Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny OS, konkurencja MICROSOFT czy praca bezpośrednia w MS?

nulled123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, prosze odpowiedzieć na pytanie zawarte w temacie. Bardziej jestem zmotywowany do wlasnego OS'u. Nie będę nic opisywać, ale jestem w stanie zrobic rewolucje aka Bill Gates. Prosze tylko o wybór.

Opublikowano

^ty smieszku.

Jesteś w stanie dokonać rewolucji? A wiesz ile musisz w to wsadzić pracy i wysiłku? A i jeszcze jedno - sztab ludzi. Samemu zapomnij. Cieżko dokonać rewolucji na dzisiejszym rynku

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Chcę być testerem! :makka:

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Przypomniał mi się temat z pewnego forum programistycznego 4, gdzie ktoś tez chciał napisać własne OS w Javie, jak to się skończyło to każdy może się domyśleć.

Na okienku w javie z nazwą (OS by nick)

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@Fireho

Wszedłem w linki, żeby się pośmiać ale bardziej mi się smutno zrobiło  ._.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@Fireho

Wszedłem w linki, żeby się pośmiać ale bardziej mi się smutno zrobiło  ._.

Już nigdy nie zasnę po sprawdzeniu tych dwóch linków a szczególnie po drugim ;( 

A co do tworzenia systemu jest to zbędne tak jak pisali na górze ponieważ jest ich mnóstwo np. Ubuntu, Debian, CentOS ... dalej wymieniać?

Opublikowano

Już nigdy nie zasnę po sprawdzeniu tych dwóch linków a szczególnie po drugim ;( 

A co do tworzenia systemu jest to zbędne tak jak pisali na górze ponieważ jest ich mnóstwo np. Ubuntu, Debian, CentOS ... dalej wymieniać?

Jakie zbędne? To że jest wiele rodzajów kawy, to znaczy, że są zbędne? Bo wystarczy nam tylko mała czarna, po co inne.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Jakie zbędne? To że jest wiele rodzajów kawy, to znaczy, że są zbędne? Bo wystarczy nam tylko mała czarna, po co inne.

True, może być i pierdyliard systemów, byle nie brali się za nie ludzie bez pojęcia. Z ciekawostek przyglądam się ostatnio temu projektowi w Ruscie:

https://github.com/redox-os/redox

Opublikowano

True, może być i pierdyliard systemów, byle nie brali się za nie ludzie bez pojęcia. Z ciekawostek przyglądam się ostatnio temu projektowi w Ruscie:

https://github.com/redox-os/redox

Nigga please https://github.com/charliesome/jsos

A tak odnosnie pisania tych systemow to pare razy slyszalem ze pisza kernele na zaliczenie na studiach kek, za pare lat kazdy bd mial swoj system (y)

Opublikowano

Witam, prosze odpowiedzieć na pytanie zawarte w temacie. Bardziej jestem zmotywowany do wlasnego OS'u. Nie będę nic opisywać, ale jestem w stanie zrobic rewolucje aka Bill Gates. Prosze tylko o wybór.

"Jebłem"

Patrząc na wcześniejsze komentarze prawie spadłem z krzesła (:D) tak więc powiem ci tak ...

Robienie swojego systemu to nie zabawa z "Visual Basiciem" czy "Batchem" tylko z sterownikami itp.

Samemu nic nie zdziałasz ... Ja proponuje, na początek przygotować jakąś wypowiedź, sprawdzić czy nie napisałeś w tekście żadnych błędów (bo tutaj to masakra ;c), i przy odrobinie szczęścia znaleźć parę osób do "ekipy".

Pamiętaj, że robienie takiego systemu to poważna sprawa, a nie "panowie tutaj ma byc tam i tu podpisane moim nickiem".

Tyle Ci mogę powiedzieć, życzę powodzenia.

Opublikowano

Chcemy REWOLUCJI!

Ale na serio to sam pisze własny system w C i wątpię aby ci się to samemu udało.

Ale nie odradzam, dużo można się nauczyć.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Chcemy REWOLUCJI!

Ale na serio to sam pisze własny system w C i wątpię aby ci się to samemu udało.

Ale nie odradzam, dużo można się nauczyć.

Tylko życzyć powodzenia!

Opublikowano

Kilka razy podchodziłem do sektora MBR :) - rozumiesz co to znaczy programować w Hex Edytorze :/ na szczęście to tylko mały kawałek kodu na start a potem to już C i __ASM zakopany w funkcjach C.

Znam kilka osób którzy również chcieli zrobić własny system -> po kilku latach jednemu się udało zrobić aby system był w stanie uruchomić kilka programów jednocześnie(multi-threading), a o interfejsie, poza konsolą, pomarzyć można.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...