Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alteriwnet - Emulator Iwnet

met94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej ta gra jest wyjechana, ale mam takie pytanko wie ktoś kiedy można grac z przyjaciółmi i dlaczego strona domowa nie działa??

I mam taki problem z jedna mapka ale nie wiem od czego to zależny bo nie chce mi się załadować na serwa mapka "Salvage" a na private dział o co tu biega??

http://www.thisbox.pl/rejestracja.html?zaproszenie=53924 <----------- wypas

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chciałbym zagrać z kolegą, ale najlepiej nie na privatu. Jak mogę go zaprosić albo do niego dołączyć??

Da sie?

Poki co sie nie da, w pelnej wersji podobno ma byc system zaproszen podobny do steamowskiego. Mozesz sprobowac przez xfire, ponoc niektorym dziala.

Opublikowano

:(Mam pytanie dlaczego mam 70 level jak pierwszy raz grałem przez netato zdobyłem 5 lvl a następnego dnia mam 70 dlaczego?

EDIT:

OK. Usunołem wszystkie pliki z players oprocz mp_config i config i miałem 1 lvl

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Siema jeśli masz chęć pograć przez Hamchi to wystarczy

Pobrać

Hamachi2

i takie pliki http://bit.ly/diKVAV dobra to wklejamy do folderu z grą potem szukamy taki plik jak "alterIWnet" najlepiej (ale to mój sposóB) tworzymy kopie z nazwą np "alterIWnet3" ten plik "alterIWnet" otwieramy za pompą notatnika i zastępujemy 33bfspz.png (teraz jak chcemy grac przez Hamachi to ustawiamy ten plik z moim ip a jeśli normalnie to z powrotem zmieniamy nazwę alteriwnet3 na alterIWnet a do alteriwnet dopisujemy literkę ,jeśli ktoś tego nie zrozumiał to poprawie xD) jak gramy przez hamachi (plik "alterIWnet"- z mojim ip Hamachi ) i porostu włączamy grę i jesteśmy na serwie w moim kompie jeśli komos zależy na to by stworzy własną grupę (by grano na jego ip Hamachi :P) to proszę o stwierdzenie to napisze

Moja siec Hamachi

LOGIN: codmw2brzyna

Hasła nie ma

Gramy PRZEWAŻNIE od 19 i dalej, im więcej osób tym więcej osób do wyboru jakieś pytania??

No i można pograć z przyjaciółmi bo kilka osób na serwie :P

NIESTETY ZAMYKAM DZIAŁALNOŚĆ Z PEWNYCH PRZYCZYN

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A jak wbic na ip serwera jakiegoś coś do konsoli tak??

Nie da sie.

A są jakieś wieści kiedy wyjdzie pełna wersja tego emulatora?? :P

Nie. Ale system zaproszen ma ponoc wejsc w tym tygodniu.

I jak niby grac przez xfire??

Normalnie jak wlaczysz z kumplem coda to klikasz dolacz w xfire.

:(Mam pytanie dlaczego mam 70 level jak pierwszy raz grałem przez netato zdobyłem 5 lvl a następnego dnia mam 70 dlaczego?

EDIT:

OK. Usunołem wszystkie pliki z players oprocz mp_config i config i miałem 1 lvl

Mod.

Opublikowano

Wszystko działa...prawie dobrze. Mogę nawet godzinę czekać, a i tak nie znajduje innych graczy. Klienta pobrałem po aktualizacji linków, a nat jest otwarty. Drugim problem jest brak modeli postaci na mapkach z DLC, jest tylko sam karabin unoszący się nad ziemią i 2 czerwone litery(?) F i Y, które unoszą się zaraz nad podłożem.

Alteriwnetu użyłem na kopi premierowego coda, więc jego wersja jest znacznie starsza niż 1.1.195- czy może to być przyczyną obu niedogodności?

Bym zapomniał, dwie mapki z DLC, w ogólę się nie ładują (Salvage i Bailout).

I na koniec małe pytanko. Czy gracze którzy korzystają z normalnego iwnetu (oraz cod 1.1.195), mogą dołączyć do rozgrywki na serwerze który został utworzony przeze mnie (cod bez aktualizacji)?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

___________edit___________

Zrobiłem wszystko jeszcze raz, tyle że na mw skopiowanym ze steama. Teraz wszystko działa, jednak dalej nie znajduje nikogo do gry. //Da się jakoś uruchomić konsole w grze, czy muszę korzystać z tej która odpala się przy starcie?

18706.png
Opublikowano

Co do pierwszego trudno powiedzieć może coś złe ci się pobrało jeśli pobierałeś przez torenta

I wątpię zęby chodziło o wersie bo to i tak jest aktualizowane na 1.3.37

Do mapek to prawie nie możliwe komp spełnia wymagania gry??

I wątpię żebyś mógł grac z kimś z poza alter iwnet bo to inny serwer :(

Ok nikogo ci nie znajduje ale wyświetla ci coś?? Komunikat jakiś??

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Z torenta nie pobierałem, szkoda czasu :), z oryginalnej płytki wypakowałem pliki.

Z mapkami już wszystko ok. (acha, komp spełnia wymagania nawet ARMAII, no prawie ;))

Co do tego wyszukiwania, to czekam i czekam, wyszukiwane rozgrywki dochodzą do 150pingu, a potem pisze tylko "wyszukiwanie dostępnych gier" i tak bez końca...

// w multi ciągle pisze że mam wersje 1.0.182

18706.png
Opublikowano

Dzięki, pobrałem old i działa, ale domyśliłem się innej przyczyny, która to powodowała. Była nią łatka, która miała naprawiać crash przy uruchomieniu. Teraz kiedy ją dodam to występuje ten sam problem, a bez niej jest wszystko ok (chociaż wcześniej wywalało crasha). Teraz nie ma łatki, nie ma crasha i wszystko pięknie działa.

Jeszcze raz dziękuje za pomoc :) Byłbym jeszcze rad gdyby ktoś powiedział mi jak to jest z tą konsolą...

18706.png
Opublikowano

Zauważyłem że trudno znaleźć, ale na filmikach widziałem że takowa jest. Może jak się alteriwnet na dobre rozkręci, to będzie takową posiadał...

18706.png
Opublikowano

Rozumiem, że można na tym grać również, gdy ma się bana ?

[b]Pomagam w sprawach związanych z komputerkiem...[/b]

[center]Daj [color=green][size=15]+[/size][/color][/center]

Opublikowano

Jestem natrętny, więc ^^ :

1. Czy mogę jakoś dostać "bana" za granie na DLC na Alter ??

2. Czy robiąć LvL Hack na Alter mogę dostać jakoś "bana" ??

Wiem, że władzę nad "lobby" ma host, więc czy mogą mnie wyrzucać z tego powodu ?

Opublikowano

Jestem natrętny, więc ^^ :

1. Czy mogę jakoś dostać "bana" za granie na DLC na Alter ??

Nie.

2. Czy robiąć LvL Hack na Alter mogę dostać jakoś "bana" ??

Nie.

Wiem, że władzę nad "lobby" ma host, więc czy mogą mnie wyrzucać z tego powodu ?

Nie.

Opublikowano

No i dziękuje. Plusik. :)

EDIT:

Którego EA mogę użyć ?? Melodia - Trainer V2 Beta 1.0.184 ; Player Stats Editor 1.0.184 ; Easy Account Manager 1.0.184 ? Jak by co przedtem miałem wersje 1.0.195 więc nie wiem czy zadziała.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...