Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcę wyjść z brązu :c

Ciacho 69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak wyżej :/ chce wyjść z brązu do przynajmniej silvera V / IV / III , staram sie nie wyzywać za byle co komunikuje sie w grupie pisze ss jesli nie widze przeciwnika  staram sie nie fidowac grać defensywnie . 

Znajdzie sie osoba co pogra duo i wykieruje z tej ligi :/

Opublikowano

­Hmm, granie ciągle defa to nie zbyt przyjemny "tryb" rozgrywki.

Spróbuj znaleźć "swoją" postać oraz linie (poleciłbym jungle, łatwiej wycarrować).

Jak ktoś cię wyboostuje, to w silverze nie dasz sobie rady - więc i tak spadniesz ;)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

20 minuta, 2/10, 53 farmy. Może popracuj nad last hitowaniem? I używaj postaci z mniejszym skillcapem niż Vayne? (Draven to ez do lasthitowania, tak samo Caitlyn)

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

44 minuty, 98 creepów.

Nigdy stąd nie wyjdziesz, jak nie będziesz monetyzował minionów i narzucał sobie priorytetu. League of Legends to nie quake i teamfighty to nie wszystko w tej grze. I nie bredź czasem mi, że nie mam racji, bo wielokrotnie już grałem w brązach (a znajomemu konto wyrzuciłem do Silvera, bo chciał) i nie miałem NAJMNIEJSZYCH problemów wygrać.

Tu masz typowy gold performance adcka:

fXomW.jpg

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

­

Stary ale ja natrafiam na polaków ciągle ->  [ Nie musze znaleść postaci dobrej umie tymi co mam grać na liniach :c 31060696818410628284.png67155258819731718322.png

Popracuj nad farmą ziomek. Nie raz w moim teamie "polaczek" był lepszy niż obcokrajowcy. Nie wiem czemu od razu wypisujesz, że przegrywasz bo polaczki w teamie.

­NU94p9A.gif

/\ Pozdrawiam iBad, jeśli Ci pomogłem daj lubię to! /\

Opublikowano

To że ktoś wykeruje cie duo to nic ci nie da... sezon się skończy i ponownie wywali cie do bronzu...

co każdy sezon będziesz przychodził na forum i prosił o pomoc ?...

Dywizja jest resetowana w każdym sezonie - mówię bo wielu młodych graczy nie wie

samo "niewyzywanie bez powodu" nie jest avansem do ślvera... bo bronzy zawsze znajdą powód

pisanie ss to nieco ograniczona pomoc :P przydałoby się coś więcej...

co do gry na lini... trzeba wiedzieć kiedy defować a kiedy atakować ;x...

nie ma sensu kiblować pod wieżą przez całą grę... 

tym bardziej nie ma sensu abyś wychodził wyżej a potem ja musiałbym traktować cie jak mięso armatnie 

by przynajmniej wynieść kilka killi z meczu xD... bo w sumie do tego tylko sie przyda słabszy gracz ;x...

kiedyś może wybijesz się wyżej... nie musisz się śpieszyć lol nie kończy się jutro :P

9720614454271781143028.png

Opublikowano

w silverze to samo. nie jestes sam...

Dodany obrazekDodany obrazek

I ty się dziwisz jak sam feedujesz?

@topic każda liga jest dla określonych graczy. Umiesz grać jesteś w diamencie, nie umiesz jesteś w brązie taka kolej rzeczy. Jak chcesz wygrywać to najpierw popracuj nad farmą i poćwicz na normalach

Opublikowano

Panowie po waszej farmie można stwierdzić w jakiej lidze jesteście.
Oczywiście jeżeli przeciwnik nastawia grę przeciwko farmieniu to żadna ze stron nie będzie mieć
ułatwionego creepowania i być może nie będziecie wyrabiać "normy", ale w 40 minucie 
mniej niż minimum 250 creepów to lipa straszna.

Oczywiście nie kierujmy sie standardami mistrzostw gdzie normą powinno być
100 cs/10min, ale jak sie człowiek czuje na wyższą ligę niż tę, w której przebywa
to powinien to na jakiejkolwiek możliwej z płaszczyzn reprezentować.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Brąz jest prosty -_- nie wiem jak można nie dać rady z niego wyjść. Ja jak zaczynałem w lola grać i gralem 3 miechy (ok. 100 godzin) to z brązu 3 wylazłem w 4 dni. Z silvera w 5 miesiecy (kappa). Graj na midzie i wal to że ktoś go picknął. Skoro zasługujesz na silver to sobie poradzisz. Graj op postaciami. Nigdy na adc i topie i supporcie bo na adc jestes paper czyli izi kill, support no dmg a na topie jesteś odizolowany od reszty mapy. Pograłbym duo na 2 koncie ale na tym platynę wbić muszę do końca sezonu więc raczej nie da rady :s

Opublikowano

Farmij to podstawa jeśli nie masz na swojej linie przeciwnika to schodzi na drugą linię:ps sam tyram silvera od 2 dni na razie mam wbity s4 z s5 wczoraj wbiłem zobaczę dziś jak dobrze pójdzie to s3 może dziś będzie

Opublikowano

jak wyjsc z bronzu:

Sklep kupujesz xina

Szukasz rankeda

Banujesz kate yasuo riven dlatego ze na to nikt nie potrafi grac i mozesz miec przykra sytuacje z katarina 700 ap w 15 minucie  czy nafedowana riven xD 

Pickujesz xina wybierasz runy masterki pod jungle 

I gankujesz takie trudne? 

Opublikowano

gowno prawda jakies defy srefy  farma itp. NA BRAZIE TO SIE FARMI ALE KILLE , ROAM ROAM I JESZCZE RAZ ROAM. do 6 lvla niszczyz 2 lub 3 razy przeciwnego lanera, i roamujesz. TYLE . W Brazie jak ogarniesz early to polowa enemy sie poobraza powyzywa i beda trollowac i afczyc

Opublikowano

A może własnie granie cały czas aż nazbyt defensywnie to Twój problem?

Mam kolegę, który wgl. nie podejmuje w lolu ryzyka, boi się wchodzić w jakiekolwiek wymiany na linii i jak przeciwnik go harasuje to po prostu głupieje i przestaje podchodzić do farmy. Może masz podobny problem? ;P

Wiadomo lasthit > harass, ale jak ewidentnie widzisz, że ktoś podchodzi żeby Cię pokarać to nie podkulaj ogonka nawet jak wiesz, że Cie outdamage'uje. Lepiej się zawsze wymieniać obrażeniami niż je po prostu przyjmować, nooo chyba, że grasz na jakąś na prawdę mocno nafeedowaną riven czy dariusa.

No a poza tym to musisz dobrze lasthitować, orbwalkować, wardować etc.

A i wgl to w brązie bardzo mało osób zwraca uwagę na siłę minionów na pierwszych levelach. Nie bij się na początku w minionach przeciwnika bo jak cały wave się na Tobie skupi to przegrasz nawet jeżeli masz przewagę tego poziomu, czy jakiegoś drobnego itemka.

giphy.gif

Opublikowano

44 minuty, 98 creepów.

Nigdy stąd nie wyjdziesz, jak nie będziesz monetyzował minionów i narzucał sobie priorytetu. League of Legends to nie quake i teamfighty to nie wszystko w tej grze. I nie bredź czasem mi, że nie mam racji, bo wielokrotnie już grałem w brązach (a znajomemu konto wyrzuciłem do Silvera, bo chciał) i nie miałem NAJMNIEJSZYCH problemów wygrać.

Tu masz typowy gold performance adcka:

fXomW.jpg

Śmiem zauważyć że 99 cs w 40 min grał jako support.

Mimo wszystko z farmą i tak kiepsko.

Pomagaj drużynie, co Recall kup chociaż 1/2 wardy.

Pinguj, informuj, kieruj drużyną, pilnuj smoka, barona.

Farm, farm, farm, czasami bardziej agresywnie na lini żeby pokazać że się enemy nie "Cykasz" czasami defensywnie ale z głową.

Opublikowano

Brąz to ogólnie dziwna liga. Osoby raczej nie słuchają jak się im dobrze radzi, mają swoje taktyki i metody. Skoro nie dajesz rady zabić wroga, a itemy są ważne to tak jak pisali inni: trzeba nauczyć się dobrze farmic. Nie graj tez za dużo rankedow dziennie, bo to meczy. Maksymalnie dwa zagraj plus jakieś normale, by zobaczyć jak Ci pójdzie w danym dniu.

Jeżeli nadal będziesz miał problemy to spróbuj zagrać z jakimś znajomym duo, typu premade bot, albo mid i jg. Z mia według mnie najłatwiej pociągnąć grę ;) A jako jungler masz szansę pomagać swoim, by jakoś wychodzili na prostą. Wiadomo, ganki i te sprawy pomagają drużynie.

Powodzenia!

Opublikowano

Brąz to ogólnie dziwna liga. Osoby raczej nie słuchają jak się im dobrze radzi, mają swoje taktyki i metody. Skoro nie dajesz rady zabić wroga, a itemy są ważne to tak jak pisali inni: trzeba nauczyć się dobrze farmic. Nie graj tez za dużo rankedow dziennie, bo to meczy. Maksymalnie dwa zagraj plus jakieś normale, by zobaczyć jak Ci pójdzie w danym dniu.

Jeżeli nadal będziesz miał problemy to spróbuj zagrać z jakimś znajomym duo, typu premade bot, albo mid i jg. Z mia według mnie najłatwiej pociągnąć grę ;) A jako jungler masz szansę pomagać swoim, by jakoś wychodzili na prostą. Wiadomo, ganki i te sprawy pomagają drużynie.

Powodzenia!

Te erce, tylko 2 rankedy dziennie to ja nie wiem  :D hyper ultra unnlolife

A ogólnie jak sobie nie radzisz, napisz do kogoś niech cię boostują  haha

@LoveTherapy ja w jeden dzień spadłem z g3 do s1 xD xD tu mogę przyznać rację ale ciężko przestać :/

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Te erce, tylko 2 rankedy dziennie to ja nie wiem  :D hyper ultra unnlolife

A ogólnie jak sobie nie radzisz, napisz do kogoś niech cię boostują  haha

Jeżeli mu nie idzie to po co ma dalej spadać? Uda się jutro. Może będzie lepszy dzień. Wiem sama po sobie. Miałam kiepski czas, zachciało mi się grać serię do g4 i prze****łam wszystko ze statami na minusie xD
Opublikowano

Jeżeli mu nie idzie to po co ma dalej spadać? Uda się jutro. Może będzie lepszy dzień. Wiem sama po sobie. Miałam kiepski czas, zachciało mi się grać serię do g4 i prze****łam wszystko ze statami na minusie xD

Jezeli mu nie idzie w brazie to ja nie mam nic wiecej do dodania. A kijowe teamy moze tez dostawac jutro i tak dalej. (chociaz w brazie to sa same kijowe teamy nie oszukujmy sie :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...