Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Typ serwera typu Hard Ban ?

koslsjshshs

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz aby taki serwer powstał ?

• TAK
      6
    • NIE
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pomysł, aby stworzyć serwer Hard, ale nie taki zwykły osoby, które grały kiedykolwiek w grę Minecraft i spotkały się z serwerem typu hard wiedzą, o co chodzi w Hardzie a dla tych, którzy nie wiedzą chodzi mi o serwer, na którym śmierć będzie się wiązać z banem na np. od 1 do 3 dni to już od was zależy.

Dodatkowo miałem jeszcze takie pomysły:

- Mikstura nieśmiertelności byłaby bardzo rzadka i droga po wypiciu dawałaby nieśmiertelność na np. 12 h (blokowałaby ona też możliwość ataku)

- Każdy nowy gracz dostawałby 30 min ochrony i nikt nie mógłby go atakować ani on.

- Do gry zostałaby dodana tzw. Mapa, po której w pewnym sensie moglibyśmy się przemieszczać i np. Gracz z miasta Lord nie mógłby cię zaatakować, jeżeli byś był w mieście Mage (nad tym się zastanawiam nie wiem, czy mam takie możliwości)

Zapraszam do ankiety i dawania propozycji co jeszcze mogłoby się znaleźć na takim serwerze.
Opublikowano

Chce ci się przerabiać sf?

Jak dla mnie może być, ale mam jeszcze lepszy pomysł, bardziej rozbudowany. Więcej szczegółów na pw.

Footballplayer.pl <- Nowa gra piłkarska! :D

Opublikowano

Chce ci się przerabiać sf?

Jak dla mnie może być, ale mam jeszcze lepszy pomysł, bardziej rozbudowany. Więcej szczegółów na pw.

Powiem ci że nie trzeba tu aż tak gry przerabiać a programistę w pewnym sensie już mam.

Opublikowano

wiesz, że 20 graczy nie wystarczy, żeby taki serwer funkcjonował prawidłowo ? :)

jesli wiekszosć z tych rzeczy byłaby poza swf to nie był by problem ale żeby to jeszcze jakoś ładnie wyglądało

Hejo

Opublikowano

Powiem ci że nie trzeba tu aż tak gry przerabiać a programistę w pewnym sensie już mam.

1. Nie nazywaj osób z tego działu programistami. Obrażasz w ten sposób prawdziwych programistów.

2. Śmierć tzn.? Przegrana misja w karczmie, w lochach i na arenie? Jeśli tak to lochy byłyby bardzo ryzykowne, a na arenie każdy gracz z wysokim lvl'em zabijałby tych z mniejszym. To nie jest minecraft, to jest gra via www.

3. Jak chciałbyś wgl. to dodać? Edycja swf jest pawie awykonalna.

Przemyślałeś ten pomysł, czy dodałeś post spontanicznie? Żadna z kwestii nie jest do końca przemyślana, a i tak projekt nawet nie wystartuje, ew. skończy się po 1-2 tyg.

Opublikowano

1. Nie nazywaj osób z tego działu programistami. Obrażasz w ten sposób prawdziwych programistów.

2. Śmierć tzn.? Przegrana misja w karczmie, w lochach i na arenie? Jeśli tak to lochy byłyby bardzo ryzykowne, a na arenie każdy gracz z wysokim lvl'em zabijałby tych z mniejszym. To nie jest minecraft, to jest gra via www.

3. Jak chciałbyś wgl. to dodać? Edycja swf jest pawie awykonalna.

Przemyślałeś ten pomysł, czy dodałeś post spontanicznie? Żadna z kwestii nie jest do końca przemyślana, a i tak projekt nawet nie wystartuje, ew. skończy się po 1-2 tyg.

1. Nie mam programisty z tego działu tylko programistę prawdziwego, który zna się na rzeczy

2. Chodzi o śmierć na arenie wszystko zostałoby tak zbilansowanie, że gracz z 100 lvl nie może zaatakować gracza z 10 lvl

3. Tak jak powiedziałem nie jestem pewien czy mam na to takie możliwości rożmyślałem, że działałoby to na zasadzie kilku serwerów połączonych ze sobą.

4. Napadła mnie myśl aby coś takiego stworzyć jest to tylko pytanie czy by się wam to spodobało nic nie jest pewne.

Opublikowano

@koslsjshshs

Taki serwer mógłby ruszyć, ale nie HARD, do takiej zabawy polecam Medium.

Ewentualnie w późniejszej fazie zmienić na Harda, Medium/Harda.

Tak wiem nie chodziło mi o tryb hard tylko o dodanie takiej opcji banów do gry co do trybu dobrze mówisz.

Opublikowano

@koslsjshshs

Lub...

Zamiast bana uniemożliwić wejście do karczmy np. na 3 godziny.

Pomysłów jest wiele, nie musi to być ograniczenie całej gry (w tym przypadku banem) - zniechęci to graczy, którzy nie grali w tą grę wcześniej.

Tak myślałem o tym ale własnie podsunołeś mi jak to skonstruować zamiast bana na dni to blokada karczmy etc. lochów. Powiem ci bardzo dobry pomysł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...