Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diana carry?

Elfinonnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to teraz takie szybkie podsumowanie. Diana, czy elise. Oby dwie mają zarówno zdolności carry na late game, jak i świetną dyspozycyjność do ganków. 

Raczej elise, ma bardzo silne ganki, moze i slabnie w late ale w early juz powinna zrobic swoje.

Co do diany w late game jest op ale najpierw trzeba dotrwac do tego late game'u, jesli enemy bedą mieli sporo przewage to ciezko bedzie ci wycarrowac bo jestes mele.

Opublikowano

robisz devouera czy coś takiego i pasywe masz co dwa AA, a nie co trzy i szybkie easy combo do wykonia

xD

Co do tematu to nie mainuję diany, ale miałem już nie raz "przyjemność" grać przeciwko temu championowi i muszę przyznać, że jest całkiem silna. Można nią grać na topie/midzie i jungli, posiada całkiem łatwe ganki po szóstym poziomie, dobrą wytrzymałość jak na maga i mnóstwo obrażeń.

giphy.gif

Opublikowano

Diana to mocny champiom :) Prawdę mówiąc deva na niej nigdy nie widziałem, ale nie przekonuje mnie. Po prostu są lepsze drogi niż ten przedmiot.
Gdybym miał wybierać pomiędzy Elise i Dianą, brałbym panią od księżyca. (Nie, moje obrzydzenie i strach przed pająkami nie mają tu nic do rzeczy).
Co do samego tytułu "Diana carry?" - odpowiadam: tak, jeśli ją dobrze poznasz i przyzwyczaisz się do niej, to można wycarrować grę. :)

Do chłopaków piszących elaboraty powyżej:
No dajcie spokój... Dużo pustosłowania i udowadniania sobie różnych rzeczy w czysto akademickiej dyskusji. Ani to w temacie, ani zbytniego sensu nie ma. Jak widać część używa określenia, część nie. Z tym się nie wygra. Na siłę chcecie coś nazwać specjalną nazwą. Mnie szczerze mówiąc, chociaż gram w lola od kilku lat nie interesuje czy daną postać można opisać jako nukera/burstera czy blowjobera.
(Ale co ja tam wiem, ja tylko skromny gold).

Peace :D

Opublikowano

Dżunglerzy pod AP nie są pod late, nie mogę nawet o takiej sobie przypomnieć... diana, elise, nidalee, evelynn, to wszystko jest pod early, fakt, robią coś w late, ale w porównaniu do np. orianny z full buildem są niczym - głównie z powodu bicia z bliska - jeżeli są AP to jezeli są glasscannonem to po prostu umierają po użyciu zhonyi.

Opublikowano

Dżunglerzy pod AP nie są pod late, nie mogę nawet o takiej sobie przypomnieć... diana, elise, nidalee, evelynn, to wszystko jest pod early, fakt, robią coś w late, ale w porównaniu do np. orianny z full buildem są niczym - głównie z powodu bicia z bliska - jeżeli są AP to jezeli są glasscannonem to po prostu umierają po użyciu zhonyi.

Powiem ci, że kupiłem diane, i nie żałuje zakupu. Diana na każdym poziomie ciśnie niesamowicie. W pare sekund składałem Dariusa 4k hp ze spiritem i butami na mr. Tak więc nie można powiedzieć że diana robi mniej niz taka oriana, bo ori nie jest w stanie wziac adc na combo, a diana robi to z łatwością. Więc combo na adc i zhonya czekając na team. i tf wygrany

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Orianna nie jest w stanie wziąć ADC na kombo? Jest i to spokojnie - żaden assasyn nie równą się w late gamie z w pełni nastackowanym apc(no chyba, że go zabije zanim coś zrobi), orianna jeżeli trafi wszystkich( co zrobić sporo łatwiej niż dianą trafić wszystkich) może zabić midera adc i supporta na combo, choć to nie o niej temat, ale tak jak wspomniałem, ranged w late>meele w late.
Choć fakt - diana jest dobrym wyborem.

Opublikowano

Wiem o oriannie, swego czasu była moim mainem, ale co z tego, ze ma slabe przeliczniki? moze miec gorsze niz diana, co nie zmienia faktu, ze adc bierze na combo bez problemu ( zwlaszcza, ze w combo moze uzyc zwykle 2 razy q ) i CALE jej combo jest AOE i z zasięgu, czego o takiej dianie nie możesz powiedzieć, więc jeżeli trafi takiego ADC, APC to team fight na 90% wygrany, bo po prostu umierają, co w przypadku diany, która też może zabić na combo, nie jest takie łatwe bo odrazu dostaje focusa(jest meele).

Oczywiście jeżeli wciąż rozmawiamy o LATE GAME.

Jeżeli chcesz postać TYLKO pod late, to nie bierz ap junglerów, tylko np z devourerem lub miderów/toperów jeżeli AP. Zwykle jest tak - że jak mocne early, to słaby late, i na odwrót, zwłaszcza przy AP postaciach, które w early albo biją mało z zasięgu albo sporo z bliska - MEELE w LATE nie równa się z RANGED w late. ( są wyjątki )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...