Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Metin 2 na Ubuntu 14.04

LinuxCoders

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj naszła mnie chęć zagrania w Metina 2 na moim Linuxie Ubuntu 14.04

1. Wszedłem na Metin2.pl i pobrałem instalator

2. Kliknąłem PPM na Metin2_GameforgeLiveSetup.exe i wybrałem opcje Otwórz za pomocą --> Wine

3. Zainstalowałem program

4. Metin 2 się pobrał błyskawicznie

5. Gdy chciałem uruchomić Metina 2 wyskoczył błąd: "Game Guard has initial error Please kill other conflict programs and restart game."

Za pomoc daje limity like :)

tumblr_nmo4nb4PxQ1r8m9e8o1_250.gif

Opublikowano

Nie ma na to pomocy, nie ma c***a na to abyś odpalił metina na linuxie. Chyba że ktoś zrobi pod Ciebie klienta.­

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Niestety ale gameguard nie dziala na wine wiec nie ma mozliwosci odpalenia klienta.

Nie ma na to pomocy, nie ma c***a na to abyś odpalił metina na linuxie. Chyba że ktoś zrobi pod Ciebie klienta.­

Da sie :)

ban.gif

Opublikowano

Dziękuję :)

Niestety ale gameguard nie dziala na wine wiec nie ma mozliwosci odpalenia klienta.

Da sie :)

Jak?

tumblr_nmo4nb4PxQ1r8m9e8o1_250.gif

Opublikowano

Mam dla Ciebie smutną wiadomość:

A ja powiem krótko, nie da się tego uruchomić pod linuxem, nie Ty pierwszy i ostatni próbowałeś.
Gra nie wspiera tego systemu, więc zainstaluj windowsa jak chcesz grać.
Zamykam. <:

Źródło: forum metin2.pl

Post troszkę stary, ale na 99% ma się to do "disiejszych czasów". Do supportu nie masz co pisać, nie pomogą, ponieważ ta "gra" nie została zaprojektowana, by działać z Ubuntu. Kiedyś sobie zainstalowałem Ubuntu, coś koło 2013r., próbowałem wszelakimi sposobami odpalić Metina2, nic nie dało. A teraz w dobie GameGuarda jest jeszcze ciężej odpalić tą grę.

Opublikowano

Dziękuję :)

Jak?

Mam dla Ciebie smutną wiadomość:

Źródło: forum metin2.pl

Post troszkę stary, ale na 99% ma się to do "disiejszych czasów". Do supportu nie masz co pisać, nie pomogą, ponieważ ta "gra" nie została zaprojektowana, by działać z Ubuntu. Kiedyś sobie zainstalowałem Ubuntu, coś koło 2013r., próbowałem wszelakimi sposobami odpalić Metina2, nic nie dało. A teraz w dobie GameGuarda jest jeszcze ciężej odpalić tą grę.

Wine, nie dziala na globalach przez gameguard, nie pozostalo wam nic tylko czekac az ktos moze usunie game guard z klienta badz szybciej format na windowsa

ban.gif

Opublikowano

Wine, nie dziala na globalach przez gameguard, nie pozostalo wam nic tylko czekac az ktos moze usunie game guard z klienta badz szybciej format na windowsa

No to chyba napisałem że ktoś musi zrobić pod niego klienta. A Ty zaprzeczasz mojemu zdaniu potwierdzając je post niżej.

I po co ten zbędny spam z twojej strony skoro piszesz mu to samo co ja?

­

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

No to chyba napisałem że ktoś musi zrobić pod niego klienta. A Ty zaprzeczasz mojemu zdaniu potwierdzając je post niżej.

I po co ten zbędny spam z twojej strony skoro piszesz mu to samo co ja?

­

Bo jestes idiota temu napisalem:) Nikt nie zrobi klienta pod linuxa tylko moze jedynie wylaczyc gameguard, na gownie sie znasz i bedziesz strasznie rad udzielac.

ban.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam dzisiaj naszła mnie chęć zagrania w Metina 2 na moim Linuxie Ubuntu 14.04

1. Wszedłem na Metin2.pl i pobrałem instalator

2. Kliknąłem PPM na Metin2_GameforgeLiveSetup.exe i wybrałem opcje Otwórz za pomocą --> Wine

3. Zainstalowałem program

4. Metin 2 się pobrał błyskawicznie

5. Gdy chciałem uruchomić Metina 2 wyskoczył błąd: "Game Guard has initial error Please kill other conflict programs and restart game."

Za pomoc daje limity like :)

Powiem tak  Game Guard najgorsze zabezpieczenie ktore GF mogło wypuscic , nie dopracowane  z wieloma błedami . Na lapku mialem Linuxa Metek smigal na nim ze hoho ale jak wprowadzili GG Metek OFF nawet sie wlaczyc nie dal bo Game blokuje dostep . Tak samo jak Game grzebie nam w kompie blokujac przy tym pol GIER czy tam Dopalaczy do innych gier ktore nam ulatwiaja gre.

Rade mam taka musisz poczekac az sciagna to gowno z metka bo jak zauwazylem  pol ludzi grajacych na Win7/ WIN 10 8.1 czy tam wyzej  wspomniany LINUX nie maja 100% ze na gre wejda bo program blokuje lub przeinstaluj sie na inny system ale znow nie masz pewnosci czy cie GG wpusci do metka

Opublikowano

są dwa rozwiązania, zainstaluj system na nowo, lub wyczyść wszystkie dyski i pobierz jeszcze raz metina. 

Gameguard nie działa pod linuksem więc pierwsza opcja którą podałeś jest chyba jedyną rozsądną opcją wyboru.

Druga opcja nie ma sensu.

Opublikowano

Bo jestes idiota temu napisalem:) Nikt nie zrobi klienta pod linuxa tylko moze jedynie wylaczyc gameguard, na gownie sie znasz i bedziesz strasznie rad udzielac.nie da sie wylączyc gg wszelkie proby kończą się,ze nie odpalisz w gl metina pzodro .Działą na xp wista ,windows7,windows 8

/niereg. sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...