (bezpośredni kadr z anime z loli) jest według ciebie ładniejsza.

Poza tym tylko pustak krytykuje coś (anime, grę, film czy cokolwiek innego), a nawet nie potrafi napisać konkretnie dlaczego mu się nie podoba. To podobnie jakby napisać "to anime jest głupie", ale bez żadnego sensownego uzasadnienia.

Nie trzeba mieć wiedzy, czy być profesjonalistą za jakiego się uważasz, żeby ocenić wygląd postaci. Mi się ta postać, do której dales linka do obrazka nie podoba, wiec napisałem, ze jest paskudna. i tyle, to jest kwestia czystosubiektywna, nie odnosi się do wiedzy tylko do odczuc.

&nbsp;

@RoyalvFULL

&nbsp;

Też tak sądzisz, czy tylko ten post zamieściłeś z takiego względu, że wyżej Ja napisałem, że jest paskudna?

&nbsp;

@armoro

&nbsp;

Od pewnego czasu czyt. kilka dni Twoje posty coraz bardziej zaczynają mnie wkurzać, no matter ^^

&nbsp;

Można bawić się w jakiś mistrzów, wielkich znawców kreski, postaci, chwalić ile to anime nie mamy na koncie. Myślę, że jakieś tam pojęcie mam na temat tej jakości wizualnej. Mimo tego nie podoba mi się (postać z ,,chińskiej bajeczki" ma się podobać, nieźle :P) Ostatecznie może zostańmy przy tym, że każdy ma jakiś, swój gust. Każdy ma swoje racje, kłócić można się przez wieczność, podając raz mądre argumenty, czasami jakieś całkowicie beznadziejne. Wysłuchajmy jedynie co ta druga strona ma do powiedzenia, powiedzmy coś co my sądzimy o tym, i tyle.

&nbsp;

Może armoro ma rację? ... może nie? Kto ma rację? Ja się akurat tym razem zgadzam z @<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngselweron oraz z @RoyalvFULL&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

1.&nbsp;http://randomc.net/image/Magi/Magi%20-%20OP2%20-%20Large%2006.jpg,&nbsp;https://tsuzukusekai.files.wordpress.com/2013/03/morgiana_smiling.jpg?w=640 ,&nbsp;http://www.anime-evo.net/wp-content/uploads/2013/12/MagiS2_11_5.jpg (btw. pytałeś Kaanashi o ocenę Magi. 1 sezon... 8/10? 2 sezonowi pewnie dam 9/10)

&nbsp;

2.&nbsp;http://cdn.myanimelist.net/images/characters/14/252669.jpg

&nbsp;

3.&nbsp;http://images3.wikia.nocookie.net/__cb57525/angelbeats/images/3/3c/Angel-Beats-02-4_376.jpg

&nbsp;

jeszcze kilka innych przykładów, nie chce mi się szukać obrazków. Nie to, że mi zwisa co kto myśli na ten temat (chociaż w większości tak) wysłucham co ma do powiedzenia i jak się komuś to nie spodoba to nie będę miał z tą osobą żadnego problemu. Nie będę komuś takiemu pisał, że się nie zna, że ma zryty gust itd.

&nbsp;

PS. Postać z anime, piękna? xD Nie wiem czy kiedyś tak zdarzyło mi się napisać (może, że jest ładnie narysowana, że kreska się podoba, że rysy twarzy się podobają itp. Jeśli tak, to sorry) nie bądźmy jakimiś przeprzonymi ,,Otaku" ... a zresztą, co mi tam. Jak już pisałem X razy, staram się nic do nich nie mieć. Wyrosłem z czegoś takiego :)&nbsp;a może nadal bym się tak nazywał, o ile to znaczyłoby coś mniej obraźliwego? ... Najlepiej jak kilka lat temu w ogóle to nie było znane w Polsce :3 te czasy najlepsze :)

Po prostu armoro uznal, ze postac, z obrazka, który podeslal jest przesliczna i ze każdy tak uważa. Ja chciałem wyrazić zdanie odmienne, mi się ta postać nie podoba.

&nbsp;

@RoyalvFULL

&nbsp;

&nbsp;

@armoro

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

Może armoro ma rację? ... może nie? Kto ma rację? Ja się akurat tym razem zgadzam z @<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngselweron oraz z @RoyalvFULL&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

1.&nbsp;http://randomc.net/image/Magi/Magi%20-%20OP2%20-%20Large%2006.jpg,&nbsp;https://tsuzukusekai.files.wordpress.com/2013/03/morgiana_smiling.jpg?w=640 ,&nbsp;http://www.anime-evo.net/wp-content/uploads/2013/12/MagiS2_11_5.jpg (btw. pytałeś Kaanashi o ocenę Magi. 1 sezon... 8/10? 2 sezonowi pewnie dam 9/10)

&nbsp;

2.&nbsp;http://cdn.myanimelist.net/images/characters/14/252669.jpg

&nbsp;

3.&nbsp;http://images3.wikia.nocookie.net/__cb57525/angelbeats/images/3/3c/Angel-Beats-02-4_376.jpg

&nbsp;

&nbsp;

PS. Postać z anime, piękna? xD Nie wiem czy kiedyś tak zdarzyło mi się napisać (może, że jest ładnie narysowana, że kreska się podoba, że rysy twarzy się podobają itp. Jeśli tak, to sorry) nie bądźmy jakimiś przeprzonymi ,,Otaku" ... a zresztą, co mi tam. Jak już pisałem X razy, staram się nic do nich nie mieć. Wyrosłem z czegoś takiego :)&nbsp;a może nadal bym się tak nazywał, o ile to znaczyłoby coś mniej obraźliwego? ... Najlepiej jak kilka lat temu w ogóle to nie było znane w Polsce :3 te czasy najlepsze :)

CO do racji, prawdy itp. to moim zdaniem jeśli mówimy o odczuciach to nigdy nie ma jednej strony, która ma racje. Każdy przedstawia inny punkt widzenia, swój wlasny. Dlaczego jakiś konkretny punkt widzenia mialby być prawidłowy? nawet jeśli bylby dobrze uargumentowany, nie oznacza to, ze jest prawidłowy, dlatego, ze punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia jak to się mowi, każdy ma inny. można przekonywać ludzi do swojego zdania, ale ostatecznie i tak każdy czuje to co czuje, doznania, odczucia to coś indywidualnego, nieważne jak pewnym się jest swoich opinii, każdy i tak będzie miał swoją wlasną, inną od naszej.

CO do drugiego sezonu magi to jest imo faktycznie lepszy, mowie to jako osoba, która magi rewatchowala i swoją opinie zachowała, wiec to nie jest bezpodstawne, dzialajace na jakims kaprysie, czy cos. Jak jeszcze nie skonczyles 2 sezonu magi to powiem Ci, ze jest ciekawy ;) Przynajmniej ja tak uważam, może będziesz uwazal inaczej.

a tak odnosząc się już scislej do tematu to coz, faktem jest, ze z czasem nasze spojrzenie na anime się rozni. Wynika to moim zdaniem z tego, ze mamy większa baze porównawcza, wiemy co tak na prawde lubimy, czyli ksztaltuje się nam już konkretnie gust (na początku lubiłem wszystkie gatunki, teraz mam ulubione, co nie zmienia faktu, ze z każdego gatunku znalazłbym anime, które mi się dobrze ogladalo, no może prawie każdego ;)) Ogolnie nasza perspektywa się poszerza, dostrzegamy więcej. jesteśmy wiec w tym temacie bardziej inteligentni. U każdego ten rozwój ma inne tepo, o ile ktoś w ogole zdąży go poczuc nim przestanie ogladac. nie oznacza to jednak, ze ludzie, którzy oglądali np. 300 serii wiedzą lepiej co jest dobre, a co nie. Każdy ma inny punkt widzenia. Oko osoby mającej 300 obejrzanych anime jest bardziej doświadczone, ale coz, osoba, która ma podobną ilość obejrzanych anime może się z jego opinią co do jakiegoś konkretnego anime tez nie zgadzać. I ta i ta jest doswiadczona, moim zdaniem obie będą miały na swój sposób racje.A i chodzilo mi o 300 serii tv, a nie jakies specjale, ovki, kinowki itp.

Opublikowano

Seikon no Qwaser.

Do tej pory nie znalazłem jakiegoś tytułu, który by pobijał to.. Co tam się nie raz odwalało, a nawet nie raz. Pomijając to..

Z pewnością im więcej oglądasz, tym bardziej zapoznajesz się z utartymi schematami (co samo w sobie  nie jest złe, ważne by dobrze to wykorzystać). Z czasem w 90% przypadkach po 1 odcinku już wiesz, czy warto oglądać dany tytuł, czy nie. Ewentualnie obejrzysz 2, bo może coś jednak dali ciekawego. W każdym bądź razie rozpoznajesz się w sytuacji. Pamiętam jak pierwsze obejrzane ecchi oceniłem na 8, rozumiecie to ? 8/10 dla ecchi - świat się wali. 

Co do schematów... Czy to będzie kolejny temat, gdzie będzie "dyskusja" o piękności dziewczyn 2D ? :v

gfgdf

Opublikowano

Do tej pory nie znalazłem jakiegoś tytułu, który by pobijał to.. Co tam się nie raz odwalało, a nawet nie raz. Pomijając to..

Z pewnością im więcej oglądasz, tym bardziej zapoznajesz się z utartymi schematami (co samo w sobie  nie jest złe, ważne by dobrze to wykorzystać). Z czasem w 90% przypadkach po 1 odcinku już wiesz, czy warto oglądać dany tytuł, czy nie. Ewentualnie obejrzysz 2, bo może coś jednak dali ciekawego. W każdym bądź razie rozpoznajesz się w sytuacji. Pamiętam jak pierwsze obejrzane ecchi oceniłem na 8, rozumiecie to ? 8/10 dla ecchi - świat się wali. 

Co do schematów... Czy to będzie kolejny temat, gdzie będzie "dyskusja" o piękności dziewczyn 2D ? :v

czy ja wiem, czy po pierwszym odcinku z czasem można ocenic cale anime.. Można co najwyżej przewidywać jakie ono będzie, jaki będzie poziom, ale w rzeczywistości, po pierwszym odcinku nie wiemy nic. Przykladowo - tokyo ghoul. Pierwszy odcinek był przecież bardzo dobry, a im dalej tym bardziej olali zrobienie dobrej, dobrze rozwiniętej zarówno fabularnie jak i postaciowo - historii.

Opublikowano

czy ja wiem, czy po pierwszym odcinku z czasem można ocenic cale anime.. Można co najwyżej przewidywać jakie ono będzie, jaki będzie poziom, ale w rzeczywistości, po pierwszym odcinku nie wiemy nic. Przykladowo - tokyo ghoul. Pierwszy odcinek był przecież bardzo dobry, a im dalej tym bardziej olali zrobienie dobrej, dobrze rozwiniętej zarówno fabularnie jak i postaciowo - historii.

Trudno się nie zgodzić, chociaż w przypadku Absolute Duo porzuciłem po 1 odcinku, a co później się okazało, nic straconego ;) Racja przewidujemy, jednakże i po tych przewidywaniach już mamy jakieś swoje przemyślenia na ten temat, a jak wyżej napisałem, gdy jednak masz jakieś wątpliwości oglądasz 2 odcinek. Chociaż też nie preferuję porzucania po 1 odcinku. 

gfgdf

Opublikowano

Chce ich więcej, a tutaj nie ma.

Nie ma.

Po prostu nie ma.

Tylko pomyśl, że arcydzieł nigdzie nie ma. Anime nie jest żadnym wyjątkiem. To samo dotyczy filmów aktorskich, gier i innych rzeczy. Najlepszych produkcji jest zawsze za mało (chociaż zależy kto ile ogląda).

Na anime przełoży się to tak: Pierwsza linijka to osoby lubiące co jakiś czas obejrzeć dane anime ponownie. Druga linijka to ludzie którzy ciągle wertują setki stron w poszukiwaniu kolejnej serii która im spasuje.

Obecnie nie oglądam anime 2 razy bo jest wystarczająco bardzo dobrych serii, których jeszcze ani razu nie oglądałem.

Odnośnie poszukiwania anime to nie ma zbytnio co szukać, a po prostu należy wiedzieć jakie gatunki i postacie się lubi. Żeby ocenić konkretną fabułę to trzeba obejrzeć anime od początku do końca. Kiedyś oglądałem całkiem w ciemno, ale obecnie tego unikam.

Tylko, że ja mam dużo łatwiej bo najczęściej oglądam anime, które zdobyły pewną popularność, gdyż czekam na wersje BD.

@RoyalvFULL poraz pierwszy przyznam Ci racje, ta Ekaterina z obrazka z linka rzeczywiście bez szału

I znowu pustosłowie?

Jako oglądacze poszukujemy pozytywnego odbioru i widzimy wszystko w swoich kolorach - i jak dla mnie nawet jeśli zrobiona jest lepiej ta postać, to zgaduję że nawet lolicon jej nie doda do biblioteczki w większości przypadków.

Katya ma bardzo fajny charakter. To znaczy od słodkiego (udawanego) do sadystycznego. Była jednym z większych plusów Seikon no Qwaser.

I jak pisałem pod względem urody to czołówka najładniejszych.

Trzeba pamiętać, że skoro to animacja to ujęcia są różne. Nie zawsze jest ta sama jakość. Na jednych kadrach wygląda ładniej, a na innych gorzej.

Myślę, że jakieś tam pojęcie mam na temat tej jakości wizualnej. Mimo tego nie podoba mi się (postać z ,,chińskiej bajeczki" ma się podobać, nieźle :P)

No i po co tak piszesz? Dobrze wiesz, że tutaj są fani anime, a nie bajek chińskich. Jeśli dziewczyny są ładne (jak Katya) to się podobają pod każdym względem i to całkiem normalne.

Ostatecznie może zostańmy przy tym, że każdy ma jakiś, swój gust. Każdy ma swoje racje, kłócić można się przez wieczność, podając raz mądre argumenty, czasami jakieś całkowicie beznadziejne. Wysłuchajmy jedynie co ta druga strona ma do powiedzenia, powiedzmy coś co my sądzimy o tym, i tyle.

Tylko właśnie krytykanci nie podają żadnych argumentów, więc trudno mi się liczyć ze zdaniem takich osób. Ale to jednak trzeba posiadać jakąś wiedzę, umieć porównać i ocenić.

PS. Postać z anime, piękna? xD Nie wiem czy kiedyś tak zdarzyło mi się napisać (może, że jest ładnie narysowana, że kreska się podoba, że rysy twarzy się podobają itp. Jeśli tak, to sorry) nie bądźmy jakimiś przeprzonymi ,,Otaku" ... a zresztą, co mi tam. Jak już pisałem X razy, staram się nic do nich nie mieć. Wyrosłem z czegoś takiego :) a może nadal bym się tak nazywał, o ile to znaczyłoby coś mniej obraźliwego? ... Najlepiej jak kilka lat temu w ogóle to nie było znane w Polsce :3 te czasy najlepsze :)

Postać z anime? Możesz napisać, że dziewczyna z anime jest piękna. O chłopcu tak przecież nie napiszesz.

To jest całkowicie normalne, ale ty nie potrafisz jeszcze zrozumieć, że skoro dziewczyna jest narysowana to nie jest gorsza od prawdziwej i tak samo można oceniać jej urodę.

Tylko uroda dziewczyn rysowanych zależy od stylu kreski i jakości grafiki, a prawdziwych od genów, naturalnego piękna, dbania o siebie i również od makijażu (takie są czasy).

Rozumiem, że to żart z twojej strony?

Podajesz jakieś przykładowe i malutkie kadry, które nie mają nie wspólnego z urodą i zmysłowością, którą przedstawiała Katya.

Tego nawet nie da się oglądać.

&nbsp; Nie trzeba mieć wiedzy, czy być profesjonalistą za jakiego się uważasz, żeby ocenić wygląd postaci. Mi się ta postać, do której dales linka do obrazka nie podoba, wiec napisałem, ze jest paskudna. i tyle, to jest kwestia czystosubiektywna, nie odnosi się do wiedzy tylko do odczuc

Nie podoba ci się bo? Powinieneś napisać kilka sensownych powodów, a poza tym zamieścić kadry dziewczyn z anime, które ci się podobają.

Oryginalne było. :D

Z czasem w 90% przypadkach po 1 odcinku już wiesz, czy warto oglądać dany tytuł, czy nie. Ewentualnie obejrzysz 2, bo może coś jednak dali ciekawego.

Zdecydowanie to nieprawda. Na początku może ci się anime nie podobać, a później zacząć wciągać i tak aż do końca (nie obejrzałbym Toradory gdybym oceniał po pierwszym odcinku). Poza tym są anime, które bardzo dobre stają się dopiero od połowy, a są nawet takie (Valkyria Chronicles), w której świetne są dopiero odcinki blisko końca.

Oceniając anime na początku robi się w 90 procentach przypadków duży błąd.

Pamiętam jak pierwsze obejrzane ecchi oceniłem na 8, rozumiecie to ? 8/10 dla ecchi - świat się wali.

A co w tym dziwnego? Ja zawsze dobre ecchi oceniłem 7-8/10. Niższe oceny są dla przeciętnych produkcji. Przykładowo To Love-Ru (II i III sezon) to ecchi zasługujące co najmniej na 8/10.

Dlaczego? Ponieważ było niesamowicie zabawne, ma bardzo fajne postacie, świetny fanserwis i ani przez chwilę nie nudziło.

Opublikowano

Tylko pomyśl, że arcydzieł nigdzie nie ma. Anime nie jest żadnym wyjątkiem. To samo dotyczy filmów aktorskich, gier i innych rzeczy. Najlepszych produkcji jest zawsze za mało (chociaż zależy kto ile ogląda).

Obecnie nie oglądam anime 2 razy bo jest wystarczająco bardzo dobrych serii, których jeszcze ani razu nie oglądałem.

Odnośnie poszukiwania anime to nie ma zbytnio co szukać, a po prostu należy wiedzieć jakie gatunki i postacie się lubi. Żeby ocenić konkretną fabułę to trzeba obejrzeć anime od początku do końca. Kiedyś oglądałem całkiem w ciemno, ale obecnie tego unikam.

Tylko, że ja mam dużo łatwiej bo najczęściej oglądam anime, które zdobyły pewną popularność, gdyż czekam na wersje BD.

I znowu pustosłowie?

Katya ma bardzo fajny charakter. To znaczy od słodkiego (udawanego) do sadystycznego. Była jednym z większych plusów Seikon no Qwaser.

I jak pisałem pod względem urody to czołówka najładniejszych.

Trzeba pamiętać, że skoro to animacja to ujęcia są różne. Nie zawsze jest ta sama jakość. Na jednych kadrach wygląda ładniej, a na innych gorzej.

No i po co tak piszesz? Dobrze wiesz, że tutaj są fani anime, a nie bajek chińskich. Jeśli dziewczyny są ładne (jak Katya) to się podobają pod każdym względem i to całkiem normalne.

Tylko właśnie krytykanci nie podają żadnych argumentów, więc trudno mi się liczyć ze zdaniem takich osób. Ale to jednak trzeba posiadać jakąś wiedzę, umieć porównać i ocenić.

Postać z anime? Możesz napisać, że dziewczyna z anime jest piękna. O chłopcu tak przecież nie napiszesz.

To jest całkowicie normalne, ale ty nie potrafisz jeszcze zrozumieć, że skoro dziewczyna jest narysowana to nie jest gorsza od prawdziwej i tak samo można oceniać jej urodę.

Tylko uroda dziewczyn rysowanych zależy od stylu kreski i jakości grafiki, a prawdziwych od genów, naturalnego piękna, dbania o siebie i również od makijażu (takie są czasy).

Rozumiem, że to żart z twojej strony?

Podajesz jakieś przykładowe i malutkie kadry, które nie mają nie wspólnego z urodą i zmysłowością, którą przedstawiała Katya.

Tego nawet nie da się oglądać.

Nie podoba ci się bo? Powinieneś napisać kilka sensownych powodów, a poza tym zamieścić kadry dziewczyn z anime, które ci się podobają.

Oryginalne było. :D

Zdecydowanie to nieprawda. Na początku może ci się anime nie podobać, a później zacząć wciągać i tak aż do końca (nie obejrzałbym Toradory gdybym oceniał po pierwszym odcinku). Poza tym są anime, które bardzo dobre stają się dopiero od połowy, a są nawet takie (Valkyria Chronicles), w której świetne są dopiero odcinki blisko końca.

Oceniając anime na początku robi się w 90 procentach przypadków duży błąd.

A co w tym dziwnego? Ja zawsze dobre ecchi oceniłem 7-8/10. Niższe oceny są dla przeciętnych produkcji. Przykładowo To Love-Ru (II i III sezon) to ecchi zasługujące co najmniej na 8/10.

Dlaczego? Ponieważ było niesamowicie zabawne, ma bardzo fajne postacie, świetny fanserwis i ani przez chwilę nie nudziło.

Czlowieku, zupełnie nie rozumiesz o czym piszesz. Przy podaniu oceny czyjegoś wyglądu nie trzeba jej wcale argumentować, bo to nie jest nic racjonalnego, to polega stricte na odczuciach. Dlatego miej swiadomosc, ze ta twoja katja, czy jak ta szmata się nazywa może być uznana za paskudną.

Opublikowano

@armoro

Ciężko mi ocenić To love-tu, zwłaszcza, że nie byłem w stanie dotrzeć do 2 odcinka 1 sezonu, strasznie się męczyłem w trakcie seansu.

Cóż mało jest ecchi, które jest naprawdę dobre i byłbym w stanie (teraz, jako osoba która troszkę tytułów obejrzała)ocenić je wyżej niż 7. Przykładam jest takie Trinity Seven, harem/ecchi/magia i jeszcze parę gatunków. Ale co chcę powiedzieć... Patrząc na te gatunki jesteśmy już w jakimś stanie określić schemat anime, kluczem jest jednak umiejętność wykorzystania tego, a nie wepchnięcie na krzywe oko tego co się da. Szczerze powiedziawszy ucieszyłbym się na wieść o kontynuacji.

Uważam, że im więcej się obejrzy anime, tym bardziej stykamy się ze schematami, które spowodują u nas przewidywanie co zaraz może się stać lub co bohater/ka zrobi, powie. Zwłaszcza w ecchi np. wejście po raz n-ty do łazienki bohatera, poślizgnięcie się przypadkowo na liściu i złapanie bohaterki za pierś itp. To może przeszkadzać albo śmieszyć jeśli jest to zrobione z dobrym smakiem.

gfgdf

Opublikowano

Czlowieku, zupełnie nie rozumiesz o czym piszesz. Przy podaniu oceny czyjegoś wyglądu nie trzeba jej wcale argumentować, bo to nie jest nic racjonalnego, to polega stricte na odczuciach. Dlatego miej swiadomosc, ze ta twoja katja, czy jak ta dziewczyna się nazywa może być uznana za paskudną.

Człowieku to ty nic nie rozumiesz (zresztą dlatego jesteś taki zabawny i głupiutki) bo właśnie cechą osoby mądrej są argumenty (i to nieważne czy oceniasz wygląd czy charakter). Ocenić według gustu można wszystko, ale powody danej oceny są szczególnie mile widziane. I jak pisałem, jeśli krytykujesz daną grafikę to sam zamieść ładniejszą.

Ciężko mi ocenić To love-tu, zwłaszcza, że nie byłem w stanie dotrzeć do 2 odcinka 1 sezonu, strasznie się męczyłem w trakcie seansu.

To ja ci powiem, że I sezon oceniłem 2/10. Oglądałem go bardzo dawno temu, ale do końca, gdyż nie mam w zwyczaju przerywać oglądania rozpoczętych serii.

Ten I sezon jakby miał 12 odcinków to jeszcze nie byłby taki zły, ale i tak był gorszy i brzydszy wizualnie od kolejnych sezonów.

Uważam, że im więcej się obejrzy anime, tym bardziej stykamy się ze schematami, które spowodują u nas przewidywanie co zaraz może się stać lub co bohater/ka zrobi, powie. Zwłaszcza w ecchi np. wejście po raz n-ty do łazienki bohatera, poślizgnięcie się przypadkowo na liściu i złapanie bohaterki za pierś itp. To może przeszkadzać albo śmieszyć jeśli jest to zrobione z dobrym smakiem.

Pewnych rzeczy (schematów scen/zachowań) można się domyślać, ale fabuły i tak nie przewidzisz bo prawie zawsze jest inna (podobnie losów postaci). Odnośnie schematów fanserwisowych to właśnie dlatego uważam, że fanserwis (jak pozostałe elementy anime) również należy oceniać. Przecież jak ktoś lubi fanserwis to nie znaczy, że lubi każdy fanserwis. Dla przykładu czy scena prysznicowa to fanserwis? Czy dziewczyna w bieliźnie to fanserwis? Ecchi to dopiero anime z dużą ilością fanserwisu. Jednak sceny nagości to nie musi być żaden fanserwis. W pewien sposób da się to rozpoznać po sposobie w jaki dana scena jest pokazana. To znaczy naturalnie czy może celowo w sensie erotycznym.
Opublikowano

Ze schematycznością w anime jest jak z puzzlami. Z tym wyjątkiem, że nie wybierasz sobie obrazka, a jedynie kształt puzzli... dlatego można twierdzić, że każde anime jest inne, ale koniec końców (po pewnym czasie czy jak kto woli po obejrzeniu iluś tam tytułów - z danego gatunku rzecz jasna) sprowadza się do tego samego.

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...