Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wypali połączenie tych obu trybów ze sobą?

KksGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem, że tych tematów jest mnóstwo ale chciałbym uzyskać odpowiedź akurat do tego przypadku.

Czy serwer typu MineZ (MineCraft zombie | silniejsze zombie, słabsi ludzie etc.) połączony z serwerem GUN (Strzelanie, bronie, pojazdy) wypali? Oczywiście zakładając, że byłaby dobra administracja, brak lagów, dobrane pluginy, fajny spawn itp. ?

//Nie, nie jest to puste gadanie. Zrobię to - jeżeli dużo osób będzie chciało, lecz nie liczę na tłumy

Opublikowano

Ma szansę wypalić o ile nie zablokujecie możliwości ingerencji w mapę czy to przez jej niszczenie lub budowanie nowych budynków (co jest podstawowym założeniem gry). Sam z chęcią zagrałbym na takim serwerze bo są one rzadkością na polskiej scenie serwerów. Pamiętać musisz również o reklamie, która często decyduje o sukcesie całego projektu.

Opublikowano

Mogłoby być fajnie, o ile byłoby to naprawdę dobrze ogarnięte. 

Tylko co do sprawy administracji to dobrana musi być, że hohoho, bo ludzie na takim serwerze zadawaliby dużo pytań i musiałby ktoś odpowiadać. :p

Opublikowano

tak, ale będziesz miał problem z przebiciem się przez konkurencję

jaką konkurencje nie ma chyba dobrego serwera mc na którym gra 10+ osób z trybem zombie 

xmMfHrm.png
Opublikowano

Jak najbardziej. Zaplanuj wcześniej jak to ma wyglądać, a dopiero potem zabierz się za robotę. 

Jeżeli wszystko będzie ok to na pewno ludzie wbiją.

POMOGŁEM LICZĘ NA LIKE

Opublikowano

Jesli bedziesz posiadal dobra maszyne/VPS to lagow na pewno nie bedzie (no chyba ze zle skonfigurujesz serwer).
Moim zdaniem jest to dosyc fajne połaczenie i moze byc ciekawie ;)
Jesli potrzebowalbys pomocy przy serwerze napisz na prov a na pewno Ci pomoge!

Pozdrawiam! ;)

Opublikowano

jest szansa mała bo mała ale jest sam niechętnie pod chodzę do tego typu rozgrywek :/ 

Uzasadnisz dlaczego, nie grasz na takich trybach?

Opublikowano

Myślę, że zawsze warto spróbować czegoś takiego co jeszcze nie było (ja nie widziałem), może bym zagrał na takim serwerze. Życzę powodzenia :)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

­ta serwer ma jak najbardziej szansę wypalenia był już taki craskShot+ mythicmobs ... czy cos takiego do tego plugin na plecaki skrzynie (oczywiscie nic nadzwyczajnego pluginy z bukkit.org) do tego niesamowity skrypt (zbugowany ) na informacje na czacie o tym że "masz zlamana noge" "za niedlugo bedziesz musial poszukac czegos do jedzenia" itp grało na nim średnio 30/40 osob

serwer gówniany no może nawet był jednym z najgorszych na których było mi grac a co się do tego przyczyniło:

- mapa "autorska" z czego 70% mapy płaska równana worldEditem , 10 domków i Copy , Paste , rotate , bardzo mała liczba skrzyń !! normalnie 1-2 skrzynki na wieżowiec , łup ze skrzyń 50% ze znajdziesz broń 1% coś do zjedzenia 49% śmieci

- zwykle zombie (hehe serwer był bardziej PvP niż PvE ) ale dumnie chwalili się ze jest to serwer apokalipsa zombie WarZ

- Ekwipunek to kpina można było posiadać 36 broni i cały czas strzelać zmieniając tylko item w slocie co rujnowało PvP ....

więc jak najbardziej , twoj serwer ma szansę ...

no chyba że zrobisz coś lepszego , ale sądząc po temacie, i tematach tak się nie stanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...