Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XANT - rekrutacja do ekipy budowniczych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stanowczo odradzam.

Osobiście czekałem bardzo długo na budowlę, budowniczy ma problem z komunikacją i pisaniem po polsku. Budowla posiadała masę błędów, niedociągnięć i widać, że została zrobiona na "odwal się". Po wypisaniu błędów dostałem wiązankę od budowniczego i wiadomość, że więcej dla mnie nie zbuduje. Zwrotu pieniędzy nie zobaczyłem, a na domiar złego zostałem nazwany złodziejem ( ^^). Dodatkowo problemy z płatnościami, w grę wchodził tylko przelew, pewnie dlatego, że tam trudniej odzyskać pieniądze. Na szczęście pierwszą płatność mogłem wykonać PayPalem (nawet mnie o tym nie poinformowano), a pieniądze raczej dzięki temu odzyskam. Gdyby nie to zostałbym na lodzie, bo po prośbach o zwrot autor tematu chciał mnie zablokować, no i jak wcześniej pisałem wyzywał od złodziei.

@HAMMERxPL

To pozwij go do sądu tak jak pozwałeś @AdamGrzegorz dobrze Ci to wychodzi.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

Stanowczo odradzam.

Osobiście czekałem bardzo długo na budowlę, budowniczy ma problem z komunikacją i pisaniem po polsku. Budowla posiadała masę błędów, niedociągnięć i widać, że została zrobiona na "odwal się". Po wypisaniu błędów dostałem wiązankę od budowniczego i wiadomość, że więcej dla mnie nie zbuduje. Zwrotu pieniędzy nie zobaczyłem, a na domiar złego zostałem nazwany złodziejem ( ^^). Dodatkowo problemy z płatnościami, w grę wchodził tylko przelew, pewnie dlatego, że tam trudniej odzyskać pieniądze. Na szczęście pierwszą płatność mogłem wykonać PayPalem (nawet mnie o tym nie poinformowano), a pieniądze raczej dzięki temu odzyskam. Gdyby nie to zostałbym na lodzie, bo po prośbach o zwrot autor tematu chciał mnie zablokować, no i jak wcześniej pisałem wyzywał od złodziei. 

Po pierwsze znalazlem Ci budowniczego spoza xant bo mi plakales 2 tygodnie ze nikt Ci zbudowac tego nie chce.

Po znaleznieniu budowniczego spoza xant dostałeś do niego bezpośredni kontakt. (skype)

http://www.planetminecraft.com/member/dawidg/

Po drugie pisales mu że mapka jest "całkiem całkiem" i nawet mówiles co jeszcze trzeba zmienic, dopiero jak do ręki dostałeś mapę, całą w postaci pliku, nagle Ci się odmieniło. To Ty przez tydzien czasu zachowywałeś się jakbyś z rynsztoku wypłynął ciagle bluzgajac i wyzywajac wszystkich wokół. Jesteś typowym naciagaczem. Niby wszystko ok do czasu az do reki czegos nie dostaniesz wtedy nagle zmiana decyzji o 360 stopni "mapke mam to teraz czas zrezygnowac mapke schowac i jeszcze hajs odzyskac." A jedna ocena negatywna wobec wielu pozytywnych https://www.youtube.com/user/xantminecraft/discussion pokazuje że to jednak nie z naszej winy jest coś nie tak. :P Cóż jedyne co udowodniłeś to to że trzeba uważnie wyczuć krętacza zleceniodawce zanim sie zacznie mu budować. ;P 

P.S. I szczerze mówiąc nie wiem co ma do tego xant skoro to z nim sie nie mozesz dogadac, nie z nami, to nie jest czlowiek z xant tylko osoba SPOZA EKIPY I ZOSTALES O TYM POINFORMOWANY bo mi plakales z 2 tygodnie zebym Ci kogos znalazl. Więc Twój post tutaj jest zupelnie nie na miejscu. 

P.S. 2 "Gdyby nie to zostałbym na lodzie"  szczegolnie że z tamtym budowniczym klócicie się o 25 zł - no, lody jak kra w odrze podczas lata...

P.S. 3 I hajs (25zł) za arenke, którą akceptowałeś zresztą ma budowniczy, a zablokowałem Cię bo mialem Cie juz po prostu dość ;D, spam i przeklinanie codziennie, nie, dziekuję za taka promocję ;D

lzJdkMd.png

Opublikowano

@MrS Nikt nie płakał, jedynie ty poszukiwałeś kogoś do budowy.

Nie mam pojęcia czemu wysłał mi plik z mapą, chciałem screeny, żeby zobaczyć to dokładnie z bliska, a dopiero jak sam to zobaczyłem było widać jak słabo jest to wykonane. Jedyne wyzwiska z mojej strony mogły wypłynąć dopiero wtedy, jak ten budowniczy zrezygnował z usług. Poza tym sam zaczął niestosownie się odzywać i trudno było wtedy zachować zimną krew, jak straciłem tak jak mówiłeś 2 tygodnie i nie otrzymałem nic ciekawego.

Nie jestem żadnym naciągaczem. :) Mapki na 100% nie użyję, poza tym zamawiałem 10 aren, więc po co miałbym próbować w jakikolwiek sposób wyłudzać tylko 1? Nigdzie nie powiedziałem, że chcę otrzymać tę arenę i wszystko jest ok. 

1. To ty załatwiłeś mi kontakt z budowniczym, który okazał się oszustem, a za 25 zł chyba by zabił.

2. Jakbym każdemu, który próbował mnie oszukać zostawiał moje pieniądze, to raczej dużo ich teraz bym nie miał. ;)

3. Nieważne kto ma moje pieniądze, ważne, że nie dostałem ani areny, której oczekiwałem, ani zwrotu po waszej rezygnacji.

Postaw się w mojej sytuacji - płacisz 25 zł, dostajesz bardzo słabą mapkę i sprzedawca nie chcę ani ci jej poprawić, ani oddać pieniędzy. Do tego było zamawiane 10 aren, a nie mam ani jednej.

4L0M4l0.png

Opublikowano

@MrS Nikt nie płakał, jedynie ty poszukiwałeś kogoś do budowy.

Nie mam pojęcia czemu wysłał mi plik z mapą, chciałem screeny, żeby zobaczyć to dokładnie z bliska, a dopiero jak sam to zobaczyłem było widać jak słabo jest to wykonane. Jedyne wyzwiska z mojej strony mogły wypłynąć dopiero wtedy, jak ten budowniczy zrezygnował z usług. Poza tym sam zaczął niestosownie się odzywać i trudno było wtedy zachować zimną krew, jak straciłem tak jak mówiłeś 2 tygodnie i nie otrzymałem nic ciekawego.

Nie jestem żadnym naciągaczem. :) Mapki na 100% nie użyję, poza tym zamawiałem 10 aren, więc po co miałbym próbować w jakikolwiek sposób wyłudzać tylko 1? Nigdzie nie powiedziałem, że chcę otrzymać tę arenę i wszystko jest ok. 

1. To ty załatwiłeś mi kontakt z budowniczym, który okazał się oszustem, a za 25 zł chyba by zabił.

2. Jakbym każdemu, który próbował mnie oszukać zostawiał moje pieniądze, to raczej dużo ich teraz bym nie miał. ;)

3. Nieważne kto ma moje pieniądze, ważne, że nie dostałem ani areny, której oczekiwałem, ani zwrotu po waszej rezygnacji.

Postaw się w mojej sytuacji - płacisz 25 zł, dostajesz bardzo słabą mapkę i sprzedawca nie chcę ani ci jej poprawić, ani oddać pieniędzy. Do tego było zamawiane 10 aren, a nie mam ani jednej.

Hamer, nikt Cie na tym forum nie lubi, może jest tam paru ale swoim zachowaniem, zmieniasz nastawienie do siebie. Jesteś żałosny, a już myślałem, że sie nawrócisz, ale moja wiara w Ciebie już sie skończyła.  

WOW 25 zł zapłaciłeś, przecież jesteś takim zajebi*tym programistą i ze zleceń pewnie dużo zarabiasz(jak wgl je masz..)

A i ze swojego serwera z "Autorskimi" pluginami przecież też zarabiasz tysiące ...

@topic

Jak najbardziej mogę polecić, widać że ekipa sie zna na rzeczy :)

Pasjonat
Opublikowano

"dostajesz bardzo słabą mapkę i sprzedawca nie chcę ani ci jej poprawić"

Ostatni raz odpowiadam na Twoje klamstwa krętaczu i manipulancie. Na każde kolejne Twoje kłamstwa i próby manipulacji nie będę juz odpowiadać bo to strata czasu.

Po 1, SKOŃCZYŁ MAPKĘ WEDŁUG TWOICH ZALECEŃ, co więcej zbudował Ci TRZY mapy bo ciagle Ci sie cos nie podobało, gdzie pierwsza i trzecia były dobre. Druga była specyficzna ale też warta 25 zł, jednak tu przyznalem racje że nie trafiony pomysł. ALE PIERWSZA I TRZECIA BYLY DOBRE.

Po 2, Twój sposób rozmowy jest conajmniej nietaktowny, chamski, wiec budowniczy powiedzial ze skonczy Ci tą jedną mapkę i nie chce mieć z Tobą nic wspolnego. Nie moja wina że zachowujesz sie jak sie zachowujesz. To raczej wina braku wychowania.

Po 3, znowu kłamstwo, " ważne, że nie dostałem ani areny" własnie wszystko rozchodzi się o to że jak dostałes pliki to nagle zdanie zmieniłeś a wyzej piszesz ze nie dostałeś plików, zaczynasz sam sie gubic w swoich klamstwach.

Jedyną prawdą która napisałeś to "To ty załatwiłeś mi kontakt z budowniczym" czyli idąc Twoim tokiem myślenia jak będę miał NIEUZASADNIONE wąty do jakiejś firmy to idę do kolesia który dał mi ulotkę na mieście do ów firmy? Żebyś za długo nie przetwarzał informacji to podpowiem Ci: NIE

Tak więc odczep się ode mnie juz raz na zawsze o zadną pomoc mnie nigdy nie proś. Nie chce mieć z Toba nic wspolnego.

Zablokowałem Cie na skype bo nie chciałem Twojego spamu pomiesanego z bluzgami i wyzwiskami to teraz sie tu przeniosłeś?

P.S. Polecam też obejrzeć profil Pana "wieczny problem" bo już jego odzywanie się nawet tu na forum wskazuje jakie prostackie podejście ma ów osobnik do innych ludzi (a na pw jest 1000x gorzej) i jak chamsko się odzywa w nawet błahych sprawach, omijać go szerokim łukiem. Żałuję że dałem się namówić na pomoc ów osobnikowi mimo iż nikt nie chciał dla niego budować. Teraz już chyba wiem czemu. ;D Jednak wygrała tu moja chęć pomocy jak widać nie każdemu należy pomagać.

lzJdkMd.png

Opublikowano

@MrS

Akurat wszystko jest na twoją niekorzyść, bo mogę w każdej chwili poprzeć to dowodami, więc kłamanie na nic ci się tu nie zda.  :lenny:

Jedyną osobą, która w jakikolwiek sposób próbuje tutaj manipulować jesteś ty. 

Miałeś 100% świadomość, że tego nie przyjmę, jak mi się nie spodoba: "[2 marca 2017 16:02] HAMMER: no i jak mi się nie spodoba to nie chce tego". Nie skończył żadnej mapy, według moich zaleceń.

Żale budowniczego, po tym jak wypisałem te błędy, jeszcze wtedy nie zauważyłem, że wszystko zrobił na "odwal się":

"po pierwsze o fizyce napisałeś mi dopiero potem..  nie sypie się połowa bloków z gravelem.. sprawdzilem przez McEdit  1.7 które bloki widzi a których nie, wiec nei wiem o co ci chodzi, wkleiłem domki ? wpierw je zbudowałem to nie są jakieś domki z PMC pobrane..

rozumiem ze płacisz i wymagasz, ale zaczynasz ostro przeginać pałę,  zbudowałem 3 rożne spawny tylko dlatego nie nie mogłeś na początku określić konkretnego stylu miałem wolną rękę wiec zrobiłem coś po swojemu.. (sorry dostałem 1 screen) jeśli jesteś taki wymagający i masz jakąś wizje na te Areny to było trzeba wcześniej podać konkrety.. a nie ja dowiaduje się po zbudowaniu czegoś ze fizyka i gra jest na 1.7..  Kazdy inny serwer siedzi już na najnowszej wersji gry i zazwyczaj maja wyłączona fizykę jeśli taka potrzeba wiec tak przygotowałem początkowo projekt. Podsumowując ja wywiązałem się z umowy dostałeś ARENE i na tym proponuje zakończyć nasza współprace, już i tak zbyt duzo czasu poświeciłem na te projekty..
z grzeczności mogę poprawić te "masy" Gravelu które niby latają.. ale więcej czasu nie będę już marnował.."
Połowa areny się sypała, a on dalej utrzymywał, że wszystko jest ok. 

Widocznie on budował dla mnie z grzeczności, więc po co mu te pieniądze?

W mojej rozmowie nie było nic złego, do czasu, aż było ewidentnie widać, że okradacie ludzi. ;) Nietaktowy i chamski to raczej byłeś ty, np.: 
"[2 marca 2017 15:40] XANT: dobra narazie bo widze ze troll z Ciebie"

Mówiąc, że nie dostałem areny, miałem na myśli to, że nie dostałem żadnej, której mógłbym użyć na swoim serwerze. Po prostu nie chcę widzieć słabych rzeczy.

Pieniądze płaciłem tobie, a nie temu budowniczemu, więc od kogo mogę chcieć zwrotu pieniędzy?  o.O

Do wszystkich potencjalnych klientów: jeśli u nich to tylko PayPal, w innym wypadku zostaniecie bez pieniędzy i mapy, tak jak ja. Teraz NA PEWNO nie zgodzę się na inną płatność niż PayPal, gdziekolwiek. :)

4L0M4l0.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepsza ekipa wystawiająca się na tym forum, budowle widać że są na wysokim poziomie.

Polecam :)

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • JimForce zmienił(a) tytuł na XANT - rekrutacja do ekipy budowniczych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...