Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o poradnik jak stworzyć OTS, ale tylko dla siebie.

Tata_Gimpera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1224697-poradnik-stawianie-wlasnego-ots-na-pc/

akurat mysql to nie pierdoły. pierdoły to rate motd itp...

Wiem, tak jakos mi się napisało że pierdoły.

7rgOMCs.png

Wkońcu moim oczom ukazał się ten widok - zadowolny.

Ale żeby się zalogować, trzeba najpierw stworzyć konto i postać.Tylko jak?

W najnowszym TFS nie ma wbudowanego Account Makera. I nie chcę zresztą używać żadnego accmakera.

Chcę stworzyć sobie konto i postać za pomocą bazy danych, możesz mi powiedzieć jak?

Opublikowano

AQwuy5z.png

Tak, domyślałem się że to coś tutaj trzeba zmienić, i bawiłem się tutaj już wcześniej, niestety na marne.

Niektóre rzeczy takie jak password i name to chyba kazdy wie o co kaman, ale innych rzeczy nie mialem pojęcia jak uzupelnic.

Nie wiem na przykład co mam zrobić z tą kolumną "Funkcja"

Uzupełnilem tylko name, password, email i nic więcej. No i tibii jak probowalem sie zalogowac pisalo ze złe passy

Jak nie bedzie ci sie chcialo mi wszystkiego tlumaczyc to moze znajdziesz mi gdziesz w necie jakis poradnik odnosnie tej bazy danych w TFS.

Opublikowano

haha, nie wierzę w to :D, tam gdzie jest password wkleiłem te zhashowane hasło i proszę, działa

tylko szkoda że w configu nie można zmienić tak jak pisałeś, bo nie chce mi się tego cały czas używać tamtej strony, zeby tworzyc hasła
jest mozliwe zeby gdzies w tej bazie danych dało się to zmienic?

Opublikowano

Mniejsza z tym odpalilem server, ale jeszcze sie zastanawiam, co zrobic zeby miec w pelni rookgaard.

Bo jak w TownID wpisalem "6" co odpowiada rookgaardowi, to zrespilem sie w swiatyni rooka, bez niczego - zadnego eq na start, 0 cap'a i brak tego questa poczatkowego z tutorialem.

@Edit

Dobra już wiem, cap'a trzeba ustawić w bazie danych i mozna wybrać też wartośc domyslna czyli tyle ile sie ma na 1 lvl'u, to ustawilem na 400.

Ale co do Town ID, to pewnie do tego tutoriala trzeba podac inne. Da się jakoś sprawdzić wszystkie Town ID?

Opublikowano

tfs to czysty silnik i nie masz tam questow

sama mapa to mapa, jak bedziesz klikal na skrzynki questowe to beda sie otwieraly jak normalnie. Tak samo nie masz prawdopodobnie npc.

Raczej na 99% nie masz skryptów na ten "tutorial" wiec nie zrobisz go.

Opublikowano

To nie jest czysty TFS - pobrałem data z https://github.com/orts

I jest wszystko z wersji 10.77, NPC'ty, itemy, questy, tylko mapa nie do końca bo nie ma np. Oramond i innych nowinek.

I ta "tutorialowa" część rookgaardu istnieje, bo nawet są tego pliki w data/actions/scripts/rookgaard/rookgaard tutorial island

MqSQhid.png

tylko zastanawiam się jak to ustawić, aby postać zaczynała nie w temple, tylko tutaj:

Rookgaard_beginners.jpg

Opublikowano

A więc poszukałem troche w necie i znalazłem to: https://github.com/ricker75/Remere-s-Map-Editor-10.80

Najnowszy rme pod 10.8

I w dodatku już skompilowany.

Jak otworzyłem tą mapę w edytorze to jednak się okazało że tutorial na rooku jednak ma swoje unikalne TownID

Wszystko póki co śmiga i temat zbliża się ku zamknięcu.

Fajnie by było gdyby na podstawie naszej konwersacji powstał kiedyś kompletny tutorial, może za 2 miesiące sam taki zrobię jak już wszystko ogarnę do perfekcji.

Ogromne dzięki za całą pomoc! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...