Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Q-OS (QStrim-OperatingSystem)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Poszukuje małej ekipy w miare dosyć ogarniętej w Visual Basic (najlepiej 2010) ponieważ mam projekt aby stworzyć system operacyjny a potem dodac go do autostaru lub zrobic cos aby był bootowany prosto z biosu. Ja osobiscie mogę zająć się:

-sprawdzaniem klucza aktywacyjnego

-Stworzyc logowanie do ftp

-Chat globalny z FTP dla użytkowników systemu

-Stylistyka systemu.

-Anty Virusa (Chroniącego podobnie do tego Windowsowskiego)

-Jakie mniejsze aplikacje typu notatnik i td.

Dla moich wspulników zostawiam resztę. Oczywicie moge pomagać lecz w innych kwestiach nie mozna odemnie za wiele wymagać.

Jesli jestes chętny aby do mnie dołączyć moje skype to - mistrz461 - a nazwa, która powinna się wyswietlać to Rabarbar

Opublikowano

Na początek może ta lektura http://www.empik.com/slownik-jezyka-polskiego-pwn-opracowanie-zbiorowe,2362641,ksiazka-p.

Jestem pewien że napisanie anty wirusa zbliżonego chodź by w najmniejszej części do "tego windowsowego" zajmie ci dużo czasu.
Dalej leci pytanie po co? Po co chcesz tworzyć coś co będzie totalnie bez użyteczne? Mało jest darmowych systemów? Mądry człowiek ściągnie windowsa, mądry uczciwy człowiek linuxa a reszta hipsterów android os itp.
Planujesz coś co wymaga od groma pracy, czasu, wysiłku i pieniędzy. Ludzie których szukasz na pewno nie będą robili tego za darmo. Już tylko się doczepię do tego że skoro szukasz ludzi do czegoś takiego to przedstaw co ty umiesz, co zrobiłeś i co jesteś gotowy zrobić dla projektu.. Bo wygląda to jak byś próbował ich wydymać.

Powodzenia w tym czymś. Zostaje mi tylko zgodzić się z kolegą @tubady123 że to nie będzie system operacyjny a zwykły program który będzie działał na windowsie (więc po cholerę to robić). 

Daj znać jak idzie postęp prac ^^.

Opublikowano

Jesli chodzi o to co już stworzyłem to prosze bardzo   jest to mój chat globalny z logowaniem oraz rejestracją na ftp a jeli nie chcesz się rejestrowac to testowym kontem jest:

Nazwa - hmmhmm

Hasło - hmmhmm

Opublikowano

Gratuluję, jesteś gotowy tworzyć systemy operacyjne mogące konkurować z windowsem.

Swoją drogą zawsze jak wstawiasz link, dodajesz do niego skan.. tak w ramach przypomnienia.

Opublikowano

Gratuluję, jesteś gotowy tworzyć systemy operacyjne mogące konkurować z windowsem.

Swoją drogą zawsze jak wstawiasz link, dodajesz do niego skan.. tak w ramach przypomnienia.

On stworzy system dzialajacy pod windowsem ktory bedzie lepszy od windowsa :O

A co do tego chatu to moge dac reke uciac sobie ze albo masz dupne api na darmowym hostingu w php albo w programie podales passy do ftp i mozna to w minute zlamac

Opublikowano

matix złam bardzo cie proszę poniewaz chciałbym pozabezpieczać swój program do czasu premiery. A i czy mógłbys dodac na skype mistrz461, ponieważ chciałbym kilka porad dot. chatu.

Opublikowano
A co do tego chatu to moge dac reke uciac sobie ze albo masz dupne api na darmowym hostingu w php albo w programie podales passy do ftp i mozna to w minute zlamac

Tak, darmowy hosting + hasła są w programie. Świetnym pomysłem byłoby ukrycie ich w jakikolwiek sposób, ale mniejsza z tym.

Co do tematu:

• Robienie płatnego systemu będącego nakładką na Windowsa pisaną w Visual Basic nie ma sensu
  • Po co komu wbudowany chat i klient FTP w systemie?
  • Aby zrobić dobrą "stylistykę systemu" trzeba dobrze znać się na grafice(lub wynająć grafika, prostsza opcja)
  • Szczerze wątpię w to, że napiszesz antywirusa(wiesz, trzeba do tego mieć mnóstwo wiedzy, a ty raczej nie pokazujesz tego wrzucaniem haseł do kodu jako zwykły tekst)
  • Błędy ortograficznie tragicznie wpływają na odbiór ogłoszenia
  • Przecież według ogłoszenia nic nie będziesz robił, a po prostu wszystko zostawisz swoim "wspulnikom"
  • Skoro nie można od ciebie dużo wymagać, to czemu ktoś miałby chcieć pracować nad wybitnie wątpliwym projektem?
Opublikowano

Moze zabezpieczone api w php?

Albo napisac serwer na socketach (ja for fun w 2 dni zrobilem serwer w javie i clienta w c# z obsluga komend i parserem jsona przez ktorego podawalo sie nazwe klasy do wykonania i argumenty)

Opublikowano

Proponuje najpierw nauczyć się języka polskiego. Potem języków programowania. Dopiero wtedy może coś samemu napiszesz(ja mam napisany setup,boot,kernel(początek),linker)

Ps: W tym języku będzie ci ciężko napisać system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...