Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z Tibią 8.6 na Windows 10

Tata_Gimpera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. Lubię grać w Tibię, ale w przeciwieństwie do niektórych ludzi, wolę grać na najnowszych wersjach. Dlaczego? Bo tam mam niekiedy nawet po 400 FPS, i to na zintegrowanej Intel HD 4000. I śmiga idealnie na Windows 10.

Ale w przypadku grania na jakimkolwiek OTS na wersji 8.6, jest masakra.

-Limit FPS nie działa poprawnie (jak mam 50, to limituje na 61)

-FPS szybko spadają, Po odpaleniu gry mam po max. 170, a po zaledwie kilkunastu minutach grania wszystko się tnie, i czasem mimo że mam po 50 FPS to mam wrażenie jakbym miał 30.

I teraz najgorsze:

-Często mam takiego dziwnego buga, że nie mogę się ruszać, ale jak puszczam spella (np. exori gran) to widać jego animacje tak jakbym stał w innym miejscu. I to jest najbardziej wkurzające, bo przez to nie mogę bocić. Elfbot po kilku minutach bocenia przestaje działać właśnie przez tego buga.

I teraz mam pytanie, czy te wyżej wymienione przezemnie rzeczy ma każdy na wersji 8.6, czy może jest to wina Windowsa 10?

I czy da się jakoś poprawić działanie 8.6, może używając jakiśch zewnętrznych programów.

Opublikowano

Ten bug, że spelle są w innym miejscu niż postać to tylko na ots się zdążą typu Vestia ect. Odpal skrypt typu auto 2000 if [$standtime >= 20*1000] moven

Opublikowano

Nie ustawiłem żeby zbierało loota, ale o dziwo ten skrypt i tak pomógł. Dzięki.

Zastanawiam się czy da się jeszcze jakoś poprawić te FPS'y i ping (port 7171 ale nie wiem czy to takie ważne)

#Edit

I czy zmiana priorytetu Tibii na "Wysoki" bądź "Czasu Rzeczywistego" przyniesie jakies pozytywne skutki?

Opublikowano

Banalna sugestia, robiłem to ciągle od dawna i nic z tego.

Jedynie ta zmiana silnika na inny i potem spowrotem na Directx9 pomaga w "zresetowaniu" FPS do normalnych wartości. Ale po kilku minutach znowu lagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...