Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pochwal się swoją twórczością

DarHor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ideą strony jest możliwość podzielenia się z innymi użytkownikami swoją twórczością. Wszystkie wpisy podzielone są na kategorie, istnieje również kategoria "cytaty" w której znajdują się ciekawe cytaty różnych, sławnych autorów. Każdy użytkownik może dodać ulubiony cytat swojego autora. Możemy wyrazić swoją opinię na dany wpis oraz przyznać mu złotą gwiazdkę, a wpisy które nam się szczególnie podobają dodać do zeszytu który sami tworzymy w celu ich łatwej segregacji.  I to chyba tyle z ogólnych i najważniejszych rzeczy. Strona wciąż jest tworzona więc zawiera kilka błędów i jest jeszcze nie skończona w 100% oraz brak na niej sensownej treści. Temat tworzę w celu uzyskania waszej oceny oraz wskazaniu co jest nie tak, co powinienem zmienić

Link:

http://cytaty.swhosting.pl/

Konto testowe
Login: MPCForum

Hasło: MPC

Opublikowano

Ok to lecimy.

Wygląd i funkcjonalność:

• domyślny styl Semantic UI - strona wygląda przez to jak jakiś panel administracyjny CMSa,
  • brak skrajnych marginesów bocznych paneli
  • losowy autor po lewej stronie panelu - nie bardzo wiem po co to - już lepsze losowe cytaty (no i trzeba nazwać to odpowiednim nagłówkiem),
  • niepotrzebne komunikaty przy klikaniu gwiazdek - zmiana gwiazdki jest wystarczającym sygnałem, ze zadziałało - zamiast rozpraszającego komunikatu dodaj dynamiczną zmianę wyświetlanej liczby gwiazdek,
  • po wypełnieniu formularza (rejestracji, dodania wpisu) zostajemy w tym samym miejscu - powinno być przekierowanie do strony logowania / utworzonego wpisu,
  • zgłoszenie wpisu jako zwykły prompt - paskudztwo ;)
  • paginacja wyświetla się nawet jak jest tylko jedna strona (nieszczęsna jedynka w kwadracie),
  • dużo niedoróbek (nieostylowane formularze kontaktowe, brak paddingu w niektórych miejscach itp).

Technikalia:

Ogólnie to strona wygląda jak wczesny prototyp i mam nadzieję, że tak właśnie ją traktujesz. Co do samego pomysłu to jest do bólu standardowy i nieinnowacyjny, więc nie ratuje sytuacji.

Powodzenia w dalszej pracy.

PS

Wielu błędów składniowych mógłbyś uniknąć, gdybyś używał porządnych narzędzi - ściągnij sobie jakieś dobre IDE (mój faworyt - PhpStorm).

Do scalania i minimalizowania css i js polecam -> https://github.com/gulpjs/gulp

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Ok to lecimy.

Wygląd i funkcjonalność:

• domyślny styl Semantic UI - strona wygląda przez to jak jakiś panel administracyjny CMSa,
  • brak skrajnych marginesów bocznych paneli
  • losowy autor po lewej stronie panelu - nie bardzo wiem po co to - już lepsze losowe cytaty (no i trzeba nazwać to odpowiednim nagłówkiem),
  • niepotrzebne komunikaty przy klikaniu gwiazdek - zmiana gwiazdki jest wystarczającym sygnałem, ze zadziałało - zamiast rozpraszającego komunikatu dodaj dynamiczną zmianę wyświetlanej liczby gwiazdek,
  • po wypełnieniu formularza (rejestracji, dodania wpisu) zostajemy w tym samym miejscu - powinno być przekierowanie do strony logowania / utworzonego wpisu,
  • zgłoszenie wpisu jako zwykły prompt - paskudztwo ;)
  • paginacja wyświetla się nawet jak jest tylko jedna strona (nieszczęsna jedynka w kwadracie),
  • dużo niedoróbek (nieostylowane formularze kontaktowe, brak paddingu w niektórych miejscach itp).

Technikalia:

Ogólnie to strona wygląda jak wczesny prototyp i mam nadzieję, że tak właśnie ją traktujesz. Co do samego pomysłu to jest do bólu standardowy i nieinnowacyjny, więc nie ratuje sytuacji.

Powodzenia w dalszej pracy.

PS

Wielu błędów składniowych mógłbyś uniknąć, gdybyś używał porządnych narzędzi - ściągnij sobie jakieś dobre IDE (mój faworyt - PhpStorm).

Do scalania i minimalizowania css i js polecam -> https://github.com/gulpjs/gulp

I o taki komentarz mi chodzilo. Dzieki, postaram się wszystko poprawić. A co do strony to tak, jest prototypem. Taki zarys który trzeba dopracować. Postaram się zastosować do porad :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...