Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strzelanina w szkole w Oregonie - co uważacie?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tylko przywołałam przykład w którym wyraźnie widać (co sam morderca w swoim notesie przyznał), że gra komputerowa miała wpływ na całą makabrę. 

Bo skoro przyznał, że "ludzie to dla niego potwory z dooma" to może gdyby nigdy nie poznał tej gry... To strzelanina nigdy by nie miała miejsca. 

Wtedy by przeczytał książkę i powiedział, że wszyscy dla niego to potwory z książki "x".

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

gdyby broń była zakazana nie byłoby problemu

lepiej by zrobili gdyby zastapili pistolety pałkami teleskopowymi

nie zabija ale jak raz przypierdolisz to koleś sie zgina w pół

A pałką teleskopową obroniłbyś rodzinę przed napastnikiem z pistoletem? Dostęp do broni to dobra rzecz. Nie broń zabija, a człowiek. Złodziej, który ma świadomość, że w tym domu może być pistolet do tego domu po prostu nie wejdzie, nie jest głupi. Chyba, że jest samobójcą. 

Opublikowano

A pałką teleskopową obroniłbyś rodzinę przed napastnikiem z pistoletem? Dostęp do broni to dobra rzecz. Nie broń zabija, a człowiek. Złodziej, który ma świadomość, że w tym domu może być pistolet do tego domu po prostu nie wejdzie, nie jest głupi. Chyba, że jest samobójcą. 

Lewica jest dlatego przeciwna broni, bo kazdy normalny czlowiek strzelalby do nich. heh

Deus vult

Opublikowano

Lewica jest dlatego przeciwna broni, bo kazdy normalny czlowiek strzelalby do nich. heh

Nie, normalny człowiek nie strzelałby do nikogo i tylko skrajnie prawicowe środowiska są na tyle zjebane, żeby strzelać do kogokolwiek.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie, normalny człowiek nie strzelałby do nikogo i tylko skrajnie prawicowe środowiska są na tyle zjebane, żeby strzelać do kogokolwiek.

wlasnie lewica jest nikim, i to wlasnie pokazuje tym ze normalnym ludziom odbierana jest mozliwosc odbierania ostatniej deski obrony. Typowe niewolnictwo. 

Deus vult

Opublikowano

No to wyobraź sobie hipotetyczną sytuację: Ktoś Ci wchodzi do domu uzbrojony (w sensie w pistolet) i chce cię okraść, a jak go będziesz próbował powstrzymać to Cię zabije.

Czym chcesz go powstrzymać? Widelcem? Nikt z nas (zwolenników prawicy) nie mówi o zabijaniu. Po prostu o tym aby dali nam prawo do obrony i tyle. 

Opublikowano

No to wyobraź sobie hipotetyczną sytuację: Ktoś Ci wchodzi do domu uzbrojony (w sensie w pistolet) i chce cię okraść, a jak go będziesz próbował powstrzymać to Cię zabije.

Czym chcesz go powstrzymać? Widelcem? Nikt z nas (zwolenników prawicy) nie mówi o zabijaniu. Po prostu o tym aby dali nam prawo do obrony i tyle. 

Już wielokrotnie pisałem że lewak jest tak zaprogramowany że każdy kto jest prawakiem, Katolem, czy kapitalistą to zbrodniarz. Ale cóż życie ich nauczy że nie istnieje utopia. 

Deus vult

Opublikowano

szczerze? jebie mnie to. ludzie zawsze sie beda zabijac, jak nie bronia to innymi srodkami, ograniczenie dostepu do broni palnej c***a zmieni.

to tak jakby zabronic spozywania jedzenia bo ktoś się kiedys zadlawil i umarl, super logika.

problem lezy w mentalnosci takich ludzi, mają problemy i nikt im nie pomaga więc potem wyrastają na psycholow i robią rzeź w szkole.

­

Opublikowano

http://www.tvn24.pl/strzelanina-w-szkole-w-oregonie-co-najmniej-15-zabitych,582109,s.html

Jak myślicie, czym są spowodowane te częste strzelaniny na terenie Stanów Zjednoczonych? Moim zdaniem dużą rolę odgrywa tam dostęp do broni. Szkoda tylko dzieciaków, bałabym się uczyć w USA. :v

To były zabójstwa na tle religijnym, dostęp do broni jest pobocznym tematem. Można wprowadzić pełno zakazów i karać śmiercią za posiadanie broni - przestępca i tak ją może zdobyć, za to normalny obywatel już nie, dlatego moim zdaniem broń powinna być dozwolona. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Lel, I teraz masa korwinistów zacznie spamować tymi swoimi bzdurami.

Strzelaniny są spowodowane dostępem dzieci do brutalnych gier komputerowych xD .

Dostępem gier komputerowych dla GŁUPICH dzieci które są poprostu jebnięte. Gram w gry od chyba kiedy miałem 4-5 lat do teraz i nic złego w życiu nie zrobiłem. Potulny jestem jak baranek. To nie gry wypływają na nasze czyny (w sumie troche tak) tylko to co wynosimy z domu i wychowania. 

Opublikowano

Dostępem gier komputerowych dla GŁUPICH dzieci które są poprostu jebnięte. Gram w gry od chyba kiedy miałem 4-5 lat do teraz i nic złego w życiu nie zrobiłem. Potulny jestem jak baranek. To nie gry wypływają na nasze czyny (w sumie troche tak) tylko to co wynosimy z domu i wychowania. 

W oczekiwaniu na lewacki komentarz pokroju "JESZCZE nic nie zrobiłeś, pewnie czekasz na okazje"  ^^  ^^  ^^

xSzfbPQ.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...