Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się grać na globalu? Na jakim serwerze?

Chris.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio zastanawiałem się chwilę nad powrotem do PL'a bo a to GRP sie rozsypuje a to CS mi się nudzi i tak dalej...

1. Opłaca się grać? (nie dla zarobku itp. tylko dla przyjemności)

2. Sporo ludzi gra na globalu?

3. Jaki jest najnowszy serwer i jak na nim z cenami +-?­

784091427630431250239.png

Opublikowano

Dla przyjemności to na PL chyba grało się do 2008/2009 roku  jak privy jeszcze raczkowały i było ich kilka i to tylko te z kraju ryżu itd. Teraz dla przyjemności każdy wali na prywatnych serwerach bo co to za przyjemność siedzieć w chu* godzin na PL i wydropić kasy tylko na jeden item np. hełm, gdzie na privie nawet na hardzie można mieć w tym samym czasie 50% więcej. Moim zdaniem od czasu wejścia privów i to że nawet yangi można kupić na Globalu w Item-Shopie(mimo, że drogie i każdy kupuje na allegro) to śmiech na sali i nie opłaca się grać.

Opublikowano
Opublikowano

­@kubatoja

Granie na hardzie mija się z celem. Wszystkie w tym momencie przypominają PL'a z trudnością. Co do samych prywatnych serwerów to jednak podziękuję bo nigdy nie wiadomo kiedy przestanie być opłacalny i zostanie zamknięty. Na PL'u ostatnio podobno się troszkę dzieje więc postanowiłem zapytać.

784091427630431250239.png

Opublikowano

Jak dla przyjemności to się opłaca. Oczywiście musisz poświęcić dużo czasu żeby coś osiągnąć ale wszystko się da powoli. Najwięcej osób chyba gra na Negrosie.

Opublikowano

1. Opłaca się grać ostatnio są bardzo często eventy ( zuo, złote piłki ). Da się ugrać bez isu.

2. Zależy jaki serwer ja Ci polecam gre na Etolin/Tortuga, bo miła atmosfera i trochę ludzi jest.

3. Najnowszym serwerem jest Tortuga. Ceny wahają się do starych czasów PL.

Opublikowano

­@kubatoja

Granie na hardzie mija się z celem. Wszystkie w tym momencie przypominają PL'a z trudnością. Co do samych prywatnych serwerów to jednak podziękuję bo nigdy nie wiadomo kiedy przestanie być opłacalny i zostanie zamknięty. Na PL'u ostatnio podobno się troszkę dzieje więc postanowiłem zapytać.

No to chyba nie grałeś na prywatnym serwie typu hard. Nikt normalny nie tworzył by tego samego co jest na Globalu. Masz przykład WOM2-Hard serwer cud, miód i orzeszki. No to masz coś za coś do wyboru easy/medium/hard w zamian Globala. Jak się trafi dobry team to można grać i grać i mogę się założyć, że prędzej Ci się znudzi granie niż padnie. Jest kilka serwerów jeszcze nie dawno stał elitem2, który miał 5lat reszty nie wymieniam.

Opublikowano

Mijają lata, a global to global jak kiedyś (jednak z trochę mniejszą liczbą graczy). Czy warto wracać? Moim zdaniem tak, ponieważ jakby nie patrzeć to wyrobiona marka, która nie zniknie z rynku jak dziesiątki prywatnych serwerów każdego miesiąca. Na liczbę graczy narzekać nie można - spoty często zajęte, tak więc widać, że coś się dzieje. Cenowo też nie jest źle, aczkolwiek trzeba poświęcić trochę czasu, aby wyrobić jakiś ekwipunek - wszystko zależy od szczęścia. Jeśli chcesz grać to polecam Tortuge bądź Negrosa i towarzystwo, ponieważ samemu szybko możesz odczuć niechęć.

Opublikowano

Global teraz jest jak prywatny serwer metin2 który jest hard. Wprowadzili dropy różnych śmieci jak piłki czy szkaty blasku i ekonomia serwerów totalnie leży i kwiczy, bodzie strasznie potaniały, wszystko tanieje, a zwłaszcza fms'y/riby +9.

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...