Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Global?

QuatEr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym zagrać na serwerze globalnym, bo nie robiłem tego od kilku lat, ale nie wiem na którym. Chodzi tu o dylemat między PL UK a US. Dwa ostatnie z powodu ciekawości i fascynacji językiem angielskiem. Teraz pytanie który z tych trzech mi polecacie? Prosiłbym o wady i zalety. W razie wyboru US powiedzcie mi jak to jest tam z pingiem? Czy normalne ruchy są jakieś spowolnione i czy będę cierpiał z tego powodu?

Opublikowano
wom2.org to taki trochę global, tylko z eventami niemal codziennie, szybsze czytanie KU, robienie misji konnych etc. Za codzienne głosowanie możesz też zdobyć DC (SM). Jest tam wiele autorskich systemów, więc polecam Ci ten serwer, zamiast jakiegoś globala.­

tenor.gif

Opublikowano

wom2.org to taki trochę global, tylko z eventami niemal codziennie, szybsze czytanie KU, robienie misji konnych etc. Za codzienne głosowanie możesz też zdobyć DC (SM). Jest tam wiele autorskich systemów, więc polecam Ci ten serwer, zamiast jakiegoś globala.­

Popieram, jest to prywatny serwer ale na najwyższych standardach - mogę tutaj powiedzieć, że pod względem społeczności, eventów, administracji zdecydowanie lepszy od PL'a. Nie ma mowy o jakiś problemach, świetnie dopracowany i bez bugów. Gra na nim.. no około 1k graczy w południe, 1,2k popołudniami. Stoi od długiego czasu, w razie wątpliwości możesz o nim poczytać na MPC czy googlując opinie.

Co do PL'a - jeśli nie zamierzasz wydawać pieniędzy na IS'a to gra będzie bardzo utrudniona w stosunku do WOM2 - na WOM2 jak kolega wyżej wspomniał masz darmowe SM'y, ogólnie na rynku występuje tam dużo IS'a za yangi, są eventy z wymianą książek na instrukcje, zbieraniem szkatułek z piratów tanaka na pustyni, OXy i te sprawy - eventy praktycznie codziennie (rzadziej co dwa dni) = itemy z IS od tak na codzień. Jest to jednak hard i co do ekwipunku - łatwiej się gra bo masz dostępne dodania i zmianki na rynku za yangi (jednak nie są takie tanie).

­

­

Opublikowano

Z tego, co mi się wydaje to te serwery nie różnią się niczym poza językiem, ten sam poziom expienia (jak krew z nosa), te same yangi, ulepki, bronie, zbroje. Ja zapraszam na PL-a, a dokładniej na serwer "Etolin" - gram i polecam. Może tłumów nie ma, ale fajna atmosferka (nocne rozmowy o ru**aniu matek, oczywiście bez spiny, czysto for fun). :D

world of metin jest obecnie najlepszym globalem :)

WOM2 Nie jest globalem, to priv łudząco podobny do globala, nie wprowadzaj go w błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...