Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Redakcja CS'a

Kokoszka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo.

Jak uważacie się za "największe forum" z tą tematyką w Polsce, to redakcja CS'a zasługuje na wyjebanie.

Kto widział ich artykuły ten wie, że to jest jakaś porażka i spierdolina, błędy ortograficzne, interpunkcyjne, newsy, które mają 5 zdań muszą czekać na opublikowanie 2 dni, bo grafik lekcje odrabiał. To jest jakieś chore, nie wiem jak jest w innych redakcjach, ale gorzej niż od cs'a to raczej nie jest. C**j wie jakie tam stanowiska są, lider, vice lider, korektor, redaktor, korektor pewnie z gimnazjum, redaktorzy podobnie. I po co w ogóle korektor do artykułów, które mają kilka zdań. To chyba redaktor powinien wykazać się umiejętnością sklejania zdań. Wymagania to pewnie gold nowa 3, 400h+ w cs, bycie w grupie lizaktv na steamie, 2 gimnazjum, 3 z polskiego, zgadłem?

Ta redakcja powinna zostać zlikwidowana, bo wszystkie newsy są brane z hltv, tylko z opóźnieniem i błędami. Można też wyjebać wszystkich i przeprowadzić normalną rekrutację oraz postawić normalnego lidera.

elo.

­

Opublikowano

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż grupę redakcyjną tworzą użytkownicy forum, a nie  "zawodowi" redaktorzy...

Odnośnie informacji z innych źródeł:

To chyba logiczne, że sami nie stworzymy "nowych" informacji, lecz będą one zaczerpnięte z różnych innych źródeł (oficjalna strona counter-strike itd.)

Odnośnie czasu publikacji:

Jako iż grupę redakcyjną tworzą użytkownicy forum, a nie osoby zawodowo zajmujące się zbieranie, przeglądaniem i wrzucaniem newsów, to czas wstawiania artykułów również się wydłuża.

Rzeczą normalną są opóźnienia, które związane są z dostępnością redaktorów oraz dodatkowe prace związane z publikacją. Staramy się, aby artykuły były "nowością" a nie tylko późną, mało wartościową publikacją.

Z każdym kolejnym artykułem staramy się, aby forma publikacji była coraz lepsza. Czasami warto zastanowić się nad pracą jaką wkładamy w publikację. 

Jesteśmy otwarci na nowe i przemyślane propozycję - których oczywiście nie otrzymujemy. W szczególności chodzi mi tutaj o osoby, które ciągłą krytyką mają miliony genialnych planów na działanie redakcji, ale oczywiście ciężko jest im współpracować z Nami. (Dlatego też mentalność w naszym kraju wygląda tak, a nie inaczej...) 

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Faktycznie, sytuacja w grupie nie jest za kolorowa, lecz to nie jest od razu powód do wywalenia jej.

Co ma poradzić na to lider, czy nawet członek tego zespołu, że każdy ma swoje życie prywatne i nie jest na zawołanie, aby poprawiać od razu artykuł bądź zrobić do niego oprawę graficzną. Polecam zagościć w szeregach tego teamu i przeżyć chociaż jeden dzień, aby zrozumieć o co chodzi. 

Wierzę, że grupa nadrobi straty i będzie jedną z lepszych redakcji.

Na nie. 

Opublikowano

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż grupę redakcyjną tworzą użytkownicy forum, a nie  "zawodowi" redaktorzy...

To chyba logiczne, że sami nie stworzymy "nowych" informacji, lecz będą one zaczerpnięte z różnych innych źródeł (oficjalna strona counter-strike itd.)

Jako iż grupę redakcyjną tworzą użytkownicy forum, a nie osoby zawodowo zajmujące się zbieranie, przeglądaniem i wrzucaniem newsów, to czas wstawiania artykułów również się wydłuża.

Rzeczą normalną są opóźnienia, które związane są z dostępnością redaktorów oraz dodatkowe prace związane z publikacją. Staramy się, aby artykuły były "nowością" a nie tylko późną, mało wartościową publikacją.

Z każdym kolejnym artykułem staramy się, aby forma publikacji była coraz lepsza. Czasami warto zastanowić się nad pracą jaką wkładamy w publikację. 

Jesteśmy otwarci na nowe i przemyślane propozycję - których oczywiście nie otrzymujemy. W szczególności chodzi mi tutaj o osoby, które ciągłą krytyką mają miliony genialnych planów na działanie redakcji, ale oczywiście ciężko jest im współpracować z Nami. (Dlatego też mentalność w naszym kraju wygląda tak, a nie inaczej...) 

dodaj mnie to od razu lepiej współpraca się potoczy.

Nie trzeba być zawodowym redaktorem, aby dobrze sklejać zdania lol, inne redakcje chyba nie mają tak dużego problemu mordo.

Nie widzę jednak sensu, aby wstawić artykuł po kilku dniach. Nie lepiej napisać artykuł przed zakończeniem turnieju, potem dodać w zdaniach nazwę teamu, który wygrał itp?

Możecie stworzyć serię z jakimiś poradami, smoke'ami itp. Coś, co pomoże wybić się 70% użytkowników (goldy i szeryfy)

­

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngKokoszka.

Myślę, że to nie miejsce na wspólne pogawędki, więc jeśli jesteś zainteresowany współpracą - zapraszam na PW.

Z pewnością się dogadamy :)

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Chyba mu przeszło.

Wrzucę też swoje 2 grosze.

Wiesz czekamy na korektorów, bo ktoś się doczepi o przecinki i znów jest "afera", nawet jak korektor wrzuci poprawioną wersję to jak widać nie raz zdarzy się błąd.

Nic na to nie poradzę, nie wynajmę korektorów nie wiadomo jakich, robimy wszystko na swoje możliwości, a do redakcji się nie dostaniesz, bo pasek i zachowanie przechodzi ludzkie pojęcie.

Poprawisz to i trochę zbijesz ten pasek, to pogadamy.

A do wysyłanie newsów to nie każdy siedzi 24/7, bo jest szkoła/praca, którą trzeba wykonywać, a nie siedzieć przy kompie.

Można chyba już przenieść @Anonymous

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Chyba mu przeszło.

Wiesz czekamy na korektorów, bo ktoś się doczepi o przecinki i znów jest "afera", nawet jak korektor wrzuci poprawioną wersję to jak widać nie raz zdarzy się błąd.

Nic na to nie poradzę, nie wynajmę korektorów nie wiadomo jakich, robimy wszystko na swoje możliwości, a do redakcji się nie dostaniesz, bo pasek i zachowanie przechodzi ludzkie pojęcie.

A do wysyłanie newsów to nie każdy siedzi 24/7, bo jest szkoła/praca, którą trzeba wykonywać, a nie siedzieć przy kompie.

According to this: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1400207-aktualna-lista-redaktor%C3%B3w/

Jest 11 'redaktorów'. Chcesz mi wmówić, że zawsze jest pustka podczas turnieju (nawet majora, bo przecież polacy nie wygrali), tudzież w weekend wszyscy ciężko pracują i są w szkole cały dzień. Ciężko przygotować 2 warianty tekstu, wrzucić na wasze ukryte forum, potem dopisać wyniki czy co tam chcecie i opublikować? Ok. 

Jak Miszczu zjechał jeden temat, który był 1. nie treściwy, 2. z masą błędów to usunęliście temat? No nieźle +) 

/Edit: Jeszcze dodam, że połowy osób z listy nie widziałem żeby newsa dodali na pierwszej stronie :)

he?

Opublikowano

Chyba mu przeszło.

Żaden anymus nie będzie przenosić tematu, skoro nie został on wyjaśniony i to nie ty będziesz o tym decydował (nie musisz uciekać od problemu). Jak na razie to nie widzę żadnych opinii broniących waszą pracę, prócz moderacji owego działu i jakiegoś pionka delty.

11 redaktorów, serio? Przecież turniejów nie jest aż tak dużo, raz na kilka/kilkanaście tygodni wyjdzie jakiś sensowny update, raz na rok jakaś operacja czy skrzynka, czasem jakiś news warty uwagi.

Wymyślicie coś, bo połowa tam pewnie tekstu jeszcze nie napisała.

Wczoraj Gfnity się zakończyło, polaksy przegrali z envyus, a newsa dalej nie ma. Nie wiem czy to przyczyna tego, że wirtus.pro nie było na pierwszym miejscu czy grafik musiał zostać w szkole na kółku plastycznym.

Nie przypominam sobie artykułu o tym, że p1mple jest teraz w HR, bo to news warty uwagi.

­

Opublikowano

Szkoda, że przy "zaczerpywaniu" informacji nawet nie podajecie źródła. Skoro przez tyle czasu nie potrafiliście podnieść poziomu artykułów to wątpię, że stanie się to teraz.

Jestem za usunięciem grupy.

Opublikowano

co nie k***a, bo jesteś w redakcji i nie potrafisz napisać sensownego argumentu?

co to za rapery na tym gifje? 

Mimo, że jestem w niej od niedawna to będę jej bronić bo skoro mogą być redakcje durnych bajek czy gier w które gra 5 osób z forum to może być i redakcja cs-a. To nie gazeta ze musi tu być jakiś poziom z kosmosu, błędy każdemu się przytrafić mogą

ps napisałes ze jak virtusi nie wygraja turnieju to nie ma newsa

http://www.mpcforum.pl/topic/1467555-dru%C5%BCyna-envyus-zwyci%C4%99zc%C4%85-dreamhack-2015-w-londynie/

http://www.mpcforum.pl/topic/1451047-envyus-wygrywa-na-iem-gamescom/

http://www.mpcforum.pl/topic/1468145-scream-wraca-do-titan/

w sumie jakby nie patrzeć artykułów dot. virtusów jest mało, wiec nie wiem skad ty bierzesz takie z dupy info

a od poradników to może byc moderacja cs-a ale nie osoby które piszą artykuły oceniasz czyjąś prace nie  wiedzac na czym ona polega

Opublikowano

Mimo, że jestem w niej od niedawna to będę jej bronić bo skoro mogą być redakcje durnych bajek czy gier w które gra 5 osób z forum to może być i redakcja cs-a. To nie gazeta ze musi tu być jakiś poziom z kosmosu, błędy każdemu się przytrafić mogą

jebią mnie jakieś durne bajki czy inne redakcje. Mordo, to nie metin, cs staje się popularniejszy z dnia na dzień, więc redakcja powinna być, ale poziom prezentowany przez nią także. Błędy błędami, ale poruszyłem także inne kwestie. Myślę, że jesteś tam najstarszy wiekowo, więc jakiś przykład mógłbyś dać podopiecznym. 

­

Opublikowano

jebią mnie jakieś durne bajki czy inne redakcje. Mordo, to nie metin, cs staje się popularniejszy z dnia na dzień, więc redakcja powinna być, ale poziom prezentowany przez nią także. Błędy błędami, ale poruszyłem także inne kwestie. Myślę, że jesteś tam najstarszy wiekowo, więc jakiś przykład mógłbyś dać podopiecznym. 

Ja nie jestem liderem redakcji i nie będę za nich rządzić bo to oni wyznaczają warunki i to co się w niej dzieje. To ze CS jest popularny to nie ulega wątpliwości, aktualnie najpopularniejsza gra multi jednak wez pod uwage fakt ze to sa serio użytkownicy forum którzy z pisaniem artykułow nie mają na codzień styczności, również ograniczają nas kwestie graficzne bo nie bedziemy Wam dawać artykułu na odpierdol jak to mówia. Tez cos pisałeś ze artykuły są brane z innych stron, no prosze Cie nie kazdy bedzie sledził z nas 24/7 różne streamy, fanpage zeby tylko być przed najwiekszymi serwisami dot. counter-strike, na czyms musimy się opierać i zaden artykuł nie jest czystym COPY-PASTE (oby, nie sprawdzałem :s) a to ze sie opieramy na źródłach to raczej normalne, akzda redakcja tak robi

Opublikowano

Ja nie jestem liderem redakcji i nie będę za nich rządzić bo to oni wyznaczają warunki i to co się w niej dzieje. To ze CS jest popularny to nie ulega wątpliwości, aktualnie najpopularniejsza gra multi jednak wez pod uwage fakt ze to sa serio użytkownicy forum którzy z pisaniem artykułow nie mają na codzień styczności, również ograniczają nas kwestie graficzne bo nie bedziemy Wam dawać artykułu na odpierdol jak to mówia. Tez cos pisałeś ze artykuły są brane z innych stron, no prosze Cie nie kazdy bedzie sledził z nas 24/7 różne streamy, fanpage zeby tylko być przed najwiekszymi serwisami dot. counter-strike, na czyms musimy się opierać i zaden artykuł nie jest czystym COPY-PASTE (oby, nie sprawdzałem :s) a to ze sie opieramy na źródłach to raczej normalne, akzda redakcja tak robi

Wystarczy hltv, nic więcej, tam jest praktycznie wszystko zawarte.

Bez przesady, wystarczy uważać na lekcji języka polskiego w szkole, aby sklejać ładne zdania, nie trzeba się tym zajmować zawodowo. Przecież wasze artykuły mają w sobie kilka zdań.

Niech zgadnę - jesteś redaktorem i pewnie nie grasz w cs'a? 

­

Opublikowano

Wystarczy hltv, nic więcej, tam jest praktycznie wszystko zawarte.

Bez przesady, wystarczy uważać na lekcji języka polskiego w szkole, aby sklejać ładne zdania, nie trzeba się tym zajmować zawodowo. Przecież wasze artykuły mają w sobie kilka zdań.

Niech zgadnę - jesteś redaktorem i pewnie nie grasz w cs'a? 

gram w cs-a... wiem ze to sie rzadko zdarza na tym forum ze redaktor danej gry w nia regularnie gra. Gram i śledze dość sprawnie całą scene cs-a wraz z turniejami itp

Opublikowano

Jestem na tak, fatalny poziom.

Ty byś wszystkie redakcje wyjebał, bo nie ma przecinków.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1466005-wielka-aktualizacja-csgo-16092015/

http://polscygracze.pl/csgo-aktualizacja-16-09-2015/

:yay:

Opierać się na czymś =/= kopiować całość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...