Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Redakcja Internetu

King of Tiger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, poziom "newsów" jest niski. O ile można te "wypociny" nazwać newsem, bo wychodzą, zazwyczaj, ze dużym opóźnieniem, a o sporej dawce ciekawych informacji się zwyczajnie nie napisze. Jak taki chojrak, to znajdź osoby, które pracowałyby, kogoś kto jest "kreatywną osobą". Napisz do Lorda Papkina i jak całość będzie miała ręce i nogi, to gwarantuje ci, ze redakcja zostanie dodana. Bo "ty chcesz i tak musi być" ale prawda jest taka, ze nie ma osób, które pisałyby chociaż tak dobrze, często i dużo, żeby warto było wchodzić w dział poświęcony owej redakcji.

Ps po jakiego c***a komentujesz wszystkie głosy na nie?

Opublikowano

Ogólnie sam pomysł jest słaby, kolejna redakcja która wypuszczałaby news co tydzień. 

W ogóle obecnie redakcje są fatalnie rozporządzone, kto był ten wie jak one działają. Ludzie myślą przed dołączeniem do redakcji "kurczę, ale będzie super - nowi ludzie, nowe wyzwania będę pisać newsy codziennie/co 2 dni" a to taki c**j, wchodzisz redakcji a tam wszyscy mają te pisanie w dupie.

Jedynym mądrym pomysłem który przychodzi mi do głowy to połączenie wszystkich redakcji w jedną (o podobnej tematyce) np. wszystkie sprawy związane z IT czyli smartfony, komputery, jakieś sterowniki, gry itd. powinny być w jednej, potężnej redakcji która dobrze funkcjonuje i codziennie dodaje minimum ten 1 news, ale standardem powinny być 2-3. Wtedy to można nazwać redakcją. Wiadomo, nie każdy jest specjalistą w wszystkich dziedzinach elektroniki, dlatego redaktorów też powinno być kilku, ale o różnych zainteresowaniach i predyspozycjach. 
Tak samo nie widzę sensu robić oddzielnych redakcji pod każdą grę, bo tego nikt nie czyta. Powinny być nowości z gier MMO - kolejna duża redakcja i tyle. Dwie redakcje w której wszystko dobrze działa, a nie robienie tysiąca redakcji żeby tylko były. Przecież teraz wszystko jest tak poukrywane, że nikt tego nie czyta nawet. Ja nie pamiętam kiedy jakiegoś newsa z elektroniki przeczytałem na mpc. 

lownfast

Opublikowano

Dużo z was krytykuje redakcje. To może zamiast tego zrobić Jeden dział gdzie użytkownicy będą umieszczać jakieś artykuły? A użytkownik który będzie miał najwięcej i najładniej napisanych artykułów dostanie jakąś plakietkę np ,,Redaktor IT'' czy coś, która będzie miała uprawnienia np. Black Membra/Best Membra

Opublikowano

Dużo z was krytykuje redakcje. To może zamiast tego zrobić Jeden dział gdzie użytkownicy będą umieszczać jakieś artykuły? A użytkownik który będzie miał najwięcej i najładniej napisanych artykułów dostanie jakąś plakietkę np ,,Redaktor IT'' czy coś, która będzie miała uprawnienia np. Black Membra/Best Membra

Ty wiesz w ogóle jak funkcjonuje redakcja? Jeżeli ktoś ma pisać artykuły tylko dla plakiety, to powinien zostać wyrzucony z marszu. Znajdziesz mi korektora, który będzie to wszystko poprawiał? Obecnie każdy artykuł musi przejść przez korektora, zresztą nie tylko tutaj bo wszędzie tak jest. Tutaj nie trzeba szukać nowych rozwiązań, tylko trzeba naprawić źle funkcjonującą redakcje. Jeżeli coś źle funkcjonuje to się to krytykuje, proste? 

Jeżeli w ogóle team MPC chce żeby redakcje miały jakąkolwiek przyszłość (no chyba że 50 wyświetleń w ciągu miesiąca jest dla was zadowalające), to musi się ktoś za to zabrać. Ktoś wpadł na pomysł redakcji, ktoś to zrealizował a teraz to tak leży bez ładu i składu. To co pisałem wyżej, czyli dwie duże redakcje i cholera jasna rekrutacja na jakimś poziomie, bo póki co każdy może się dostać do redakcji niezależnie od tego jak słaby poziom reprezentuje pisząc artykuły. Do tego jacyś graficy tylko dla redakcji, bo to co było (nie wiem czy nadal tak jest) z grafikami to jakaś komedia. Nieraz czekałem po dwa tygodnie na grafiki do artykułu i w końcu sam musiałem je robić, bo Dziobagg czy ktoś tam miał na mnie foszka i nikomu się nie chciało ruszyć dupy. Jak kogoś pogoniłeś to jeszcze Ci uwagę zwracali, że to wolontariat. Jeden korektor na kilka działów redakcji i tak to wygląda, a Ty chcesz im jeszcze dokładać. 

lownfast

Opublikowano

Na nie, zróbcie jedną redakcję i wstawiajcie raz na tydzień/miesiąc całą zlepkę nowości, a nie tematy które mają po 50 wyświetleń i są kopiowane.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Redakcja Internetu to trochę za mało. Proponuję Redakcje Komputerów - sprzęt, Internet i wszystko co z tym związane.

Ja sięgnęłabym jeszcze szerzej. Nowinki technologiczne?

­

c:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...