Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy sezon, pierwsze odcinki. Wasze spostrzeżenia

VereX.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haikyuu nic się nie zmieniło, jest w tym samym stylu prowadzone.

Rakudai Kishi no Cavalry i Gakusen Toshi Asterisk szykują się dwa bliźniacze serie, ta sama osnowa fabularna przynajmniej w 1 odcinku.

Noragami - zdaje mi się, że lekko kreska się poprawiła.

I taka ciekawostka po kilku miesiącach nareszcie wyszedł 12 odcinek Kekkai sensen.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Cavalry wydaję mi się lepsze. W pierwszym odcinku jest zalążek romansu, nie zwykłego głupiego haremu. +Główna postać ma trochę więcej charateru aniżeli w Asterisk.

Opublikowano

Cavalry wydaję mi się lepsze. W pierwszym odcinku jest zalążek romansu, nie zwykłego głupiego haremu. +Główna postać ma trochę więcej charateru aniżeli w Asterisk.

Na animeshow Cavalry nie ma echii, a w Asterisk jest.

Może dlatego to cię denerwuje.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Po pierwszym odcinku już wiem że jedna z głównym bohaterek Asterisku będzie mnie wkurzać. Zawsze muszą wpierdzielić tsundere która zachowuje się jakby była bogiem.... Nic tylko urwać łeb takiemu kto wymyślił tą postać.

IDcncno.png

Opublikowano

Pamiętam, jak rzuciłem Asteriska po tym jak wyjebała na ekran osoba knująca plany za kurtyną po tym jak mc rozwalił jakiegoś czopka. Preferuję meet-and-fight zamiast gównospozierania przez całą serię a później ogłaszaniem się finałowym mastermindem.

Pamiętam, jak rzuciłem Rakudai po tym jak już nie mogłem znieść tego irytującego haremu w akademiku. Jedna bardziej bezwstydna od drugiej.

Pamiętam, jak w Noragami jedynym moim jak i innych marzeniem było ujrzeć Bishamon nago. Teraz to marzenie się spełniło.

Pamiętam, jak w K lubiałem blondyneczkę z blues'ów. No, teraz tak najebali kamerą od góry i dołu, tyłu, przodu, że podoba mi się tylko jej twarz.

Co do K, kompletnie nie wiedziałem o co biega, ale co tam. Są kolorki, jest muzyka, a nawet dość sporo kawałków, są bishe, jest power. I ta loli od red'sów! W tym wdzianku wygląda jak 40-letnia boss jakiejś japońskiej mafii, szczególnie z tą miną i mocą! *zakochałem się*

Z innych serii jak dotąd, Comet Lucifer może być czymś więcej niż nudnym zapychaczem czasu. OPM mam nadzieję jeszcze rozkręcą i będzie tak milutko jak w mandze. Utawarerumono Kamen - już widać, że będzie co wspominać, zdecydowanie nie odstępuje poprzednikowi.

Opublikowano

Obejrzalem pierwszy odcinek One Punch Man - beznadziejne. Nie wiem czemu taki hype jest na to.

hype jest na mange a nie na anime..

jak się nie rozkręci to trudno się mówi, ważne żeby chaptery mangi szybciej wrzucał:P

Opublikowano

hype jest na mange a nie na anime..

jak się nie rozkręci to trudno się mówi, ważne żeby chaptery mangi szybciej wrzucał:P

12 odcinkow tylko ma miec, wiec z tym rozkręceniem moze byc roznie. Co do pierwszego odcinka to byl nudny, niczym mnie nie zaskoczyl. Nie przepadam tez za taką parodią, absurdalnym humorem. Cóż, kazdy ma inne upodobania.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

W przypadku Noragami i K pierwszy odcinek był bardziej pokazem kreski i animacji - w obu przypadkach widać pozytywną zmianę.

W K przez jakieś 1/4 odcinka nie ogarniałem o co chodzi, jednak zabawa zaczyna się dopiero teraz ;d 

W Noragami czuję taki troszkę poważniejszy klimat, oby to poszło w tym kierunku. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Obejrzałem kilka już pierwszych odc. nowych anime:

1. Oczywiście Utawarerumono: Itsuwari no kamen (fajny klimacik, super kreska) One Punch Man, K Project 2 (tylko trochę się zawiodłem na drugim sezonie K. Przez ecchi i trochę kulejącą animacje. Nie zmienia to jednak faktu, że kolorki - kreska jest piękna, seiyuu wyśmienite, OST genialne, dalsze przygody bohaterów  i Anna

Król ^^

Może jeszcze Comet Lucifer

2. Noragami: Aragato. Odcinek taki sobie. Mam nadzieję, że mnie 2 sezon czymś zaskoczy. Liczę na dużo walk, epickim walk z udziałem Yato (mogę się jednak z tym przeliczyć)

3. Porównując 1 odcinki: Rakudai Kishi no Cavalry i Gakusen Toshi Asterisk Twórcy niezbyt się wysilili. Dojrzę, że są podobne do innych anime (dosyć mocno oklepane schematy) to jeszcze są do siebie bardzoo podobne (jednakże zapowiadają się lepiej niż Absolute Duo i Kuusen Madoushi, które porzuciłem.

W obu tych seriach (RKnC i GTA) główny bohater jest silny.

Sceny walki w RKnC lepiej wyglądają

Scena z ecchi. Reakcja chłopaka lepsza w RKnC, zaś w GTA lepsza dziewczyny

Relacje główny bohater x dziewczyna + zapowiada się na więcej scen humorystycznych: RKnC

Opublikowano

Po 1 odcinku Kowabon, jedyna w tym sezonie oryginalna seria. Co prawda trwa 3 minuty, ale wg. mnie to będzie coś ciekawego :P Trudno na razie tu powiedzieć cokolwiek o kresce czy fabule, czy o czymkolwiek. Ciekawe co dalej 

gfgdf

Opublikowano

A ja mam spaczony gust, ale co mi tam.

Oczywiście typowo jakieś ładne panie w parze z nieudacznikiem/przegrywem itp. oglądam, choć są pewne granice. Lucyfera także bo dwunożna zbroja mnie się podoba.

Nie mógłbym też zapomnieć o Diaboliku, oglądam ten koszmar.

One punch man - na starcie porzucony.

Reszty nie miałem czasu obejrzeć.

Opublikowano

A ja mam spaczony gust, ale co mi tam.

Oczywiście typowo jakieś ładne panie w parze z nieudacznikiem/przegrywem itp. oglądam, choć są pewne granice. Lucyfera także bo dwunożna zbroja mnie się podoba.

Nie mógłbym też zapomnieć o Diaboliku, oglądam ten koszmar.

One punch man - na starcie porzucony.

Reszty nie miałem czasu obejrzeć.

Dlaczego porzuciles one punch man?

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Sakurako-san no Ashimoto

Nie za dużo ostatnio tych anime w podobnej tematyce? Oglądając pierwszy odcinek miałem deja vu, mianowicie już w tym roku widziałem coś podobnego. Ale nic. Kreska ładna, animacja trochę laguje, a openingu chyba nie było o.O? Postacie też niczym nie zaskakują. Jednak za wcześnie by mówić o porzuceniu, czekałem na tę serię więc będę czekał na kolejne odcinki.

gfgdf

Opublikowano

Sakurako-san no Ashimoto

Nie za dużo ostatnio tych anime w podobnej tematyce? Oglądając pierwszy odcinek miałem deja vu, mianowicie już w tym roku widziałem coś podobnego. Ale nic. Kreska ładna, animacja trochę laguje, a openingu chyba nie było o.O? Postacie też niczym nie zaskakują. Jednak za wcześnie by mówić o porzuceniu, czekałem na tę serię więc będę czekał na kolejne odcinki.

Jedno z tych tytułów z tagiem "Older female & younger male"

Bywa miło ale póki co miłość do kości to jeszcze nie ta bajka dla mc xD

Opublikowano

Co trzecie anime w tym sezonie ma ecchi... gg wp. Wątpię, że coś mi wpadnie w oko. Po pierwszym Rakudai.. mam już dosyć ecchi na kolejne 2-3 miesiące. Ma ktoś rozpiskę na sezon zimowy?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

­@Zeciarz.

Będę taki dobry i Ci podam ;)

Ansatsu 2, Gate 2, Drrr (ja tego nie oglądam, ale może ktoś z Was) a w przyszłości także: Steins;Gate, SnK 2, Shingeki no Bahamut 2,  Nanatsu no Taizai 2. .. dla miłośników SAO @arko 3 sezon też się pojawi. Także jest chyba na co czekać :D

Trzeba stale obserwować livechart'a 

Co do sezonu jesiennego. Naliczyłem około 5 anime z tagiem #ecchi. Chociaż dajmy na to, tak jak pisałem wcześniej w K Project jest: #action #mystery itp. a jednak ecchi się pojawiło i zaczyna psuć dobre anime. Jak tu się nie wkurzyć :P

@indywidualistaA 

Tak czytając twoją wypowiedź (Pierwszego odcinka jeszcze nie widziałem tego anime. Znam jedynie opis - zarys anime) pierwsze co mi przyszło na myśl to Ranpo Kitan. To miałeś na myśli? ... a może Ci się z serialem ,,Kości" skojarzyło, haha xD

Wyszedł ostatni odcinek Kekkai Sensen. Jak oceniacie to anime? 
Opublikowano
Wyszedł ostatni odcinek Kekkai Sensen. Jak oceniacie to anime? 

Czuję, że było dobre, ale zakręcone, tak że nic z niego nie rozumiem.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

OST w Noragami może nieświetny, ale bardzo go polubiłem, zwłaszcza opening. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o Yato, a raczej czegoś z jego przeszłości. Drugi odcinek o wiele lepszy niż pierwszy. Teraz jestem przekonany o tym, że obejrzę do końca.

gfgdf

Opublikowano

No, ep2 OPM nie jest tak marny jak ten 1szy. Radzę zajrzeć, a komu w jakikolwiek się podoba (śmieszne miny mc czy opierdalanie się jak inni walczą), niech czyta mangę!

Po epie 3 przedstawią więcej ludzi i ludziopodobnych. Z organizacji herosów głównie. Po prostu pierwszy wątek to laboratorium zwierzątek stąd rozjebywali zwierzątka. A ogólnie po tym to walczą i tak z potworami tylko o wiele silniejszymi niż ta mosquito-girl.

Czekam aż pokażą Sonika, on też jest w dechę!

Dla leniuchów, wszystkie komediowe wstawki z epa 2:

https://www.youtube.com/watch?v=t_eKwHZFBII

Myślę że końcowa mina pod ziemią najlepsza

Opublikowano

Po pierwszym odcinku Owari No Seraph :D

Tło oraz animacja wg. mnie się nie zmieniła. Gdy jest profil twarzy postaci, mają one trochę zbyt spiczaste nosy.. .albo mi się tak wydaje o.O ? Sam odcinek strasznie szybko mi zleciał, a nawet zachęcił do oglądania. 

Również obejrzałem 1 odcinek Rakudai Kishi no Cavalry i co mogę powiedzieć ? zwykłe ecchi, zwykli bohaterowie, zwykłe "wpadki", zwykłe wszystko. Nuda.  

Owarimonogatari. Lubię tę serię, ale tutaj strasznie się wynudziłem (1 odcinek) mam nadzieję, że dalsze odcinki będą lepsze.

gfgdf

Opublikowano

Ostatni post tutaj...

Drugi odcinek Sakurako-san (coś tam dalej było) jest znacznie lepszy niż pierwszy. Chodź nadal mam wrażenie, że już to widziałem. @Sil√eR Tak tutaj raczej chodzi o to Ranpo :D Wracając, główną bohaterką jest mature (jak to raczy mówić @1373230489-U611928.pngselweron ),

która ma mroczną przeszłość

.. łoo, zgadnijcie co to może być xD Ogólnie może coś ciekawego się zrodzi z tej serii :P

Po 10 minutach poddałem się przy Valkyrie Drive. 

W sumie w tym sezonie jest tylko parę serii, które będę oglądał. 

gfgdf

Opublikowano

­@indywidualistaA

Właśnie jestem po drugim ep'ie Sakurako. Zapowiada się nawet zacnie. Oczywiście nie myślę o porzuceniu tej serii :)

@1373230489-U611928.pngVereX. No nieźle to pokręcone było xD

Nawiązując jeszcze do starego sezonu. Wyczuwam w powietrzu drugi sezon Prison School. Co do jego ocen na MAL'u

1. 8/10 (najwięcej)

2. 9/10

3. 10/10

Ja wystawiłem 7/10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...