Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona ala Snapchat?

Oberu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chciałbym stworzyć stronę na której można by było dodać np swoje zdj oraz ustawić by po 10 sec od pokazania zdjęcia ( wysłania linku i otwarciu go poprzez inna osobę) znikało i nie było by można tego znów zobaczyć wie ktoś jak napisać taką funkcje? :) Ps: Jestem w stanie zapłacić za pomoc przy budowie w przyszłości :) ­

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

1). generowanie zdjęcie i wysyłanie danych do mysql.
2). Jeżeli link z danym id zdjęcie się otworzył, usuwa się zdjęcie i id z mysql.
I cała filozofia :)

Opublikowano

1). generowanie zdjęcie i wysyłanie danych do mysql.

2). Jeżeli link z danym id zdjęcie się otworzył, usuwa się zdjęcie i id z mysql.

I cała filozofia :)

To nie jest takie proste :D. Trzeba jeszcze pamiętać choćby o podstawowym zabezpieczeniu przed zescreenowaniem. Nie jest możliwym w 100% tego zablokowanie, ale jakieś podstawowe sposoby, żeby utrudnić zwykłemu Kowalskiemu taki proceder.

Opublikowano

To nie jest takie proste :D. Trzeba jeszcze pamiętać choćby o podstawowym zabezpieczeniu przed zescreenowaniem. Nie jest możliwym w 100% tego zablokowanie, ale jakieś podstawowe sposoby, żeby utrudnić zwykłemu Kowalskiemu taki proceder.

Raczej niewykonalne, nawet jeśli chodzi o utrudnienie zwykłemu Kowalskiemu, no bo jak niby zablokować funkcję systemową z poziomu strony www? Ani js ani tym bardziej backend nie ma dostępu do funkcji poza przeglądarką. No chyba, że o czymś nie wiem.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Raczej niewykonalne, nawet jeśli chodzi o utrudnienie zwykłemu Kowalskiemu, no bo jak niby zablokować funkcję systemową z poziomu strony www? Ani js ani tym bardziej backend nie ma dostępu do funkcji poza przeglądarką. No chyba, że o czymś nie wiem.

W przypadku coś a'la snapchat próbowałbym uzyskać to drogą 

1. Każ użytkownikowi trzymać lewy przycisk myszki na zdjęciu, żeby mógł je zobaczyć (tak jak w oryginalnym programie)

2. Nawiązując do ww. punktu, nie do końca pewny jestem czy da się to zrobić za pomocą js, ale można by sprawdzić po prostu ile przycisków jest wciśniętych, jak jeden (LPM) nic się nie dzieje, jak więcej to się zamyka screen.

Wczoraj tylko przeleciałem wzrokiem google i ludzie wrzucali kod na blokadę prt scr, z tym, że dzisiaj jak miałem chwilę i to sprawdziłem to faktycznie on nie działał.

Opublikowano

Można zbudować taką usługę za pomocą Php oraz JS a co do blokady Print screenów to też na to jest sposób :) Dzięki za podpowiedz :) 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Specjalista
Opublikowano

Ja bym to uprościł.
Uzytkownik wchodzi na link. w tym czasie ładuje mu sie grafika czy tam video.
Po załadowaniu może obejrzeć media po nacisnieciu "zobacz" i jeżeli po tym nastąpi jakieś naciśniecie klawisza to chowa media :)

Opublikowano

Ja bym to uprościł.

Po załadowaniu może obejrzeć media po nacisnieciu "zobacz" i jeżeli po tym nastąpi jakieś naciśniecie klawisza to chowa media :)

Też dobry pomysł :) lecz są też obejścia do tego np możesz ustawić zamrożenie :) (typowy kowalski nie potrafi tego zrobić :D

­

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Specjalista
Opublikowano

Wiadomo, co człowiek stworzył to człowiek może obejść :)
Ale znowu aż tak dużo sprytnych kowalskich nie mamy, bo przy takich appkach ludzie siedzą, którzy się nudzą, ale szukają jakiegoś uznania.
Taka appka też może służyć do zarobków, ale to juz wykorzystuje sprytny kowalski :)
Jak jesteś zainteresowany wykonaniem to pisz pw :)

Opublikowano

W przypadku coś a'la snapchat próbowałbym uzyskać to drogą 

1. Każ użytkownikowi trzymać lewy przycisk myszki na zdjęciu, żeby mógł je zobaczyć (tak jak w oryginalnym programie)

2. Nawiązując do ww. punktu, nie do końca pewny jestem czy da się to zrobić za pomocą js, ale można by sprawdzić po prostu ile przycisków jest wciśniętych, jak jeden (LPM) nic się nie dzieje, jak więcej to się zamyka screen.

Wczoraj tylko przeleciałem wzrokiem google i ludzie wrzucali kod na blokadę prt scr, z tym, że dzisiaj jak miałem chwilę i to sprawdziłem to faktycznie on nie działał.

Ja bym to uprościł.

Rzeczywiście o tym nie pomyślałem - zależy, które zdarzenie zachodzi pierwsze - zrobienie snapa czy ukrycie obrazka.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...