Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

It's amazing!

Wendax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słaby, bo Elsword nie jest taki fajny, also muzyka średnia ;-;

No i skoro pokazali głównego bossa Lanox, to mogli pokazać Adda i Lu/Ciel, bo to są najpopularniejsze postacie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

A czego żeś się spodziewał? Japońskich animacji i muzyki najwyższych lotów? Lu/Cwiel i Add nie są najpopularniejsi tylko najnowsi i najprostsi. Nie mniej jednak GF (no jak na GF) się postarał i osobiście mam nadzieje, że ludzie powrócą na PLa, a nie siedzą na tym noobskim Voidzie. 

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Na co? Na PL? Po co wracać na gówno już lepiej zostać na Voidzie gdzie coś się teraz zaczęło dziać, a nie kurde wbic w 3 lata 80 i uzbierać 5b na lewą maid hihi

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

osobiście mam nadzieje, że ludzie powrócą na PLa, a nie siedzą na tym noobskim Voidzie. 

Nigdy nie wrócą, bo na PLu nigdy nic nie będzie się dziać. GF nic z tym nie zrobi, bo nawet nie ma możliwości.

Void jest prostszy i większość graczy zdobywa tam znacznie więcej rzeczy niż na oficjalnych serwerach, dlatego siedzą tam i cieszą się grą. Na chwilę obecną Void nie ma żadnych minusów.

Muzyka nie pasuje do filmiku, tak jakby wpisali pierwszą lepszą nazwę utworu na youtube i wstawili. Najnowsi i najprostsi? Tacy mają być, gra ma zachęcać. Nowy gracz zacznie grać Addem i raczej nie będzie się ograniczał tylko do niego, bo spodoba mu się szybkość robienia dungeonów.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ehhhh... a myślicie, że dlaczego na PLu jest tak źle? Bo ludzie poodchodzili na Voida dla nubków. Mniej graczy = wyższe ceny. Kiedyś jak było więcej graczy nie było problemu o cokolwiek... mam nadzieję, że go zamkną.

a nie kurde wbic w 3 lata 80 i uzbierać 5b na lewą maid hihi

Wbicie 80lvl to kwestia tygodnia grając po 1-2h dziennie, z ceną trochę za wysoko, ale uzbieranie 5b na PLu to kwestia 3-4 tygodni... jak się wie co robić to się ma. A polaczki cebulaczki wolą iść na łatwiznę i wszystko mieć za free, może jeszcze do tego chcecie wysoką emeryturę bez pracy?

Opublikowano

Ehhhh... a myślicie, że dlaczego na PLu jest tak źle? Bo ludzie poodchodzili na Voida dla nubków.

LOOOOOOOL, PL umierał jeszcze długo przed Voidem. Zapewne stan jest teraz gorszy (nie sprawdzę, nie mam tego nawet na komputerze), ale to polityka GFu i mentalność jakiejś tam części graczy doprowadziła do tego.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@lukaskspit grałem, bo jak u każdego ciekawił mnie priv, ale naprawdę zrobienie 70lvl i ulepszonego eq w 1 dzień jest trochę nudne... po 2 dniach full eq +8 broń +9 i ranga S++... już gracze PLa na S grają lepiej niż na voidzie S++... z resztą pvp na vodzie to używanie tylko hyperów...

pay2win mało graczy wysokie ceny

A dlaczego P2W i wysokie ceny? Bo mało graczy... gdyby Void miał zaledwie 300-400 graczy to ceny byłyby równie wysokie jak nie wyższe... poza tym im mniej graczy tym też więcej na dropie z mapek się zarabia, kiedyś jak za ciemny eldryt nie płaciło się jak dobrze pamiętam nawet 60k, tak teraz wyciąga się z niego nawet po 350k... acc kiedyś sprzedawane po 1-2kk teraz chodzi za 30kk... równowaga jest zachowana. P2W jest tylko wymówką dla cebulaczków, by nic nie robić i tylko dostawać wszystko za free. Owszem wiele potrzebnych przedmiotów jest w ISie, ale zawsze można je kupić od innych graczy, czy zdobyć na evencie, a zarobić na taki Pasek B czy Naszor Maga to kwestia dosłownie kilku dni.

Opublikowano

Ale nie tylko P2W zniechęca przecież.. zniechęcają też gracze, którzy na pvp Cię wyzywają, bo w domu nikt ich nie nauczył kultury. Wendax myślisz, że nawet jakbym uzbierał 5b TO KUPIŁ BYM LEWĄ MAID 5/5 ZA TYLE? Na Voidzie kupie max do 400m proszę Cię nic nie mów. PL upada od 2013 roku o popatrz wtedy Voida jeszcze nie było, ale jak to możliwe, a tak to, że jest to wina :

1) GF nie trzeba mówić dlaczego

2) Timu jakże świetnego i zmotywowanego do działania!
3) Ludzi chejka

4) Cen to co najbardziej odstrasza

5) P2W (Pasek B za 30zł? Wole sobie zostawić i wyjść ze znajomymi na pizze)

6) Tak dużo wad, a tak mało czasu :(

Opublikowano

A rozróżnij może trochę 2013 a 2015... co do odzywek... eh, tak jest na każdym serwie... grałem na vodzie to też ciągle do mnie: "spammer", "runner", "hacker", "lagger", "motherf****", "bit**" i mógłbym tak jeszcze długo wymieniać...

1) No GF to GF, ale ostatnio się stara (czyt. co 2-3 event pet/pasek B/mounty/inne itemy z ISu na stałe za free)

2) W wakacje zaszły zmiany w pracy teamu, przez co stała się ona o wiele szybsza (sprawdzone), przynajmniej tu jest team... na voidzie to spokojnie można używać hacków i tak nic z tym nie zrobią...

3) ?

4) zarobienei 5b na PLu zajmie ci tyle czasu to zarobienie 500m na voidzie...

5) Nie dość, że w eventach można zgarnąć pasek B za free na stałe to zarobienie na niego ED to kwestia kilku dni, ja problemu nie widzę

6) A kto ci każe grać na vodzie 24/7?

Opublikowano

Eh jak ktoś jest bardzo zapatrzony w PL (nie wiem jak to możliwe) to nic do niego nie dotrze nawet milion wad i brak zalet.

Opublikowano

Powiedziałbym, że to raczej do ciebie nic nie dociera... wbiłeś sobie do łba elsa sprzed 2 lat i nie przyjmujesz żadnych zmian. Jak dla ciebie wycieczka za 6000 ojro lub komp za 9000 zł od GFu jest zły noto spoko, każdy ma tam jakieś swoje preferencje.

Opublikowano

Tak wbiłem sobie oczywiśćie. Jak cały czas jest to samo od 2 lat i nic się nie zmieniło to co mam innego mówić ze mną zgodzi się 3/4 PL, które odeszło i może wchodzi raz na rok, żeby zobaczyć, że dalej to samo. 

Akurat mi to ani to nie jest potrzebne, bo pewnie i tak wygra ktoś z zagranicy, a jakiś jedyny polak będzie miał hm ostatnie miejsce? He he.

Opublikowano

Panie... panie tak nie oceniaj nisko własnych rodaków, bo zdziwić się pan możesz... Polska to owszem i Polska, mocarstwem żem my nie jesteśmy, lecz utalentowanych ludzi nam nie brak i wskazuje na to historia nasza i to co się dzieje teraz. Oczywiście zawsze trafiają się czarne owce jak ty, które nie potrafią uwierzyć w siebie.

Opublikowano

<Ta osoba nienawidzi Polski i żałuję, że tu mieszka więc upsi sorki mało mnie to obchodzi. Rok temu myślałem, że nasz prezydent to Tusk hihi. Ogólnie Polska jest skreślona i tyle ;^)

O miło być czarną owcą, lubie czarny hihi Uwierzyć w siebie? Chyba nie wiesz zbytnio co to znaczy.

Eh jak widać dyskusja traci sens. Zdania nie zmienie za żadne skarby ;^)

Opublikowano

Haha lubisz czarnych... każdy ma tam swoje gusta/fetysze ;3 a o gustach się nie dyskutuje. Poza tym jeśli nienawidzisz polski nie widzę przeszkód w jej opuszczeniu, jedź se tam do muzułmańskich niemiec czy hamburgeryki.

Opublikowano

Pogratulować zamienienia postu o trailerze elsa w shitstorm... *clap clap*
Animacja fajnie zrobiona muzyka też niczego sobie, tylko troszke mnie zastanawia czemu klasy nie są tam pokazane według lore, np w lore jest Aisha EM, a tutaj VP, podobnie z Reną, no i oczywiście brak reszty postaci ;/

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Czarny był raczej dla śmiechu, a nie na poważnie (Wendax jak zwykle nie śmieszny  ._. )

Po raz kolejny to napiszę, nie wymagajcie za wiele od GFu... to je GF... i tak jak na nich dobrze to zrobili... poza tym, niemcy mają trochę inne poczucie estetyki, dlatego ich animacje są troszeczkę takie sztywne D: to nie je Japan z super animation!

Opublikowano

Bez obrazy ale Breejg ma rację taka jest już po prostu mentalność polaków. Zrobią na odwal i trzymają kciuki żeby wygrać główną nagrodę, a potem co się okazuje nie ma ich nawet na liście. Przyznaję też nie jestem patriotą, po technikum wyjeżdżam z tego kraju do Berlina na Uniwersytet.

@OFFTOPIC:
Piosenka w filmiku beznadziejna, przynajmniej według mnie.

Sam filmik bardzo ładnie wygląda, styl anime strasznie mi się spodobał.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

W końcu ktoś (poza KlauS'em) kto opisał filmik, a nie serwer... co do polaków, to czy ja wiem... z polskiego forum angażują się Shiroi_Akuma i Morikeu, którzy z tego co było dane mi zobaczyć świetnie posługują się SV, więc moim zdaniem nie powinno wyjść to tak źle ze strony polski. Weźcie chociaż udział w głosowaniu, zobaczymy czy inne kraje nie robią na odwal jak to wy mówicie.

@Breejg proszę proszę, dopiero teraz to zauważyłem, człowiek tak zaprzysiężony za Voidem, krytykujący własny kraj i jego mieszkańców, popiera osoby z polskiego serwera tworzące filmiki do konkursu na oficjalnym forum Elsworda...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Wendax Kochanie posłuchaj mnie to, że Sheya zrobiła jako jedyna mega filim to chyba mogę ją pochwalić i co to ma wspólnego z nienawidzeniem PL BOZE XDD Powiem, że ktoś zrobił spoko filmik to od razu, że kocham polskie etc płacze ty lepiej wyślij mi tego skirna od GF XDDD

Opublikowano

@Breejg mówię tylko, że nie lubisz polaków, a ich chwalisz, co mija się trochę z celem nie lubienia ich. Poza tym, nie rozkazuj mi bym wysyłał ci screeny prywatnych wiadomości, zwłaszcza jeśli jest to rozmowa z firmą, a nie zwykłą osobą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...