Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niezależny prywatny serwer Margonem.pl.

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

czekam, czekam i z wielką chęcią zagram .. 

serwer easy exp x 10 ? :D

Na razie nie ustawiałem takich parametrów. 

Nie martwię się złotem na start itp... Ale robię ważne rzeczy, później dopiero końcowe.

Nie wiem kiedy skończę projekt, na pewno będę szukał grafika.

­

Opublikowano

@SfPrivatePl

Będzie optymalnie.

Nie. Jedynie zapobiegło by to braku działaniu skryptów po aktualizacji oprogramowania php do v. 6.

MySql ma zostać usunięte wtedy, natomiast zostanie MySqli oraz PDO.

A PDO jest lepsze do tego typu gier.

­

Opublikowano

@SfPrivatePl możesz powiedzieć mi jak idą prace? ;P Może jakiegoś swieżego SS wstawisz? :P

Pomogłem? Daj plusika za udzielenie pomocy! :)

01011010 01100001 01101011 01101111 01100011 01101000 01100001 11000101 10000010 01100101 01101101 00100000 01110011 01101001 11000100 10011001 00100000 01110111 00100000 01000100 01101001 01100001 01100010 01101100 01101111 00100000 01001001 01001001 01001001 00100001

-

Xbox One: Praxtor19 - CoD BO III, Diablo III, Forza Horizon 3, Rainbow Six Siege (W te gry gram)

Można zapraszać do znajomych, chętnie zagram :)

Opublikowano

@SfPrivatePl możesz powiedzieć mi jak idą prace? ;P Może jakiegoś swieżego SS wstawisz? :P

Widzę, że screeny wygasły. Za jakiś miesiąc nagram filmik. To pokażę co nieco grę. Na razie jest rok szkolny, to mało co siedzę przy nim.

­

Opublikowano

Oficjalnie rozpoczęliśmy pracę nad silnikiem!

FBZyfU9.png

interfejs zajebany z margo kolejne gowno do nabijania postow boshe

za te grafiki trafisz do ciupy zobaczysz wtedy mamusia ci zryc nie bedzie gotować ani skarpet śmierdzących myc ani gaci obesranych a zryć bedziesz to co swinie na diecie na mase

Opublikowano

żeby coś z tego było

za te grafiki trafisz do ciupy zobaczysz wtedy mamusia ci zryc nie bedzie gotować ani skarpet śmierdzących myc ani gaci obesranych a zryć bedziesz to co swinie na diecie na mase

Do cupy raczej nie trafi ponieważ jest skopiowane ale robione od nowa więc co najwyżej jakaś kara

Opublikowano

­Witajcie, od jakiegoś czasu, gdy mam czas i nie pracuję nad moim privem S&F http://on-game.plto pracuję nad silnikiem margonem.

Jak na razie posiadam ok. 20% całej gry czyli 1/5. Nie robię tego, bo chcę posiadać prywatny serwer margo czy coś w tym stylu. Znam doskonale mechanikę gry i wg, do tego umiem programować - to mi wystarcza aby móc się trochę "zabawić" w odzwierciedlaniu silnika margonem.

Procenty podaję "na oko", tak jak uważam"...

Co działa jak na razie?

- Questy (15%, jak na razie sam skrypt);

- Chodzenie (95%, czasami klatki źle się przeładowują czyli "migają");

- Walka (80%, jeszcze nie uwzględnia bonusów z przedmiotów, jedynie działa absorpcja i ataki + zdobywania przedmiotów, lecz nie ma pod koniec walki okienka ze zdobyciem przedmiotu, niezależnie od decyzji otrzymujemy go);

- Torba (100%, klikamy na item, on się zakładka lub ściąga);

- Npc (50%, dialogi po części);

- Potwory (100%, nie licząc walki);

- Brak elit 2, elit 1, herosów, po prostu są potwory bez rang;

- Aktualne kordy, ilość złota, ale brakuje smoczych łez;

- Typy przedmiotów (już są, tzn. nie wgrałem nowego wyglądu przedmiotów po nasunięciu na nie, screen wyglądu: http://scr.hu/1i9x/kr64j

);
- Pokazywanie innych graczy (100%);
- Przewijanie mapy (100%, działa płynnie);
- Logowanie, rejestracja (100%);
- Chat (50%);
- Przedmioty leczące (0%, brak);
- Walka grupowa (brak, zaproszeń do grupy też brak);
- Aukcje (0%);
- Poczta (0%);
- Konsola (0%);
- Możliwość instalacji dodatków (0%);
- Przejścia (100%);

Jakoś to tyle, nie wiem czy o czymś zapomniałem, starałem się opisać te główne rzeczy.

Oczywiście gdybyście chcieli abym udostępnił projekt publicznie, kiedyś jak go skończę to okey, ale na pewno nie będzie w nim grafik należących do Garmory.

Jedynie rozwijam swoje umiejętności w ten sposób.

Na koniec screen:

ps5wd0.jpg

Chciałbym, abyście napisali czego Wam brakuje w oficjalnym margonem, oraz co Was "wkurza".
To tyle, czołem, zapraszam do dyskusji. :)

WoW, mistrz. Jakim programem wyciągałeś pliki? :) Wiadomo  o co chodzi. Był taki program ale po formacie... Wiadomo.. Co do serwera na pewno ci się uda ;) Powodzenia. jak już taki miły będziesz, napisz ale pw :) Dziękuję.

Opublikowano

WoW, mistrz. Jakim programem wyciągałeś pliki? :) Wiadomo  o co chodzi. Był taki program ale po formacie... Wiadomo.. Co do serwera na pewno ci się uda ;) Powodzenia. jak już taki miły będziesz, napisz ale pw :) Dziękuję.

Nie można żadnym programem wyciągnąć plików.

Wystarczy napisać skrypty, ale jeżeli uważasz, to dalej wyciągaj programem. xD

­

Opublikowano

Nie można żadnym programem wyciągnąć plików.

Wystarczy napisać skrypty, ale jeżeli uważasz, to dalej wyciągaj programem. xD

­

Był świetny <3 Na prawdę :) Kilka ataków na serwer i można było pliki wyciągnąć metodą kopiuj wklej :D

Ale nie zbaczajmy! Na kiedy planujesz ukończyć pracę hmm?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i co j****y pedale co zrobiłeś? bo narazie widzę nic k***o j****a do nabijania postow lajkow takie k***a zbedne tematy juz co kolejna strona to k***a priv margonem i zaden nie stoi zbanujcie tego kacapa bo jak jemu wolno zakladac jeden i ten sam temat 100x to ja wam jutro zapierdole cale mpcforum tematem robie swiat realny na kompie! 

Opublikowano

Był świetny <3 Na prawdę :) Kilka ataków na serwer i można było pliki wyciągnąć metodą kopiuj wklej :D

Ale nie zbaczajmy! Na kiedy planujesz ukończyć pracę hmm?

Kradnij. xD hshhs.

i co j****y pedale co zrobiłeś? bo narazie widzę nic k***o j****a do nabijania postow lajkow takie k***a zbedne tematy juz co kolejna strona to k***a priv margonem i zaden nie stoi zbanujcie tego kacapa bo jak jemu wolno zakladac jeden i ten sam temat 100x to ja wam jutro zapierdole cale mpcforum tematem robie swiat realny na kompie! 

Jeżeli potrzebujesz rozmowy, są od tego specjaliści.

No ale kiedy? Oj, co z Ciebie wyrośnie...

żeby coś z tego było

Do cupy raczej nie trafi ponieważ jest skopiowane ale robione od nowa więc co najwyżej jakaś kara

A dlaczego miałbym trafiać? Css jest z nowego, nieoficjalnego serwera margo. Chwilowy, z czasem poszukam grafika. Jeżeli testuję to jako developer, to mi nic nie możesz zrobić, nie udostępniam tego publicznie do użytku, bawię się. :>

Na razie mało pracuję nad serwerem, mało czasu mam strasznie. 

Czego oczekujecie, by było inne niż na zwykłym margo?

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...