Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wychodzenie z niskich dywizji. Niby łatwo a jednak...?

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio wróciłem do lol'a i natknąłem się na problem.

Miałem silver 1 i postanowiłem chociaż wbić tego golda do końca sezonu.

Aktualnie mam silver 4...

Gram głównie nidą lub yi na jungli, vayne na bocie i czasami irelią na topie.

Za każdym razem wygrywam linię i mam staty na plusie.

Staram się pomagać teamowi i jeśli jestem w jungli oddaje kille, co chwilę gankuje itd...

Ale za każdym praktycznie razem w meczu trafia mi się troll albo afk.

Zawsze trafi się osoba która jebnie focha na kogoś i zacznie feedować lub trollować.

Jaki jest sposób na wyjście z low dywizji ?

Grałem ostatnio na koncie z platyny 2 i nie było problemu z wygrywaniem meczy i carrowaniem.

Nie uważam się za jakiegoś prosa, ale problem mam z wyjściem z tych dywizji.

Co robić?

Opublikowano

Grać lepiej, tyle, silver nie jest aż tak trudny, poprostu nie daj się wciągnąć w dyskusje itp. Osobiście uważam, że kontrola nad mapą i mutowanie toksycznych graczy to podstawa to wygrywania. 

Pozdrawiam, KiesieK

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

­Jak widzę, że ktoś spina i typowo trolluje to od razu mutuje.

Staram się nie pisać na czacie i nie wdawać w kłótnie z takimi ludźmi.

Bardziej chodzi o to jak zachować się w przypadku trollowania ludzi i czym grać najlepiej na obecną metę, żeby carrować.

Opublikowano

Wystarczy pisać tym silverom jak kogoś zabiją teksty typu "GJ, nice, gud dzob" to oni chcą dalej byc przychwalani i spinają dupska. Wtedy wszyscy zadowoleni

swwGAjkl.jpg
Opublikowano

­Widocznie grasz jedynie pod statystyki. Mając 20/0/0 nie świadczy o tym, że pomagasz swojej drużynie, bo takim sposobem myślenia support jest bezużyteczny. W LoLu liczy się kooperacja z innymi oraz umiejętność wykorzystania danej postaci bez względu na to, na jakiej pozycji się znajdujesz, choć dobrze dobrane picki znacznie ułatwiają rozgrywkę.

Staraj się grać na midzie pickami z łatwym snowballem, a następnie roamuj na bota/mida, zależnie od tego, kto w Twojej drużynie ma problemy.

Opublikowano

@2xup 

To prawda, nawet za bardzo. Grając jungle przez 70 gier w h*j low elo nauczyłem się jednej rzeczy- bejbi sytuj wszystko. Miej wyjebane na swoją jungle i gankuj ile sie da. Ofc pamiętajmy że buffy to rzecz święta :P

Dlatego polecam ci grać postaciami które są przez cały czas gry mocne a w late game potrafią rozkurwić adc bez problemu. Takimi postaciami są: tryndamere, shaco, evelynn, jax, xin h*jo, etc. Chodzi o to że bostać musi mieć demejdż a nie jakieś inne h*jstwa. A propo demejdżu -> https://www.youtube.com/watch?v=60BGdvE8xCk

Opublikowano

graj postacią która potafi skasować 2 wrogów w szybkim czasie w tfie. Jakiś rengar kata diana. Mozesz wziać dariusa albo gp są niezbalansowani jeszcze. Resztę twój team powinien dobić. 

Nie ma sensu się wdawać w kłótnie. Ludzie będą się dziwnie zachowywać prowokować, afczyć, feedowac, throwowac, to domena low elo.

Opublikowano

hmm poza killami zwracaj uwagę na farmę, grając w jungli pilnuj timerów swoich i przeciwnika + staraj się kontrolować dragony/barony, jak grasz adc to staraj się dobrze pozycjonować w tf, naucz się dobrze kite'ować, jak grasz na topie to mądrze używaj teleportu, jak trafi Ci się support to musisz wiedzieć gdzie wardować, jak dobrze cc chainować etc.

A co do trollów i afkerów... niestety, ale nic na to nie poradzisz ^-^

giphy.gif

Opublikowano

Grałem ostatnio bardzo dużo w silverze i platynie V, a przepis na wygraną jest na obu dywizjach taki sam. Zaorasz linie, idziesz na mida, zmuszasz przeciwników do zgrupowania się i wygrywasz team fighty. Skoro w silverze jeszcze nie potrafisz carrować gier to musisz popracować nad sobą, a nie zwracać uwagę na innych. Też miałem trolli, ale jak zobaczyli że nikt się nimi nie przejmuje i gramy dalej to sobie odpuścili.

Opublikowano

@Wildhero

Irelia taka trudna, w sumie idealny champ do carrowania bobów

yup

jedno z najlepszych 1v1

wytrzymalosc

wysoki dmg w 1 cel + mixed dmg

prosta mechanika

profit z wymasterowania

profit z uzywania glowy

profit z dobrego klikania

Opublikowano

Coś w tym jest.

Gdy gram sam mam elo g5,gdy gram duo z ziomkiem z platyny zawsze gramy na g1/p4 i gra się łatwiej ze względu na większy skill i mózg reszty teamu.

Z tego co widzę to wiesz jak wygrać linię,ale masz chyba problem z tym jak wygrać GRĘ.Oczywiście zdarzają się trolle,afki i mega throwy gier przez cały team ale nie jest to w każdej grze.

Zamiast Irelii polecałbym bardziej Rengara,Dariusa,Fiora ( ale te 2 to instabany ).Kotem robisz presję już od midgame'u.Jeżeli się nauczysz nim grać to co 50 sekund kasujesz minimum jedną osobę,i tak ta gra leci dalej.Na tym elo yi w jungli też powinien świetnie działać,do 20 minuty tylko farmisz ( ewentualnie wpadasz na linie po free kille ) a potem zabijasz każdego kto wejdzie Ci w drogę. 

Opublikowano

W kółko powtarzany bez sensowny temat. Umiesz grać w 50 - 100 gierek wejdziesz do dywizji, która jest na twoim poziomie. Nie potrafisz grać to tego nie zrobisz.

Wejdź na op.gg i nagrywaj swoje gry, jeżeli będziesz uważał, że wygrałeś linie, wszystko było ok, ale jednak przegrałeś grę podeślij to demo, wtedy będzie Ci ktoś w stanie pomóc. Oczywiście nie licząc gry, w których miałeś afk'a / trolla [TROLLA != custom pick]

Opublikowano

Sposob na braz 5 --> zloto 5

1. Nauczyc sie grac postacia op zdolna do carrowania (np darius, kalista) z miesem armatnim (czyt sojusznicy)

2. Pamietaj ze cala gre masz wszystkich w dupie nie odpisujesz nic nie piszesz itp

3.Farmisz i feedujesz SIE

4. Jezeli ktos lami to olej to potem wykorzystasz go jako mieso armatnie

5. Jezeli jestes jakims papierkiem to pingujesz i czekasz az mieso zainicjuje TF'a

6. Wbijasz sie po zainicjowaniu i jako ze jestes nafeedowany w hoy to wygrywacie (nie musisz TY wszystkich zabijac jezeli jakims cudem twoje mieso zdobedzie killa to tez dobrze)

7. Powtarzasz czynnosc az do rozyebania nexusa tych dzieciakow z cs go przeciwnego teamu

8. Pamietaj o dragonach, baronach i co najwazniejsze WARDACH (twoj przeciwnik na linni jako ze jest dzieckiem napewno bedzie plakal ze jestes za mocny dla niego i bedzie blagal o pomoc innych dzieciakow ze swojego teamu)

Opublikowano

W tym miesiącu już cztery konta z s5 do g5 wyciągnięte, a ty spadasz jak pojebany w srebrze. Nie umiesz grać i tyle. Polecam zaktualizować plakietke na forum. 

Ja tylko dwa. Smutne, nie?

Może dlatego, że w sumie nie mam kogo boostować.

@topic: Graj więcej. Naucz się zasady push > kille. Wygrywaj.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

W tym sezonie boostowałem parę kont i wszystkie z Silvera wyciągłem do Platyny w 1-2 tygodni. Graj tylko i wyłącznie Ryze. Op postać, robisz Quadry SOLO w late game.

Opublikowano

Może z silver nie jest trudno wyjść ale jak adc ma 25 minucie 80 farmy i pisze mi "No  i co z tego to twój problem że prze zemnie przegrywasz" to mam ochotę ropierdoli* go 

Opublikowano

W tym sezonie boostowałem parę kont i wszystkie z Silvera wyciągłem do Platyny w 1-2 tygodni. Graj tylko i wyłącznie Ryze. Op postać, robisz Quadry SOLO w late game.

To super z ciebie gracz jak obejscie 2 niskich lig zajmuje ci 2tyg

Opublikowano

To super z ciebie gracz jak obejscie 2 niskich lig zajmuje ci 2tyg

Kto powiedział, że ma siedzieć nad tym x godzin dziennie? Przyjmując, że za każdy mecz dostanie 25LP, przejście całego Silvera i Golda to 2x po 4x6 + 7 winów -> 62 winy w najlepszym przypadku (gdzie nie masz przeskoków z 5->3 ; 3->1)

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Kto powiedział, że ma siedzieć nad tym x godzin dziennie? Przyjmując, że za każdy mecz dostanie 25LP, przejście całego Silvera i Golda to 2x po 4x6 + 7 winów -> 62 winy w najlepszym przypadku (gdzie nie masz przeskoków z 5->3 ; 3->1)

Dokładnie. Średnio za mecz dostaje sie od 20 do 30LP. Co za problem wyjśc z Silvera do Platyny w 1tydzień jak się dużo gra i dla przyjemności.

W grze liczy się nie tylko skill i teamwork ale również picki. Zobacz jak na LCS łatwo przegrać mecz źle dobranym pickiem. A ja radze grać Ryzem i każdą grę w Silverze solo wygrasz, nawet jak ADc pójdzie afk.

A co do farmy to uwierz mi, nawet w Platynie często widzę boostowane gówna, które mają 80 farmy w 30 minucie gry.

Sam zobacz na screenie: 

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/73cf7e5b7cc8c9dc

Opublikowano

Ale się naczytałem... tyle napisaliście że do tego momentu zapomniałem jakie było pytanie xD

ale widzę że każdy daje bezsensowne troszkę porady...

to dam ci jedna moja ;x...

nie bądź gufnem które gra 1000 gier i przeskakuje tylko jedną dywizję na rok...

a takich mam sporo w znajomych xD a potem jaki FEJM i szok że wyszli do golda a ja w ślverze ;x... aktualnie coś do mnie nie piszą ; /...

może dlatego że niedawno pograłem troszkę i nie mają podniety...

ale co do porad... tych bardziej sensownych...

Myślenie w czasie gry ( chyba że nie chcesz wyjść wysoko to nie musisz myśleć )

Wardowanie ( no chyba że grasz Lee to on i tak jest ślepy )

TEAMWORK !... kutwa jak mnie te kurwie czasami denerwują ;x... niedawno grałem na ćwoka zabrałem

mu dla fun-a 50 golda w jungli... ten poszedł na AFK xD... normalnie ALT+F4 i gościa nie ma ;x...

a kiedy był 5 minut wcześniej na ganku u mnie i zajebał 4 miniony to dałn jest święty !...

pamiętaj że sam nigdy nie wygrasz xD !...

dla prokerów mam tu wyjaśnienie czemu 1v5 nie wygrasz :D

Kiedyś graliśmy sobie ze znajomymi gre... ahh co to były za czasy :D... czasy bronzu i ślvera około 3 lat temu xDDD lel

Graliśmy se normala ja na Supporcie bo lubie nic nie robić przyznam że mocno przejebaliśmy wtedy...

jedyną naszą nadzieją była PANTEON z Top Lejna... heh...

ten facet to był zjebany ;x... jak umierał to obwiniał NAS że mu nie pomagaliśmy...

mimo że padliśmy w tym samym TF co on...

ale nie można o nim powiedzieć że miał słabe staty, bo jako jedyny miał je na PLUS

w pewnym momencie kiedy 2 wieże nexusa były zpuszowane...

kiedy 2 inchibitory były zniszczone...

a sam pan nexus miał tylko 70% hp...

narodziła się kłótnia... "stójcie tam gówna idę na backdora"

no nie mogę powiedzieć że miłe to było... ale ja jako ja uznałem że j**** dałna timłork i wygrana ważniejsza ale 

kiedy powiedział kolejne słowa "Ja to sam wygram tylko nie ruszajcie sie brońcie nexusa" to już mnie to zabalało...

czy on na prawdę nie widział że MY wszyscy mu pomagaliśmy ?...

DALIŚMY K***A WE 4 SURRENDER I PIZDA PRZEGRAŁA !...

tak więc nigdy nie mów że możesz wygrać solo ;x... bo pamiętaj że twój team ma 4 głosy... a ty tylko jeden :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...